, ,

Blakstienų serumai. Hormoniniai...tssss!!!

12:20

blakstienų serumai, prostaglandinai

Populiariausiuose, veiksmingiausiuose blakstienų stiprinimo, tankinimo ir auginimo serumuose stebuklą sukuria sintetiniai hormonai. Šokiruoja? Tuomet tai yra šokiruojanti tiesa, atspindinti šokiruojančią realybę.

Mielai rašytume tik apie žalią švarų pasaulį, tačiau niekuomet niekam nežadėjome neutraliteto, nutylėjimų ir laviravimo.

Ši tema nebūtų palietusi mūsų pačių, nes domėjimosi ar norų sąrašuose nėra tokio dalyko. Tačiau, kaip kartais būna, temą pasufleravo daugybė vienos įmonės reklamos socialiniuose tinkluose ir internete, antra - gaminio kaip visiškai natūralaus produkto pozicionavimas, trečia - asmeninis prašymas pasidomėti sudėtimi. 

Užstrigome ties blakstienų serumu „Realash“ su hormonais prostaglandinais. Sveiki atvykę į tikrovę!

Prostaglandinai: sperma, gimda, smegenys →  akys

Ar skaniai persiskaitė šis skyrelio pavadinimas? Nelabai? Mums ši seka taip pat nelabai.

Tiesą pasakius, hormono aptikimas tarp gausybės kitų ingredientų, sukrėtė. Be abejo, suveikė netikėtumo efektas. Taip pat faktas, kad atrodytų elementarioje kosmetinėje priemonėje yra būtent tokia veiklioji medžiaga, nes hormonines priemones paprastai paskiria gydytojai, esant sunkiai sveikatos situacijai.

Užsienyje blakstienų serumus, kurių sudėtyje yra hormonų, paprastai išrašo gydytojai. Ir iš tikrųjų sunku suprasti, kodėl Lietuvoje tokio tipo priemonės laisvai prieinamos bet kokio amžiaus pirkėjams, nepaisant fakto, kad veiklioji medžiaga yra hormonas.  

Daugiau pasidomėjus paaiškėjo, kad nemažai sintetinių blakstienų serumų veikia būtent juose esančių hormonų ar hormonus stimuliuojančių medžiagų dėka, tačiau čia kyla etikos ir sąžiningumo dilema, kadangi tarp gausybės ingredientų pasimetęs cheminis pavadinimas paprastai pirkėjui nelabai ką sako. Belieka remtis reklama, aprašymais ir įspūdingus blakstienų ataugimo rezultatus demonstruojančiomis nuotraukomis.

Kas yra prostaglandinai? Tai hormonai, biologiškai aktyvios medžiagos, kurių randama spermoje, gimdos gleivinėje, smegenyse, skydliaukėje ir kitur, jie koreliuoja su moters mėnesinių ciklu. Per didelis arba per mažas prostaglandinų kiekis gali sutrikdyti mėnesines ar net sukelti nevaisingumą.

Negana to, rinkoje teko rasti blakstienų augimo serumų su medžiagomis, kurios stimuliuoja testosteroną, kuris yra vyriškas hormonas, o pas moteris jo randama labai mažas kiekis. Teigiama, kad užsižaidus tokio tipo serumais, yra paveikiami plaukelių folikulai, jie traukiasi ir... iškrenta. Todėl nenustebkite, jei galiausiai nupliksite, tokiomis priemonėmis siekdami kažką užauginti.

Naudojant blakstienų serumus su hormonais gali patamsėti blakstienų linija, sutrikti regėjimas ir net pakisti akies rainelės spalva, nekalbat apie dar rimtesnius šalutinius poveikius, paminėtus aukščiau.

Teigiama, kad kosmetikos gamintojai stengiasi didinti priemonių saugumą atsisakydami hormonų, juos keisdami saugesnėmis medžiagomis. Mes perfrazuotume kitaip: kosmetikos gamintojai, spaudžiami neigiamos vartotojų nuomonės ir baimių, norom ar nenorom stengiasi išsisukti iš situacijos ir vengia savo vardo demonizavimo.

Dabar užsienyje atsiranda nauja mada - blakstienų serumai, kurie jau yra ne tik be parabenų („paraben-free“), bet ir be prostaglandinų (prostaglandin-free“). Būtų smagu, jei nebūtų graudu. Kadangi gyvename Lietuvoje, kurioje geros mados, deja, vėluoja, todėl žiūrime, ką turime.

Manipuliavimas ir faktai

Šis įrašo skyrelis skirtas konkrečiai priemonei ir su ja susijusiai konkrečiai situacijai, kuomet „Realash“ gamintojas patvirtino faktą, kad neva visiškai natūraliame, neva geriausios kokybės komponentų serume yra sintetinio hormono. Tačiau viena vizažistė vėliau ir šį gamintojo patvirtinimą, ir susijusius komentarus iš savo Facebook“ puslapio ištrynė. Na, tebūnie jos sąžinės reikalas. O mūsų reikalas šią istoriją pagarsinti neatšaukiamamai.

„Realash“ serumo, kurį išbandė ir apie rezultatus parašė daugybė tiek Lietuvos, tiek užsienio tinklaraščių autorių, sudėtis. Ji paimta iš gamintojo puslapio ir niekaip nekoreguota (turime kopiją):

Naujausią REALASH formulę sudaro tikrai natūralūs, geriausios kokybės komponentai, kurių veikimas buvo patvirtintas keliuose JAV tyrimų institutuose. REALASH komponentai tai: Alavijas, D-pantenolis, Kolagenas, Kolagenas+elastinas, Hidrolizuoti šilko baltymai, Hialurono rūgštis, Mango ekstraktas, Karčiųjų apelsinų žiedų ekstraktas, Sabalpalmės ekstraktas, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Granatų ekstraktas, Papajos ekstraktas, Medetkų ekstraktas, Asiūklio, Linų ir Ajero ekstraktai bei Biotinyol Tripeptidas 1. REALASH buvo dermatologų bei akių gydytojų patikrintas, nesukelia jokių sudirgimų ir alergijos, yra visiškai natūralus. Produktas nebuvo testuojamas su gyvūnais.

Paieškų sistemose apie raudonai išskirtą medžiagą įvairiomis kalbomis klausiama: kas tai yra? „Realash“ gamintojas tvirtina, jog serumas yra visiškai natūralus produktas. Tačiau Europos Komisijos duomenų bazėje nurodoma, jog šis cheminis pavadinimas reiškia sintetinį prostaglandino analogą

Štai ir aišku, kas šiuo atveju manipuliuoja:

*

*

Topinis klausimas: kaip hormonas veikia kartu su žolelėmis? :) Aišku, kad kaip hormonas.

Ką būtų galima pridurti? Mielos moterys ir merginos, būkite atsargios, atidžios ir nepatiklios vardan savęs. Klauskite, spauskite, domėkitės. Tebūnie būtent Jums niekuomet nebūna gana vien tik reklaminio banerio internete.

PS atskiras ačiū merginoms, kurios inicijavo šį mažą tyrimą ir padėjo mums išplėsti akiratį :)

PPS nuotraukoje matote visiškai natūralias blakstienas, kaip ir galima tikėtis „Natūraliame ID“!

PPS *Nuotraukos retušuotos „Facebook“ komentaro autorės reikalavimu. Jos nuomone, „Facebook“ paskyros tapatybės paviešinimas teršia jos, kaip vizažistės, vardą bei pažeidžia teises.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)