, , , ,

„Everyday Minerals“ makiažo šepetėliai

09:37

Everyday minerals, šepetėliai mineralinei pudrai

JAV kompanija „Everyday Minerals“ gamina ir mineralinę kosmetiką, ir makiažo šepetėlius. Būtent „Everyday Minerals“ šepetėlius norisi pagirti dėl puikios kokybės, ilgaamžiškumo, švelnumo bei draugiškos kainos. 

Jie gaminami su puikiai suformuotais sintetiniais šereliais ir natūraliomis bambuko rankenomis.

Sintetikos ir natūralumo derinys - normalu

Situacija su makiažo šepetėliais yra panaši, kaip ir su nagų lakais: bandoma suderinti kelis viename. Ir tai, kad kuo mažiau kentėtų gamta/aplinka/sveikata ir kad produktas ar priemonė atitiktų vartotojų lūkesčius.

Dėl makiažo šepetėlių rankenėlių, kurios gali būti tiek sėkmingai perdirbamos, tiek suyrančios, tarsi ir aišku. Tačiau kodėl šereliai sintetiniai? 

Pirma dėl to, kad natūralių plaukų šereliai kelia elgesio su gyvūnais aspektą. Anaiptol ne visi žmonės dėvi kailinius ir pageidauja naudoti iš gyvūno kailio plaukelių pagamintus šepetėlius.

Bet tarkime, kad veganinis aspektas Jūsų nedomina. Tačiau tokius gyvūninius šerelius, kurie kaip taisyklė būna neįtikėtinai švelnūs, vis dėlto nelabai toleruoja patys žmonės, nes natūralūs šereliai ne tik kutena, bet ir gali alergizuoti. Praktiškai užtektų vien tik nuolatinio, įkyraus kutulio ir tokiu šepetėliu viso veido pudra kas rytą nepadengtumėte arba tai darytumėte sukandusios dantis - iš principo, susilažinus ir panašiai, bet ne su malonumu.

„Everyday Minerals“ kokybė

Reiktų iš karto pasakyti, kad naudoju daugiausiai birių, mineralinių makiažo priemonių, atitinkamai ir šepetėlių reikia skirtų būtent tokioms pudroms, šešėliams, skaistalams. Šepetėliai jų turi ir gerai užgriebti, ir kartu būti švelnūs odai, kadangi mineralinės makiažo priemonės dengiamos jas įsukant, įtrinant.

„Everyday Minerals“ kabukiai buvo pirmieji, kuriuos įsigijau mineraliniam pagrindui dengti. Nebeatseku, kiek jiems metų, sakyčiau, mažiausiai treji-ketveri. 

Intensyviau naudoju klasikinį, nekirstą kabukį, kadangi jį labiau mėgstu lengvam veido papudravimui šaltuoju metu, atitinkamai ir „skalbiu“ dažnai. 

Tuo tarpu kirstas kabukis - nebent vasarai arba išskirtinėms progoms, kadangi dengia labiau, tirščiau, o kai šalta yra mielesnės riebesnės, skysto pavidalo makiažo priemonės. Būtent dėl to jis objektyviai turi daugiau laisvalaikio.

Ir per tą eilę metų „Everyday Minerals“ kabukiai nei šėrėsi (na, gal iškrito maksimum du-trys plaukiukai), nei keitėsi jų forma, nei luposi rankenėlės. Atrodo lygiai taip pat, kaip ką tik įsigyti, nors nuolat naudojami, plaunami, o kai reikia - minkštinami sodos pagalba. Ne per standūs, neišskystantys - pats tas aukso vidurys.

Sunku patikėti, „Everyday Minerals“ šepetėlių kaina yra visiškai ekonominė, o kokybė - kelis kartus prašokanti kainą.

Kas labai patinka dar - balkšvas jų viršus. Iš tiesų, apie šerelių spalvą susimąsčiau tik tuomet, kai įsigijau šepetėlių su juodais šereliais. Šviesūs patinka labiau, nes ne tik psichologiškai atrodo švaresni, tačiau ant jų smagiau žiūrisi, kiek pudros pakabinta.

Higiena

Makiažui naudojant šepetėlius, kasdien turinčius glaudų sąlytį su oda, būtiniausiai reikia juos periodiškai plauti ir švarinti. Ant šerelių patenka prakaito, kremo, kitų kosmetikos priemonių likučių, gali įsiveisti bakterijų ir apskritai, nešvariu, pudros įrudintu šepetėliu braukti per odą yra labai nehigieniška.

Makiažo šepetėliams švarinti gaminami specialūs skysčiai, tiesa, dar neteko jų matyti natūralių ar ekologiškų. O ir tinkami jie nebent ekstra atvejais, kuomet staigiai reikia, o vandens nėra ir nėra laiko džiovinimui.

Geriausiai šepetėliai išplaunami su elementariu muilu ir šilto vandens srove, juos džiovinti rekomenduojama žemyn galva, tačiau man retai taip gaunasi, jie net ir džiūsta sustatyti, todėl jų ilgaamžiškumas ir atsparumas aplinkos veiksniams yra dar didesnis, nei galite įsivaizduoti.

Išvada: vien tik pliusai :)

Paprasto kabukio trumpa rankena „Everyday Minerals“ puslapyje ir „Iherb“ parduotuvėje nebepavyko rasti (yra tik su ilga rankena), o kirsto kabukio kaina - 14 JAV dolerių. Kiek pamenu, paprastas kabukis kainavo panašiai.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Aš džiovinu šepetėlius paguldytus ant servetėlės - kad sugertų skystį. Ir vis pavartau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunuolė, taip ir reikia daryti teisingai, o ne kaip tekste parašyta! :)

    AtsakytiPanaikinti