, , ,

Pabarstukai Nr.1 : šokoladiniai

09:16

Kuo puošiate desertus? Neoninių spalvų pabarstukais ar norėtumėte išbandyti ką nors subtilaus ir netgi sveiko? Jei pasirinkote antrąjį variantą, skaitykite apie traškius šokoladinio skonio pabarstukus = skaldytas kakavos pupeles.

Asmeninėse atsargose belikęs simbolinis truputis šių skaldytų kakavos pupelių. Ir tikriausiai būčiau nesugalvojusi apie jas rašyti, jei ne vieno prekybos tinklo reklaminis leidinys, kuriame buvo reklamuojami spalvingiausi pabarstukai ant glaistytų spurgų, keksiukų. Prisiminiau, kad skaldytas kakavos pupeles pati pirkau labiau iš smalsumo, bet jos pasirodė tokios geros, kad būtų gaila tuo nepasidalinti.

Ekologiškos skaldytos kakavos pupelės, užaugintos Peru, yra neskrudintos, tinkančios žaliavalgiams. Anot „Livinn - Sveiki produktai“, jos turi daug skaidulinių medžiagų, mažai cukrų ir yra baltymų šaltinis.

Prieš ragaujant labiausiai neramino tai, ar šis dalykas nebus kietas ar per kietas. Iš tikrųjų, šios pupelės yra labai lengvos, orinės ir traškios. Papildomo vizito pas odontologą po jų kramtymo neprireiks.

125 gramų kiekis man pasirodė ganėtinai didelis naudojant tik desertams puošti ir gali būti pakankamai mažas, negailint jų košėms, kepiniams.

Aš skaldytas kakavos pupeles naudoju išskirtinai tortų, pyragų puošybai arba desertams, kai jiems reikia suteikti traškios tekstūros. Žinoma, galima dėti į kepinius ir visur, kur tik norisi, taip pat palesioti vienų prie kavos ar arbatos. Šokoladinio skonio trupiniai tiks ir tiems, kurie negali vartoti cukraus.

Skaldytų kakavos pupelių kaina yra 4,33 euro/125 g., įsigyti galima „Livinn - sveikuose produktuose“. Alternatyvus pasirinkimas yra neskaldytos kakavos pupelės, kurios šiek tiek pigesnės, tačiau prieš valgant nuo kiekvienos jų reikės nulupti luobelę.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)