, , , ,

Šviežias juodųjų serbentų pumpurų kremas veidui

19:56


Gemokosmetika, gemoterapija. Apie metodikas, paremtas augalų pumpurų panaudojimu gaminant kosmetiką ir gydančius ekstraktus, sužinojau beveik tuo pačiu metu. Tiesa, pirmesni vis tik buvo „Kvapų namai“ su pirmuoju savo gemokosmetikos serijos produktu juodųjų serbentų pumpurų kremu veidui: tokiais atvejais tikrai nudžiugina parduotuvių naujienlaiškiai. O juodųjų serbentų pumpurų glicerininiu ekstraktu, kurį radau žolių vaistinėje, išsigydžiau vasarą peršaldytą gerklę ir įkyrų sausą kosulį.

Pumpurų išskirtinumas

Pasinaudosiu puslapyje www.gemoterapija.lt pateiktu aprašymu, kad tai yra specializuota žolinės medicinos forma, kai preparatai gaminami iš medžių ir krūmų pumpurų bei jaunų ūglių, nuskintų ką tik jiems išaugus.

Gemoterapijos maisto papildai turi didelę maistingų medžiagų, vitaminų, augalų hormonų ir fermentų
koncentraciją, todėl aktyvuoja viso organizmo ar atskirų organų sistemų funkcinių būklių palaikymą.

Lotyniškai žodis gemma reiškia ir pumpuras, ir brangakmenis.


Neįtikėtino kvapo „Kvapų namų“ kremas

Man savo akimis teko matyti bei ragauti trijų rūšių serbentus: juodus, raudonus bei baltus. Ir tik juodieji turi tą charakteringą ir nepakartojamą gaivos ir žalumo kvapą. Iš dalies jį išlaiko ir juodųjų serbentų lapai, kurie yra tradicinė daržovių raugimui naudojama žalumynų dalis. Jeigu šis kvapas nepatinka - tuomet laikykitės atokiau, tačiau jam simpatizuojantys turėkite omenyje, kad „Kvapų namų“ kreme jis yra vienintelis ir dominuojantis.

Žalias, gaivus, sprogstantis, pilnas saulės ir drėgmės. Su niekuo nesupainiojamas juodųjų serbentų kvapas man pirmiausiai yra aromaterapija. Įsigijau šį kremą liepą, tarsi nelabai derant kad ir menkai vasaros šilumai ir su bičių vašku pagamintai veido odos priežiūros priemonei. Tačiau naudojant po labai mažai ir daug labiau negailint pritepant kaklą, man jis taip prilipo!...

Juodųjų serbentų pumpurų kremas pripildo odą drėgmės, tas pasijuto jau po pirmos jo naudojimo dienos. Oda pasidarė švelni, žymiai pilnesnė ir putlesnė. Tai lėmė odos komforto ir atsipalaidavimo pojūtį.

Kremo pagrindą sudarantys aliejai, duete su bičių vašku, suteikia kremui sviestišką tirpimą. Tačiau nekabinant kremo saujomis, o kaip tik maksimaliai išlaikant saiką, nors to kvapo norisi užkabinti kuo daugiau, oda pridrėkinama, lengvai pamaitinama. Savo ruožtu bičių vaškas impregnuoja, saugodamas nuo išsausėjimo, nepalankių aplinkos veiksnių.

Pagal sudėtį, sakyčiau, kad tai yra švelnus atkuriamasis, regeneruojantis odą kremas.


„Kvapų namų“ juodųjų serbentų pumpurų kremo sudėtis, INCIPrunus amygdalus dulcis oil *, Rosa canina seed extract *, Rosa damascena flower water *, Pistacia Lentiscus Gum Water, Cera Flava, Ribes nigrum bud extract, Glycerin, Alcohol, Ribes nigrum leaf extract, Ferula galbaniflua gum, Cananga odorata flower oil, Limonene **.„Kvapų namai“ pažymi, kad glicerinas ir alkoholis atsirado kaip serbentų pumpurų ištraukos dalys.

Šio kremo kaina - 13 eurų/25 gr.

Juodųjų serbentų pumpurų ekstrakto savybės

Kadangi ir gydžiausi grynu juodųjų serbentų pumpurų ekstraktu, įvairovės dėlei pažymiu, jog jis skirtas palaikyti gerą kvėpavimo sistemos būklę ir padeda sumažinti alerginių reakcijų riziką.

Gamintoja, Rumunijos įmonė „PlantExtrakt“ pažymi, kad šis ekstraktas skirtas gydyti įvairiems uždegimams, alerginiams uždegimams, dilgėlinei, bronchitui, sinusitui, spuogams, egzemai. Išoriškai šis ekstraktas padeda įgėlus vabzdžiams.

Ekstrakto sudėtis yra juodųjų serbentų pumpurų glicerolio ekstraktas, 18% sudaro iš grūdų išgautas etanolis. Glicerinas pats iš savęs saldus, bet alkoholio buvimas sudėtyje daro jį, švelniai sakant, nelabai skaniu vartoti į vidų. Bet skyrė ir gėriau ekstrakto lašiukus ir būtent jų įtraukimas į pasikartojančio peršalimo gydymą atnešė ryškų teigiamą lūžį.

Ekstraktą pirkau Vilniuje, „Širdažolėsvaistinėje. Jo kaina - 10,02 euro/50 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)