,

Kai žiema tikrai tikra

16:17


Pagaliau tikra žiema. Kas slidinėti, o kas šiaip paslampinėti, kartais užbėgant susišilti ir kavos. Kaip kasmet, nuo drėgme persmelkto šalčio ir sausio karščio iš proto pradeda kraustytis oda ir plaukai. Kraštutinumų sezonas - ne juokas.

1. Aliejai, jų mišiniai. Odai jie labai padeda pamaitindami ir sustiprindami natūralų lipidų sluoksnį. Dienos metu oda sausėja, išlenda šerpetojimai, o aliejai sulėtina odos sausėjimą, lengvai ją pamaitinę. 

Lašelį aliejaus dėl puikaus padengimo ir laikymosi į makiažo pagrindą įlašina ir profesionalios vizažistės. Verta nusikopijuoti.

2. Drėgmė. Aliejai gerai, bet vien tai, kas riebu - neišgelbės. Padauginus maitinimo oda išsausėja, papilkėja, neatrodo nei sveikai, nei gražiai. Kosmetikos arsenale verta turėti lengvą losjoną ar gelį ir naudoti jį ryte, iškart kai tik nuprausiamas veidas - kad spėtų gerai susigerti prieš tepant riebesnį kremą, arba einant miegoti.

3. Šveitikliai. Nebūtinai aštrūs ar stipriai putojantys, bet tokie, kad jais būtų galima pamasažuoti odą. Masažo metu suaktyvėja kraujotaka, limfa, oda geriau ir greičiau aprūpinama būtinomis medžiagomis, pagyvėja. Švelniai nušveisti negyvas odos ląsteles, žinoma, irgi ne pro šalį.

4. Kaukės. Ir odai, ir plaukams. Visokios, skirtingos, įvairios. Dažnai! Plaukams puikiai tiks kokosų aliejus, veidui - kuo įvairiausios tūbelės, pakeliai, dėžutės. Labai pasiteisina odos lepinimas: ir sausėja tuomet ne taip, ir tonas vienodesnis, ir vaizdas šviesesnis. Ir nenusibosta, kai priemonė vis kitos spalvos, tekstūros ir kvapo.

5. Vanduo. Arba arbata. Arba mineralinis vanduo. Viskas, kas skanu ir kas nėra kava. Bus gražesnė oda ir neskaudės galvos.

Ir meskit per bortą sintetiką, kiek įmanoma - taip nesielektrins oda ir plaukai.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Sintetika turima omeny kosmetikoje ar ir drabužiuose? plaukai labai elektrinasi, naudoju Tangle Teezerį, nes gerai iššukuoja :/ bet nenaudoju jokių sintetinių dalykų plaukams

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir ten, ir ten :) Bet omenyje turėjau sintetinius drabužius :)

      Panaikinti