, , ,

L. Kiškūnės „Osmossentia“ startas su prieskoniniu odos šveitikliu

09:57


Kvapų kultūros puoselėtojos ir vienos iš natūralios lietuviškos kosmetikos pradininkių Laimės Kiškūnės pavardę vis dažniau ir dažniau matysime ant jos naujų autorinių produktų. Palikusi „Kvapų namus“ ir naują etapą pradėjusi su nauju projektu „Osmossentia“, ant jo prekystalio jau pastatė prieskoninį odos šveitiklį.

Nesu indiškos kultūros gerbėja, bet „Osmossentia“ man šį šveitiklį „pardavė“ būtent dėl prieskonių sudėtyje. Drėgmė. Žvarba. Dabar dar ir šaltukas... Pasitikiu subtiliu Laimės kvapų pajautimu, todėl kaip ir tikėjausi, šveitiklyje prieskonių ir jų aromato yra ne per daug, ne per stipraus, ne per aštraus, netgi ne pernelyg indiško. Tiesiog švelniai subalansuotas ir pojūčius lengvai pažadinantis prieskonių aromatas.

Prieskoniai tai: gvazdikėliai, anyžinė ožiažolė (anyžiai nei išreikšti, nei dominuoja), kvapusis muskatmedis (man jaučiasi labiausiai), valgomasis česnakas (visiškai nesijaučia). Jei pastarasis nėra klaida etiketėje, tuomet esu labai nustebinta, nes, kiek pamenu, Laimė česnako nemėgsta. Iš eterinių aliejų naudoti citrinų bei paprastojo kadagio eteriniai aliejai.

Šveitiklio sudėtį pradeda drauska, jis su gasulo moliu. Kodėl druska? Nes prieskonių mišinys sukomponuotas pagal ajurvedos principus, o pagal Ajurvedą druska kaip tik sustiprina poveikį.

Didelis pliusas, kad tai paruoštas naudojimui šveitiklis. Taip, galima paimti molį, pripilti to, įberti ano. Bet to ir ano pirmiausiai reikia turėti, tada - pataikyti su proporcijomis, jei norisi ne tik plikos funkcijos, molio kvapo, bet ir pajusti malonumą.

Dar vienas pliusas - sausos formos paruoštas šveitiklis neges ilgiau, nes jame nėra vandens, tik keletas aliejų (sezamų, saulėgrąžų). Aišku, su laiku aliejai linkę oksiduotis, bet produktas su vandeniu imti rūgti nepalyginamai greičiau.

Sumaišyti su biriomis sausomis medžiagomis aliejai yra tolygiai pasiskirstę po visą produktą ir tai yra priešingybė skystiems šveitikliams. Kaip tik tokio vieno niekaip neprisiruošiu aprašyti, nes nors kvapas nuostabus, bet aliejai plūduriuoja paviršiuje. Prieš naudojant juos būtinai reikia išmaišyti, o kabinant sunku nutaikyti tą pakankamą minimumą. Po pėdų šveitimo porą kartų vos nepaslydau vonioje, nes atsakančiai apsinešė grindys. „Osmossentia“ šveitiklis tokių pokštų nekrečia.

Taupus. Mažas kiekis susimaišo su vandeniu ir švelniai slysta per odą. Kaip ir žada „Osmossentia“, oda lieka maloniai riebi. Ne per riebi, neapsunkinta ir neperkrauta. Tiek, kiek reikia, kad nesausėtų ir nešerpetotų.

Bandymo tikslais pakabinau šveitiklio negailėdama ir supratau, kad tuomet jis tampa poaštris, o aliejų ant odos pasilieka šiek tiek per daug. Ir labai neekonomiška būtų švaistyti tokį gerą daiktą.

Labai labai patiko! Tuo, kad oda lieka:

  • Be galo, neįtikėtinai švelni,
  • Suaktyvinta ir tonizuota,
  • Palepinta kvapais.

Laukčiau ir kitų šveitiklių variacijų, nes pirmasis - puikus. Žinoma, tai kažkada baigsis, bet kol kas laikosi noras kiekvieną dieną juo odą šveistis. Be to, jis rytas padeda greičiau įjungti mąstymą dar net negėrus kavos!

Tonizuojančio „Osmossentia. Laimė Kiškūnė“ šveitiklio su gasulo moliu ingredientai, INCI: Sodium chloride, Sesamum indicum oil*, Eugenia caryophyllus powder, Pimpinella anisum powder, Maroccan lava clay, Myristica fragrans powder, Heliathus anuus seed oil, Citrus medica limonum oil*, Juniperus communis oil, Allium sativum powder*, Limonene**, Citral**, Geraniol**, Linalool**
*Organic
**Essential oil ingredients

Šveitiklio kaina - 13,50 euro/100 gr. Įsigyti galima L. Kiškūnės studijoje Vilniuje, Jogailos g. 4. Dirba 10-18 val.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)