, , ,

Azijos kosmetikos priemonių sluoksniavimo technika lietuviškai

13:15


Jei skaitant šio tinklaraščio įrašus pakraipote galvą ar net pasukiojate pirštą prie smilkinio, aš juk vis tiek nematau. Bet būna, nutinka, prasiveržia kartais iš artimų žmonių klausimai-klausimėliai, tokie kaip: tu tiek iš ryto ant savęs visko tepi? Ir pati imu galvoti, kad hmmm, tikrai gal labai sudėtinga, per daug ar neįprasta?

Bet štai ir ne, Austrijos 
„Ecco Verde“ blogas man atvėrė akis: tai tradicinė odos priežiūros technika, atkeliavusi iš Azijos, o jos lopšys - grožio kulto pavergta Japonija. Šiek tiek pacituosiu iš blogo pačią šio metodo esmę: odos priežiūros priemonės tepamos sluoksniais viena ant kitos tada, kai prieš tai teptas sluoksnis visiškai susigeria.

Metodas geras, nes naudojami maži kiekiai kosmetikos priemonių, jos paskirstomos tiksliai ten, kur turi būti pagal funkciją ir paskirtį, leidžia odai užtikrinti įvairovę. Pavyzdžiui, vietoje universalaus drėkiklio - kelios skirtingos priemonės.

Ir apskritai, dabar šalčiausias žiemos mėnuo, kaip tik laikas kalbėti apie tai, kaip geriausiai galime prižiūrėti odą, kad po to netektų aiškintis kaip ją, visą nusibaigusią ir išsekusią, atpompuoti.

Pagrindinis dalykas, ką turime žinoti, kad odos priežiūros priemonės sluoksniuojamos pradedant pačia lengviausia, vandeningiausia, o baigiant pačia sunkiausia ir riebiausia. Nuo serumo, gelio ar losjono iki riebaus kremo ar net balzamo. 

Privalumai: kai lauke oro temperatūra žema, lengvosios priemonės spėja įsigerti, sudrėkinti odą, tačiau išnyksta rizika dėl jų įtakos odos nušalimui.

Įkomponuojant į sluoksnius kad ir po mažą lašelį mėgstamo aliejaus, jis emulguojasi su lengva priemone ir užrakina drėgmę viduje. Taip darydami apsaugosite odą nuo to tipiško žiemai papilkėjusios ir neskaisčios odos vaizdo, nes persistengus vien tik su maitinimu oda ima atrodyti uždusinta.

Sluoksniuojant atrandamas geresnis drėkinimo ir maitinimo balansas. Nebesinaudoju patarimu prieš išeinant į labai žemą temperatūrą patepti veidą, pavyzdžiui, sviestmedžiu, kad nenušaltų, nes pakanka to, kas susluoksniuota. Žinoma, čia nekalbu apie visos dienos žygį į kalnus, slidinėjimą, turus po miškus ir parkus. Vertinu standartinį lauke praleidžiamą laiką kasdien mieste. O ir valyti po to įėjus į šiltą patalpą, sugerti nieko nereikia.

Technika leidžia į veido odos priežiūros rutiną įtraukti specifinius, sunkiau pritaikomus dalykus, tarp kurių - supervaisių serumas iš Odylique ar šaltalankių aliejus iš Kvapų namų. Jie yra smarkiai dažantys, tačiau prireikus miniatiūrinis lašas į lengvą gelį - ir veidas ne morkinis, o gražesnės kiek tai įmanoma be saulės, labiau pailsėjusios spalvos.

Sluoksniavimas išsprendžia ir temperatūrų kontrasto iššūkį laukas-vidus, šalta-karšta. Kai ant veido ne per daug vandens ir ne per daug riebių priemonių, jis gerai atlaiko ir sausoką, gal net už komforto ribų išplaukusį oro karštį, nes sluoksniavimas leidžia drėgmę išlaikyti giliau odoje, o ant jos paviršiaus - būtiną lipidų sluoksnį.

Kas dar yra gerai - ši technika leidžia atrasti tai, kas labiausiai tinka individualiai. Galite sluoksniuoti bet kokių gamintojų bet kokias priežiūros priemones. Truputį reklaminis triukas, kad tam tinka tik specialiai skirti kosmetikos gaminiai. Įtariu, kad didžioji dauguma gamintojų, kurių priemones naudoju, apie tai nėra susimąstę ar nepristato tokios galimybės, kuri yra rinkodarinis triukas.

Be to, ji lengvai tampa kasdiene rutina, kad net nepastebi, jog vietoje dviejų žingsnių žengi tris ar net keturis. Tačiau ar neišsausėjusi, nenušerpetojusi, nesuskilinėjusi oda nėra verta bandymo pakeisti nusistovėjusius įpročius. Manau, kad neabejotinai verta!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)