, , , ,

Pavasaris! Alergija...Sprendimas.

09:50


Panašiai kaip diabetas, alergijos laikomos viena didžiausių šių laikų epidemijų. Dažnai neaišku ir neatsekama, kas jas išprovokuoja, kas užaštrina ir ko reikėtų vengti. Gydymas paprastai nukreiptas tik į simptomų palengvinimą: kad nuslūgtų tinimai, nusloptų niežulys, kosulys, nosies tekėjimas ir panašiai. Man alerginės reakcijos išlindo tik studijų metais ir, žinoma, pavasarį. Rimtos, varginančios, užknisančios.


Pastaruosius dvejus metus visiškai nieko nerašiau apie rankų kremus, nors kas be jų apsieina bent jau žiemą? Ir tik todėl, kad ant rankų subujojo egzema, su kuria nežinojau, kaip kovoti, o dar tas jausmas, kai atrodo, kad palengvėtų tiesiog nusikirtus plaštaką... Pikas netruko ateiti užtinusio veido pavidalu ir važiavimu į kliniką vakare, pasislėpus po saulės akiniais. Taigi, pavasariui ruošiausi rimtai.


„Osmodomus“ per brūkšnelį Laimė Kiškūnė turi keletą sinerginių eterinių aliejų ir ekstraktų mišinių. Bevartydama ir beuostydama jų testerius užsikabinau už vieno. Prilipo antialerginis „Allergiae triumphator“. Matyt teisingai sakoma, kad žmogus pats pajunta, ko jam labiausiai reikia. Išsirinkau, susimokėjau, bet pasakyti, kad tikėjau ar turėjau konkrečių lūkesčių? Nė per kur. Visus Dantės pragaro ratus perėjus su alergijomis jau nebesitiki nieko.

Beje, šis mišinys yra švelnios melsvos spalvos, nes sudėtyje yra mėlynųjų (bent taip parašyta ant buteliuko) bitkrėslių. Tačiau apie spalvą užsiminiau tik dėl to, kad ji gali gąsdinti dažymu - bet nedažo. Tepiau mišiniu riešus, kaklą, net plaukus - nieko nenutiko, neišsitepiau ir nieko nesugadinau.

Ką noriu pasakyti, kad tai terapinys mišinys. Ne kvepalai, kur visko akcentas būtų išieškotas kvapas, nors jis man labai patinka. Šiltas, gėliškas, toks raminantis, apgaubiantis ir panardinantis į lengvą nusiraminimo debesį. Na, bet svarbiausia, koks efektas. Nes jei jo nėra, tai būk geriausias rinkoje produktas, gulsi į nepasiteisionusių lentyną.

Pirmas testas: dulkės ir katės plaukai

Nelaukiau pavasario. Prisitepiau mišiniu ir nuėjau tvarkytis namuose, kelti visų katės vilnų nuo grindų, baldų ir kitų paviršių. Tobulas egzaminas. Paprastai tvarkydamasi čiaudžiu, kosčiu, nosis teka upeliu, o kai galiausiai darbai būna užbaigti, dar išsimaudau duše, nes rodos, kad per dulkes plaučiuose net įkvėpti pilnai negaliu. Šiaip nusiprausti veidą ir nuplauti nuo jo dulkes tiesiog neužtenka.

Na ir ką, teko pripažinti, kad veikia viršijančiai lūkesčius. Per visą tvarkymosi laiką nosį teko šnypšti vos vieną kartą, kas yra rekordas. Ir neatsirado dusinančio sunkumo plaučiuose. Žodžiu, nerealiai :)

Įkvėpta tokio siurprizo, ėmiau mišinį naudoti kiekvieną dieną. Tikrai neteigiu, kad jis man veikia vienas, nes pastaruoju metu stengiuosi ypač prisižiūrėti, bet pokytis į gerą yra akivaizdus. Tąkart ne tik ramiai susitvarkiau, bet ir plaštakos nurimo, kaklas nurimo - būtent čia alerginės reakcijos kasdien būdavo ryškiausios.

Antras testas: metalinė grandinėlė

Žinau, pati kalta. Puikiai žinau, kad esu alergiška nikeliui, bet nusipirkau prie eilutės tinkantį neaiškios sudėties papuošalą ant kaklo ir vieną vakarą su juo puikiai praslydau: jokių nepageidaujamų reakcijų. Todėl vieną gražią kovo dieną įvertinusi savo darbotvarkę ir drabužius nutariau, kad man ta grandinėlė puikiai tiks. Ir užsikabinau visai dienai.

Kad prisižaidžiau, tai prisižaidžiau. Kasytis ėmiau tik į vakarą, kai jau susizgribau, kad kažkas negerai, o vaizdas vakare buvo nors bėk laukais. Abiejose kaklo pusėse - po pūslyčių liniją... Ir niežti, ir skauda, ir vaizdas siaubingas. Kas turi šitą bėda, tas žino, kad užtrunka, kol praeina alerginė reakcija ir pūslytės sunyksta.

Neįgarsinsiu, kaip įvertinau savo poelgį pati, užtat kaklą ir alergijos pažeistas jo vietas kiekvieną vakarą ir kiekvieną rytą ėmiau tepti šiuo antialerginiu mišiniu. Vėl nelabai turėdama lūkesčių, tik norą, kad padėtų. Didelei mano nuostabai, pasikartojo ta pati situacija: mišinys suvaldė niežėjimą, nuramino, sumažino raudonį, kur jau buvau pakasiusi ir maždaug per savaitę pūslės sunyko kaip nebuvę!

Sudėtis

Šio mišinio sudėtis apima gugulio CO2 ekstraktą, kanadinių rykštenių, balzaminių tuopų, paprastosios bitkrėslės aliejus. Kiti 50% - simondsijų (jojobos) ir kokosų aliejai.

Gugulio CO2 pats savaime yra tokios gan neįprastos konsistencijos. Tai ne eterinis, ne aliejus, ne derva. Tačiau kažkokio keisto derviškumo tepant turi. Vienas jis man neprilipo, nors yra, kas labai mėgsta ir naudoja. Užtat mišinyje - liuks.

Apie kitus ingredientus noriu pasakyti tai, kad jie yra neįprasti. Paprastai namų sąlygomis eilinis žmogus alergijai slopinti pasirinktų ramunėles, levandas, gal kokį arbatmedį. Bet va, sudėtinės dalys tokios šviežios ir neįprastos, kad nori-nenori verčia atkreipti dėmesį ir išskiria mišinį iš kitų, esančių pardavime.

Įvertinimas: 11 balų iš 10-ies. Jei esate alergiški - pabandykite su juo padaryti gyvenimą lengvesniu ir sveikesniu.

Mišinio „Allergiae triumphator“ sudėtis, INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Commiphora Mukul Resin Extract, Solidago Canadensis Flower/Leaf/Stem Extract, Populus Balsamifera Bud/Twig Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tanacetum Annuum Flower Oil.

Mišinį galima įsigyti Laimės Kiškūnės studijoje, jo kaina 13,90 euro/7 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)