, , , ,

Japoniškas rinkinys: tradicinė gėlė ir daug alkoholio

12:57


Egzotiškas pirkinys „Etsy“ platformoje - japoniškos rankų darbo kosmetikos priemonės „Tomoekobo“ su dokudami, arba lietuviškai širdžialapės stimburės, o lotyniškai Houttuynia cordata ekstraktu. Norėjosi pabandyti ką nors iš ypač egzotiško japoniško repertuaro, iš to džiaugsmo gavusi voką net į feisbuką iškart įkėliau, bet pabandžius taip pritrūkau iškalbos, kaip retai būna.

Siuntinyje buvo serumo (3 ml), toniko (8 ml), balzamo (3 gr)  bei muilo (5 gr) mėginukų rinkinys pabandymui.

Apie balzamą bei muilą nelabai turiu, ką pasakyti. Balzamas yra sviestų bei aliejų mišinys, šis, be abejonės, su dokudami. Paprastai tokio tipo priemones naudoju, kai prireikia - lūpoms, odos įtrūkimams suminkštinti ir gydyti. Tam pasitarnavo ir balzamas, kuris man nepasirodė kažkuo ypatingas, bet tepėsi plonu maloniu šydu. Muilas irgi kaip muilas, paprastas ir malonus. Kur kas įdomesnė situacija su toniku ir serumu, iš kurių tikėjausi daugiausiai.

Kas tas dokudami?

Dokudami yra augalas, būdingas Japonijai, Kinijai ir Korėjai. Naudojamas tradicinėje virtuvėje, taip pat ajurvedinėje medicinoje gydymo tikslais.

Pagrindinės dokudami gerosios savybės yra kelios. Šis augalas mažina organizmo jautrumą išorės veiksniams, veikdamas histamino išsiskyrimą - blokuodamas bei mažindamas jo poveikį. Kosmetikoje jis svarbus kaip polifenolių, aktyviai veikiančių prieš laisvuosius radikalus, šaltinis. Be to, jis palaiko gerąsias bakterijas, kovodamas prieš blogąsias bei stimuliuoja natūralią organizmo apsaugos sistemą, skatindamas baltųjų kraujo kūnelių limfocitų gamybą.

Kosmetikoje dokudami gėlės, be kitų savybių, mėgstamos dėl stangrinančio efekto.

Taigi, dokudami tinka jautriai, pažeidžiamai odai, švelnioms odos ir kosmetikos priežiūros priemonėms gaminti.

Daug daug alkoholio

Apie nepagrįstą alkoholio baimę kosmetikos priemonėse jau esu rašiusi. Tiesa, kad natūralios kosmetikos gamintojai jo ir nededa daug, be to, jis yra lakus ir labai greit nugaruoja. Kita vertus, dažnai atmetimo reakcija kyla vien pamačius alkoholį sudėtyje, o ne išbandžius kosmetikos priemonę ir ją panaudojus bei pajutus neigiamą poveikį.

Japoniškas serumas ir tonikas nenudžiugino todėl, kad alkoholis abiejose priemonėse yra antroje vietoje ir eina iškart po vandens. Daug dairytis į sudėtis neprireikė, pagal kvapo aitrumą buvo aišku, kas dominuoja. Tonikas dar dar, gal visai jį pateisinti galėčiau dezinfekuojančiomis savybėmis, bet lygiai taip pat elgėsi ir serumas.

Su serumu iš vis atskira kalba. Tai turi būti odai maksimaliai palanki ir maksimaliai koncentruota kosmetikos priemonė, bet jei joje daugiausia vandens ir alkoholio, aš nežinau, apie kokią naudą galima kalbėti. Panaudojus serumą oda traukėsi, džiūvo, sausėjo. Praktiškai tepi serumą - tepk ir ką nors ant viršaus. Tai koks tada tikslas tepti serumą?

Nuoširdžiai prisipažinsiu - serumą tepiau vieną kartą, nes mano oda ne bandymų aikštelė, atlaikanti visus įmanomus eksperimentus. Toniko buteliuką su japonišku užrašu pasiliksiu būtinai ir išnaudosiu rankoms dezinfekuoti, o vėliau - jei reikėtų ką nors įsipilti kelionei.

Beje, nuotraukoje matomas origamio paukščiukas atkeliavo kartu su kosmetikos rinkiniu, autentiškas - radau jam vietą namuose.

Toniko sudėtis: Aqua, Ethyl Alcohol, Glycerine, Dokudami Extract.

Balzamo sudėtis: Shea Butter, Jojoba Oil, Coconut Oil, Dokudami Extract.

Serumo sudėtis: Aqua, Ethyl Alcohol, Karin Extract, Glycerine, Noibara Flower Extract, Dokudami Flower Extract, Yukinoshita Flower Extract, Housenka Flower Extract, Honey.

Muilo sudėtis: Extra Virgin Olive Oil, Aqua, Sodium Hydroxide, Powdered Dokudami Leaf.


Kaip jau minėjau, testerių rinkinys pirktas „Etsy“ platformoje, jo kaina - 12 JAV dolerių.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)