, ,

Apelsininė limonadinė kava [RECEPTAS]

15:40


Nežinau, kaip jūs, o aš negaliu be kavos. Kam ji tiesiog labai skani ar tiesiog turi žemesnį kraujo spaudimą, mane supras. Ne tik nenoriu ir neketinu jos atsisakyti, bet ir visai nieko prieš paragauti modernių kavos variacijų.

Nemažai kavos žinovų kraupsta nuo Lietuvoje išplitusios mados gerti pieniškas kavas, kurias jie vadina tiesiog kavos gėrimais. Pala. O jei pasigamintume šaltą, vasarišką, puikiai gaivinantį kavos kokteilį? Pasaulinė mada į Lietuvą pagaliau įžengė per Vilniaus Vokiečių gatvėje įsikūrusią „Italala“ kavinę, kuri siūlo kavos kokteilį aranciata ir nepergyvena, kad kam nors ji gali pasirodyti „netikra“ ar ne lygis. Nekalbu, kad ir atrodo jis hipnotizuojančiai, ir yra tiek pat nesuvokiamai skanus. 

Interneto paieškoje suvedę coffee aranciata rasite įvairių jos variacijų, bet kokteilio bazė yra:

  • Ledukai,
  • Apelsinų limonadas (gali būti ir naminis),
  • Šaltas espresso arba labai stipri naminė kava,
  • Turint nuotaikos ir noro - apelsino riekelės.
Į stiklinę ar taurę pirmiausiai beriami ledukai. Galima ir be to, bet jų skleidžiamas šaltis leidžia atskirti limonadą nuo kavos ir neleisti jiems lengvai susimaišyti. Citrusiški apelsinai ir gaivinantis jų kartumas tobulai tinka karštą dieną.

Tuo tarpu apie kavą daug kalbėti nereikia, jei tai geras stiprus espresso, jis akimirksniu atvers akis. Kadangi aš kavos aparato neturiu, išsiverdu ir atvėsinu stiprią kavą, mano neblėstanti meilė - „Lebensbaum“ ekologiška kava.

Palaima akims ir skonio receptoriams.

Tai antras itališkas, gana netikėtas receptas. Pamenate pirmąjį? Ledai su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)