, , , ,

Naujovės: perspėjimas, kosmetika su kristalais, eterinių aliejų perlai

22:01

Pacifica Beauty, Andalou nuotraukos

Vasara. Ir kas tikrai neatostogauja, tai kosmetikos gamintojai, kurie nė už ką nenori užleisti savo nišos, o gal net spurtuoti ir finišo tiesiojoje aplenkti visus. Smagu, kad yra kuo stebėtis ir ko naujo norėti. Trumpą naujienų žemėlapį sudėliosiu toliau įraše, bet prieš tai - bendras pastebėjimas.

„John Masters Organics“ ir „Andalou“ problemėlės

Panašu, kad tai nėra tik subjektyvus jausmas: gamintojai arba masiškai, arba, į ką panašiau - mėgstami ir pastebimi prekės ženklai į blogesnę pusę keičia savo gaminių sudėtis. Ir tai mano akimis liečia būtent JAV - 
John Masters Organics“, „Andalou“.

Britų el. parduotuvė Naturisimo dabar prie kiekvieno gaminio kiekvieno ingredientų sąrašo publikuoja perspėjimą tikrintis sudėtis. Tiesiog pastebiu, kad ji, kaip ir Lietuvos „Bioteka“ toliau prekiauja amerikietiškais John Masters Organics“ gaminiais, kuriuose atsirado naftos produktų, tik Naturisimo nurodo išsamias sudėtis, o mūsiškiai, deja, ne.

Beje, pirkėjai skundžiasi ir dėl kito amerikietiško brendo 
„Andalou“ (į Lietuvą jį atvedė „Bioeco“), konkrečiai dėl šampūnų, kuriuose atsirado silikonų. Ir, žinoma, savo komentaruose pataria atidžiai skaityti ingredientų sąrašus. Įdomumo vardan vieną „Andalou“ šampūną peržiūrėjau - ir tikrai, radau silikonų. Smagu, kai kosmetika žalėja ir apmaudu, kai pasuka priešinga kryptimi, nes palyginus su įprastais cheminiais gaminiais natūraliųjų pasirinkimas yra gerokai mažesnis ir eilinis nubyrėjimas liūdina.

Taigi...

„Andalou“ ir kanapės

Kol Lietuvoje laužomos ietys, gerai ar blogai medicininės kanapės, kurios su svaiginimusi vardan malonumo neturi nieko bendro, 
„Andalou“ pagamino liniją su kanapių kamieninėmis ląstelėmis. Kanapė apskritai yra įdomus augalas: jų sėklytės naudojamos maistui, kaip tradicinių patiekalų gamybos dalis mūsų etnografiniuose regionuose, iš kanapių pluošto galima gaminti drabužius ir netgi naudoti kelių statyboje.

Andalou iš kanapių kamieninių ląstelių išskyrė antioksidacinę medžiagą CannaCell®. Ši medžiaga kovoja su laisvaisiais radikalais ir saugo odą nuo priešlaikinio senėjimo patyrus pažeidimų, esant užterštoje aplinkoje ir dėl odą žalojančių saulės spindulių.

Linija labiausiai orientuota į veido odos priežiūrą: kremai, serumai, kaukės, apsauga nuo saulės, aliejus ir rinkinys pabandymui.

Žaižaruojančios „Pacifica“ naujovės

Akmenys geriamame vandenyje ir kosmetikoje pastaruoju metu labai populiarėja JAV, tą matydavau įvairiose madingose jų parduotuvėse. JAV kosmetikos gamintoja „Pacifica“ padirbėjo iš peties. Jos naujienos - kosmetika su brangakmeniais/kristalais!

Ir tai nėra brangi „Tata Harper“ su deimantais, ne. „Pacifica“ naudoja rožinį kvarcą, kvarcą, ametistą, chrizolitą (dar vadinamas peridotu). Vertinant kainas, pavyzdžiui gelis-serumas kainuoja 16 JAV dolerių, makiažo pagrindas - 18 dolerių, kaip ir kvapusis kūno bei plaukų purškiklis. Šioje linijoje yra daugybė įdomybių dalykų, tarp jų gerus klienčių įvertinimus renkančios lakštinės kaukės, plaukus drėkinantys, purinantys ar formuojantys kvapai ir panašiai.

Galbūt kažkiek vaikiška, šiek tiek pasakiška, bet įdomu ir šarminga. Tikiuosi iš šių naujienų išbandyti šį bei tą. 

Tiek, kad Iherb'e viso to nėra ir neaišku, ar kada bus, todėl norint ką nors įsigyti, teks ieškoti kitų galimybių ir kelių.

Eterinių aliejų perlai

Šią netikėtą eterinių aliejų vartojimo į vidų formą radau Prancūzijos Mondebio parduotuvėje, gamintojas - „Biofloral“. Linijoje yra ir mono eterinių aliejų, tarp jų levandų, arbatmedžio, citrinų, eukaliptų, metų ir t.t., taip pat mišinių: geram miegui, atsipalaidavimui ir lieknėjimui, net rūkymui mesti.

Pagal nurodytą perlų sudėtį: cukrus, vanduo ir eteriniai aliejai, sprendžiu, kad tai bus cukrinių homeopatinių žirniukų atitikmuo, bent jau savo forma. Tačiau sunku spręsti, ar ir perluose esantis eterinių aliejų kiekis yra homeopatinio lygmens, ar kur kas didesnis.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. man gerai miegasi,kai ne per minkšta lova, gera pagalvė ir didelė didelė antklodė. viską susipirkau internetu, dabar miegu kaip ant debesų

    AtsakytiPanaikinti