, , , ,

„Pulpe de vie“ detoksikuojanti želė su melionų vandeniu

15:02


Nesame šalis su kardinaliai skirtingomis laiko ir klimato juostomis, kurių dėka turėtume svilinančios saulės, kaustančio šalčio bei drėgnų atogrąžų miškų ir sąlygas augti įvairiems augalams. Nes ką, nei mes labai pietūs, nei visiškai šiaurė. Gal todėl yra patogu kartoti leitmotyvą, kad pas mus visko mažai, tiek niekas neauga, o jei ir auga, tai beverčiai tie augalai, juose nieko nėra, arba yra mažai, arba yra ne tiek daug kiek kitur. 

Todėl ar keista, kad iki šiol nesugebėjome surasti lietuviškos kosmetikos identiteto?  Beje, sakyčiau, kad pirmiausiai todėl, kad patys nematome ar nenorime matyti, kas auga mums po langais, pievose ar miškuose. Nes o ką tada sakyti suomiams sakyti, kurie visą pasaulį užkariavo su savo negausiais arkties augalais ir uogomis? Lengviau eiti pramintais keliais ir tiesiog pirkti aktyvius ingredientus ar jų kompleksus, kurie atsikartoja ir čia, ir ten. Na, bet tebūnie šiokia tokia užuomina stokojantiems fantazijos: naujas super ingredientas kosmetikoje yra....pomidoras! Ar ir jų neužsiauginame? :)

Įkvėpimu tapo diskusija feisbuke. Prisiminiau ją perskaičiusi, kad Prancūzijos gamintoja „Pulpe de vie“ buvo laikinai pritrūkusi ekologiškų melionų vandens vienam iš savo bestselerių - detoksikuojančios želės veidui „Miss Sunshine“. Štai gebėjimas išnaudoti vaisių, kuris matyt pats savaime vietiniams nekelia nei nuostabos, nei ypatingo susižavėjimo.

„Pulpe de vie“ yra prancūziška vaisinė-daržovinė kosmetika, kuri užtikrina vitaminų ir mineralų pliūpsnį odai. Atitinkamai ir komponuojama ne vanduo+alavijas+kažkas, o pasirenkami melionai, kiviai, persikai, pomidorai ir įvairios jų formos: vanduo, ekstraktai ir pan. Nevalingai šypseną sukėlė ir tai, kad šioje želėje yra ir daugiamečių saulučių (ne ramunėlių, ne medetkų) ekstrakto.

Kas nežino, saulutės yra tokios mažytės baltos ar su rausvumu, rausvos gėlytės, augančios vejoje ir kurias per sezoną mano tėvai sode su ataugusia žole nupjauna nesuskaičiuojamą kiekį kartų. Sudėtingiau nei kanistriuką veikliosios medžiagos nusipirkti, bet tebūnie žinoma, kad šitos kuklios, bet veją tarsi perlai papuošiančios gėlytės odai suteikia tonuso bei elastingumo, tad kodėl gi nepasinaudojus tuo?

Pradėsiu nuo įspūdžio apie pačią želę - ji anaiptol ne tokia, kokią tikėjausi pamatyti, tai yra laukiau standartiškai blyškaus, permatomo gelio. Tokį pamačius aišku, kad visi tie geri ingredientai yra viduje, bet apie juos tiesiog reikia prisiminti smegenimis, nes nėra jokio vizualinio dirgiklio. Tik ne „Pulpe de vie“ atveju. Želė yra ryškios geltonai oranžinės spalvos ir panaši ne į želę, o į vientisą masę sutrintą vaisių tyrelę ir ji nėra standi.

Maloniai stebina, kad želės kvapas, nežiūrint vieno kvapiojo alkoholio bei parfumo sudėtyje, yra labai diskretiškas. Priskirčiau jį prie saldesnių, bet panašiai toks, kaip uostyti nesezoninį melioną - kažkokia saldi nata yra, bet ji nedominuoja ir greitai pranyksta.

Tekstūra - liuks, spalva ryški, kvapas malonus, ingredientai patinka, bet jei visa ši šutvė neduoda rezultato... O štai ir duoda. Kiekvieną rytą nustembu, kaip ant pagalvės patrintas ir paburkęs veidas po jos taip atsigauna, tarsi pavartojus multivitaminų odai. Efektas staigus ir akivaizdus, nekeista, kad tiek daug prancūzių labai gerai apie šią želę atsiliepia.

Laikas kelti klausimą ir dėl to, kas tokį efektą duoda. Melionų vanduo gausus vitaminų A ir C, jis galingas antioksidantas, gerina elastingumą, suteikia odai švytėjimo, padeda ląstelėms regeneruotis. Beje, jame yra daug karotinoido likopeno, kuris šiaip yra didelis pomidorų (kchem kchem) pliusas ir išskirtinumas. Žmogaus organizmas likopeno negamina, jo gauname su maistu, šiuo atveju - su kosmetikos priemone.

Šaltalankių ekstraktas turi daug Omega 3, mėgstamas anti aging tipo priemonėse, bet šiaip tinka bet kokiai odai, kurią reikia pamaitinti, nuraminti, suminkštinti.

Na ir piktžolių vietoje nepelnytai laikomos saulutės, kurios atstato odos stangrumą ir suteikia elastingumo.

Ir čia prieiname įdomią vietą - kanistrinius aktyviuosius ingredientus. Pirmasis tai „Atoligomer - koncentruotas jūros vanduo, iš kurio pašalintas natris. Turtingos mineralinės sudėties dėka jis skirtas skatinti odos regeneraciją. Kitas - drėkinantis polisacharidas Fucocert. Tačiau tai nėra nei pagrindiniai, nei esmingiausi ingredientai, nei žvaigždės, nes neabejoju, kad kada nors sutiksiu juos kitos kosmetikos priemonės aprašyme. Jie dubliuoja ir sustiprina želės, kuri ir taip turi prancūzišką veidą ir įdomių sudedamųjų dalių, poveikį odai.

Išvada paprasta: pirkčiau dar ir dar, vien dėl to, kad gerai pakelia nuotaiką ir pabudina vidinius sensorius iš pat ryto.

„Pulpe de vie“ detoksikuojančios želės veidui „Miss Sunshine“ sudėtis, INCIAqua ( Water), Cucumis Melo (Melon) Fruit Water*, Glycerin, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract*, Triolein, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Maris Sal (Sea Salt), Sclerotium Gum, Glyceryl Dioleate, Xanthan Gum, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Phenethyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Parfum (Fragrance), Phytic Acid, Biosaccharide Gum-1, Tocopherol, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Sodium Hydroxide, Sodium Levulinate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Beta-Carotene, Silica, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Linalool, Geraniol, Benzyl Salicylate.
*ingrédients issus de l’agriculture biologique

Želę pirkau Prancūzijos e.parduotuvėje Mondebio“, jos kaina 9,9 euro/40 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)