, , , ,

UPDATE po mėnesio. Veido prausimas medumi

22:39


Visą mėnesį sąžiningai, o ne atsitiktinai prisiminusi veidą prausiau medumi ir galiu apibendrinti, kad tai vienas geriausių dalykų, sužinotų ir pritaikytų per visą gyvenimą. Kodėl aš to nežinojau, pavyzdžiui, būdama paauglė?

Be abejonės, prisiversti medų traukti į veido priežiūros rutiną nebuvo priverstinis ar iš reikalo, antraip šitiek laiko nebūčiau neištempusi.

Veido prausimas medumi pakeitė poreikius ir priemonių kiekius iš esmės, nes vienintele tikrai neišvengiama priemone liko standartinis prausiklis. Na ir dar aliejus, jei buvo dažytasi ir reikia švelniai atitirpinti tušą nuo blakstienų bei kitą makiažą.

Pliusai:

  • Labai paprasta,
  • Skaniai kvepia,
  • Maloni procedūra,
  • Saldu, jei patenka į burną,
  • Oda švari, gaivi, pridrėkinta,
  • Iki minimumo sumažėjo kaukių poreikis.

Medus antiseptiniu, skaistinančiu, gaivinančiu ir drėkinančiu poveikiu puikiai keičia kaukes ir kitas koncentruotas odos priežiūros priemones. Jau tenka atskirai galvoti, kaip jas įtraukti į veido priežiūros procesą. Susitaupo ir nėra jokio poreikio darytis naujų. Dabar kur kas aktualiau, kaip turimas sunaudoti ir kur jas įterpti.

Žinoma, vasara, grynas oras ir labai sakingos saulės vonios nėra pats problematiškiausias odai laikas metuose. Taip, jis turi savų iššūkių, tačiau kita vertus, tai ne ruduo ar žiema, kai ir oda, ir plaukai, ir nagai vienu metu išeina iš proto. Tačiau vertinant tai, kad taip pageidaujamos drėgmės lygis medaus dėka odoje laikosi nuolat, o dėl dezinfekuojančio ir priešuždegiminio poveikio ji dar ir atrodo šviežia, gaivi, gali būti, kad medus rudenį ir žiemą gali padėti išspręsti didžiausius sezono iššūkius.

Jokia ne naujiena, kad odos būklė priklauso nuo daugybės dalykų: ką valgome, ar pakankamai geriame vandens, ar išsimiegame, ar nestresuojame ir visą šią mozaiką sudėlioti teisingai kasdien yra iššūkis. Bet būtent prausimas medumi akivaizdžiai pagerino odos išvaizdą ir vidinį pojūtį, kad jos priežiūra teisinga. Ji skaisti, švari, drėgna, iki minimumo sumažėjo reakcijos į išorės veiksnius, ji nerausta, dingo sausi ploteliai, jei ir iškyla koks spuogelis, taip pat greitai ir dingsta.

Dar pastebėjau, kad gerokai susivienodino odos tonas, dingo didžioji dalis pigmentinių dėmių po akimis, o kas nežino, kad pigmentacijai tvarkyti priemonės dažnai brangios ir neretai neveiksmingos. 

Beje, dar berods nerašiau, kokį medų naudoju - ekologišką ICA iš „Rimi“, kaip tik naują indelį nusipirkau. Patinka, kad jis skystokas, toks kiek tekantis, todėl pakanka paversti indą ir išbėga reikalingas kiekis, nereikia šaukštų, bandyti su jėga iškabinti ir panašių trikdžių.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)