, , ,

Šaldantis „Aubrey Organics“ veido prausiklis

22:36


Buvo etapas, kai veidui ieškojau putojančio kreminio prausiklio - kad būtų pakankamai švelnus, bet kartu ir praustų odą. Taip įsigijau kreminį vėsinantį „Aubrey Organics EveryDay Basics Cleansing Cream“ veido prausiklį su mentoliu. Neputojantį.

Beje, ar kilo kada nors mintis, kodėl būtent mentolis suteikia šalčio ir gaivumo efektą? Pasirodo, mentolis geba aktyvinti šalčiui jautrius žmogaus nervų receptorius (TRPM8), o jau tuomet smegenis pasiekia signalas, kad yra vėsu ar net šalta. Žodžiu, jokių stebuklų, tik neurobiologija.

Atrodo, kas galėtų būti smagiau už vėsinantį prausiklį ypač per rekordinius šios vasaros karščius. Bet pirmas pastebėjimas: šis prausiklis ne vėsina, o pilna to žodžio prasme šaldo. Ir nepasakyčiau, kad maloniai. Bet efektas nestebina, nes be mentolio prausiklio sudėtyje dar yra eukalipto, pipirmėtės, rozmarinų ir kamparinio cinamono eteriniai aliejai (?!?). Antra, paskaičius jo etiketę, kad tai yra „basic“, suprask, esminis, kasdieninis, pagrindinis prausiklis ir dar skirtas ne tik normaliai, bet ir jautriai odai, vargu, ar šautų mintis, kad jis gali būti toks aštrus ir su tokių eterinių puokšte viduje. Ar kad netiktų tam tikru paros metu ar tris iš keturių lietuviškų metų laikų.

Taigi, būtent šaldantis efektas gali nepatikti iš ryto, jei oras nekarštas arba gal net ir žiema už lango, kai kaip tik norisi ko nors šilto ir švelnaus. Ar šalčio pojūtis tinkamas odą švarinant vakare, kai tebūnie vasara, bet prieš miegą reikia ne stimuliuoti pojūčius ir per kvapo sensorius prisiversti staigiai mobilizuoti protą? Tikriausiai irgi nelabai. Tuo labiau toks šaldantis prausiklis netinka akims, tad jis ir tušo nuo blakstienų nenuplaus. Dėl visų šių priežasčių prausiklio tinkamumo laikas man atrodo labai ribotas: nebent vasarą ir rytais, kai taip karšta, kad bet koks atsivėsinimo būdas tampa priimtinas.

Į kremą savo konsistencija panaši, bet neputojanti odos valymo priemonė mane įvarė į kampą bandant suvokti, kokia jos paskirtis ir kaip ją galima išnaudoti efektyviausiai. Taip ir nesumąsčiau. „Aubrey Organics“ prausiklį naudoju retai, kai tikrai labai karšta ir ne kaip pagrindinę odos valymo priemonę, o greičiau kaip šaldantį kremą.

Gali būti, kad džiaugsmo prausikliu nekelia faktas, jog mano oda yra plona ir jautri, greitai reaguojanti. Man netinka nemažai greito poveikio priemonių, pavyzdžiui, rūgštys ar soda. Todėl per daug nesistebiu, kad ir mentolis ant veido man pakenčiamas tik susidarius tam tikroms kritinėms oro sąlygoms.

Kitas momentas yra prausiklio neputojimas. Na gerai, tą žirnio dydžio kremo kiekį paskirstai ant odos, pamasažuoji ir? Nesuprasi, nuo odos nusiplovė viskas, dalis ar nieko. Specialiai atskirai valyti kremą nuo veido vatos padeliais? Šiam prausikliui tikrai reikia būtent tokio tipo valymo kremų mylėtojų.

Sakyčiau, kad prausiklis visai galėtų tikti riebią odą turintiems žmonėms. Taip pat tiems, kurių oda sausa, nes prausiklis jei ne mentolis, prausiklis yra švelnus ir nenuriebintų odos papildomai. Nesidažančioms. Visiems kitiems verta žinoti, kad šis prausiklis yra specifinis ir prieš įsigyjant pasverti, ar tikrai jį pavyks pritaikyti savo odos priežiūroje.

Gamintojo vietoje tikrai išimčiau žodžius „EveryDay Basics“ iš etiketės arba mentolį iš prausiklio sudėties.

Bet gali būti, kad šaldantis valymo kremas kaip tik jūsų svajonė, tad jei nusipirksite, nenuleiskite rankų bandydami išpumpuoti pirmą lašą prausiklio, nes pasiduoda jis tikrai nelengvai.

„Aubrey Organics EveryDay Basics leansing Cream“ sudėtis, INCIWater, aloe barbadensis leaf juice*, cetyl alcohol (from coconut oil), hamamelis virginiana (witch hazel) extract*, alcohol denat.* (38b, lavender), potassium cocoate (coconut oil soap)**, glyceryl stearate (from vegetable oils), cetearyl alcohol (from coconut oil), potassium jojobate (jojoba oil soap)**, potassium olivate (olive oil soap)**, eucalyptus globulus leaf oil*, cinnamomum camphora (camphor), menthol*, citrus grandis grapefruit) extract, ascorbic acid (vitamin C), salvia officinalis (sage) oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, mentha piperita (peppermint) leaf oil*, tocopherol (vitamin E), stearic acid, sodium cocoyl glutamate (from coconut oil).
*Certified organic
**Made with organic ingredients


Prausiklį pirkau „Livinn“  parduotuvėje, jo kaina - 10,44 euro/100 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)