, , ,

Savaiminio, arba „fake“ įdegio lašeliai veidui

13:35



Ne viskas, prie ko tinka žodelis „fake (liet. netikras, dirbtinis, falsifikuotas) yra blogai. Ir vienas iš tokių tikrai gerų fake dalykų yra dirbtinio įdegio, laipsniškai efektą veido odai suteikiantys lašiukai, kurie padeda sveikos ir gal net šiek tiek įdegusios odos efektą pasiekti be sveikatai žalingo kepinimosi saulėje. O ją šią žiemą apskritai realiai matėme vos keletą kartų.

Tokie lašiukai nuo įprastų dirbtinio įdegio priemonių pirmiausiai skiriasi savo švelniu veikimu. Po kelių valandų oda vizualiai smarkiai nenurus, tačiau nenurus ir delnai, jei jais plikais tepėte priemonę ant savęs, o veidas atrodys sveikai ir nuplovus nuo jo visą makiažą.

„Fake“ įdegio lašiukai - naujas mados klyksmas

Savaiminio įdegio lašiukai yra ne išbaigta savarankiška kosmetikos priemonė, o integralus priedas. Jį galima lašinti į įprastą kremą, losjoną ar gelį kaip konkrečią papildomą funkciją atliekantį ingredientą.

Kaip ir tradicinėse savaiminio įdegio priemonėse rudą spalvą odai suteikia iš glicerino išgaunama DHA (dokozaheksaeno) rūgštis, kuri reaguoja su amino rūgštimis negyvose odos ląstelėse ir dėl šios sąveikos susidaro ruda spalva. DHA mūsų kūnas neabsorbuoja, naudojant kūno paviršiuje ši rūgštis yra saugi ir netoksiška. Be to, jos veikimo principas paaiškina ir tai, kodėl šis savaiminis įdegis maždaug po savaitės visiškai nusiplauna.

Norint ilgalaikio efekto priemones su DHA reikia naudoti periodiškai, tokiu būdu vis atnaujinant įdegio regimybę.

„Fake lašiukų pliusai ir minusai

Vienas didžiausių savaiminio įdegio lašų privalumų - jie puikiai įsipaišo net ir į nusistovėjusią rutiną. Kadangi jų efektas yra švelnus, nebūtinas ir preciziškas odos paruošimas kaskart: papildomas šveitimas, drėkinimas ar maitinimas. Ir lašiukai tikrai nepalieka dryžių, nenudažo delnų, suteikia veidui „vaizdą“ ir be makiažo.

Didžiausias minusas, kad lašiukų efektas nėra ryškus ir aiškiai matomas. Jie netempia iki deginimosi saulėje ar soliariume efekto, todėl priklausomai nuo asmeninių lūkesčių gali atrodyti, kad trūksta matomo poveikio.

Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad lašiukai man patiko labiau nei nuplaunamos makiažo priemonės, specifinis DHA reakcijos ant odos kvapas yra vos jaučiamas, o efekto man pakanka.

Tiesa, lašiukus naudoju labai laisvai ir neturiu nusistačiusi jiems grafiko, todėl kartais tepu kasdien, kartais ryte ar kaip tik vakare - žiūrint, kokių turiu planų ir galimybių. Matomu odos nuspalvinimu įprasti savaiminio įdegio losjonai sukuria prievolę ir gerai paruošti odą, ir lygiai paskirstyti priemonę. Todėl bet koks praleistas etapas - odos šveitimas, drėkinimas ar maitinimas - mane skatina geriau nerizikuoti ir savaiminio įdegio geriau nenaudoti. Su lašiukais tokia problema atkrenta, tiesiog tepi ir viskas.

„Balance me“ įvertinimas

Tokio tipo natūralios sudėties lašiukus gamina Eco by SonyaOskia, aš turiu Balance Me Gradual Tanning Drops“ variantą iš esmės dėl jo gana patrauklios kainos. Tai visiškai bespalvis skystis, supakuotas stikliniame buteliuke su pipete.

Gamintojas rekomenduoja naudoti - 1-3 lašiukus į veido ar kūno priemonę. Aišku, pradedant nuo vieno lašiuko. Galiu užtikrintai pasakyti, kad išbalimo, streso, nemiegotos nakties šie lašiukai nepaslėps, bet užtat išvaduos jus nuo didelio skirtumo, kai veidas su makiažu ir kai be jo.

Kūnui šių lašiukų nenaudoju. Apskritai pastebėjau, kad kūnui skirtos priemonės su DHA spalvina ryškiau ir stipriau nei veidą, todėl pasiekti matomą vaizdą su tokiais švelniais lašiukais gali ir kainuoti daugiau, ir užtrukti ilgiau.

Balance me“ gaminiu esu patenkinta, bet vien dėl kartais atrandamo wow faktoriaus teikiamo malonumo esu nusiteikusi išbandyti ir kitų gamintojų kitus variantus.

„Balance Me Gradual Tanning Drops“ sudėtis, INCI: Aqua (Water), Dihydroxyacetone, Erythrulose, Polysorbate 20, Dimethyl Isosorbide, Glycerin, Sodium Metabisulfite, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Lašiukus pirkau D. Britanijos parduotuvėje Fragrance Direct už 22 svarus/30 ml, tačiau čia jų jau nebelikę. Jais prekiauja Naturisimoir dabar kaina sumažinta nuo 30 iki 26 svarų/30 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)