, , , ,

„Bouclème“ (ne)nuplaunamas intensyvus plaukų drėkiklis

01:11


Garbanės britės Michele įkurta plaukų priežiūros priemonių gamybos bendrovė „Bouclème“ savo jėgas skiria garbanių poreikiams: šampūnai, kondicionieriai, kremukai, intensyvaus poveikio gaminiai. „Bouclème“ buteliukai gana intensyviai migruoja po kasmėnesines „Naturisimo“ grožio atradimų dėžutes, ieškodami savojo kliento, ir štai, po vasario dėžutės aš atradau savąjį plaukų herojų - „Bouclème Intensive Moisture Treatment“.

Garbanotas plaukas yra sausesnis nei tiesus, todėl jo grožiui bei sveikatai reikia daugiau drėgmės. Dar kaip taisyklė garbanoti plaukai nemėgsta, neįprastai ar negražiai atrodo ištiesinti ar priploti, todėl ir apimties išlaikymas yra labai svarbus. Sukurti priemonę, kuri išpildytų abu lūkesčius, nėra taip paprasta, kaip ir tokią sau atrasti.

Įdomu ir tai, kad „Bouclème“ gimė jos sumanytojai siekiant, kad garbanotus plaukus turintys žmonės galėtų juos prižiūrėti iš natūralių sudedamųjų dalių sukurtomis priemonėmis, nes sulfatai iš plaukų ištraukia drėgmę, o silikonai juos apsunkina ir tempia žemyn. Po tuo pasirašau 150%.

Afro lietuviški plaukai

Šis intensyvus drėkiklis 2019 metais laimėjo „Marie Claire“ kategorijoje „Geriausias produktas afro plaukams“ (angl. „Best Product for Afro Hair“). Paprastai afrikietiško tipo plaukams skirtose priemonėse būna nepagailėta ir dar viršaus uždėta daug įvairių sviestų, aliejų. Spręsdama vien pagal etiketes tokius gaminius tam tikra prasme priskirčiau prie sunkiasvorių ir labai tikėtina, kad nepirkčiau. 

Turiu iš savęs gana plonus plaukus, kurie nukirpti trumpai pučiasi ir smarkiai banguojasi, o paauginti ilgesni tįsta ir tos bangos tampa retos. Pasilyginusi su tankiai ir smarkiai garbanotais afrikiečių tipo plaukais nedrįsčiau pirkti jiems skirto dalyko, nes ploniems mano plaukams jis gali būti tiesiog per stiprus ir sunkus.

Na bet pasigilinus į sudedamąsias dalis man net keista, kad „Bouclème Intensive Moisture Treatment“ yra afro kategorijos laimėtojas, nes be riebiųjų alkoholių ir kelių kitų kondicionuojančių medžiagų, suskaičiavau vos 5 aliejus arba sviestus: marulų, mafurų, opuncijų, šaltalankių bei kamelijų. Ko nepagailėta, tai daugybės eterinių aliejų.

Taip kad nesigąsdinkite, jei plaukai ne afrikietiško tipo, nes šis drėkiklis yra universalus.

(Ne) nuplaunamas kondicionierius

Priemonė yra baltos spalvos, paviršiumi želiškai blizgi. Tekstūra truputį slidi: užkabinus pirštu dar ne faktas, kad visą užgriebtą masę pavyks pasiimti :) Tokių slidžių tekstūrų priemonės yra linkę greitai ir visiškai susigerti į plaukus, paskui belieka tik mąstyti - tepiau ar nieko šįkart netepiau ant plaukų? Vis dėlto su „Bouclème“ taip nėra, drėkiklis iki galo į plaukus nesusigeria, palikdamas šiek tiek malonaus slidumo jų paviršiuje.

Pirmą kartą drėkiklį bandžiau kaip kaukę po plaukų plovimo ir ją nuskalavau. Bet padrąsinta sėkmės ėmiau naudoti kaip nenuplaunamą kondicionierių ir jis man kaip toks yra tobulas.

Drėkiklis plaukus sudrėkina, tačiau neperdrėkina ir neapsunkina, kad jie stagarėtų ir tįstų žemyn - ne. Jie saikingai minkšti, elastingi, bet nestokoja ir apimties. Tikrai neįtikėtina, kad drėkiklis juos suvaldo nepriplodamas, struktūrizuoja, išryškina ir pabrėžia garbanas.

Atskirai reikia paminėti ir drėkiklio kvapą, kuris yra pačiulių, rožių, pelargonijų, ylang ylang, kardamonų, levandų, magnolijų, kedrų, mandarinų, palmarozų, kalendrų ir pipirmėčių puokštė.  Apibendrinant juos visus, kvapas yra labai panašus į gaivų odekoloną ir tai yra dar viena priežastis, kodėl plaukų drėkiklį yra taip malonu naudoti ir kodėl dar vieną kartą lenkiu galvą prieš britišką aromaterapiją.

Herojus

Nesumąstau jokių šio drėkiklio minusų. Po to, kai mano mėgtas gamintojas pakeitė savininkus ir priemonėse atsirado silikonų, ieškojau ir naudojau kitus nenuplaunamus kondicionierius, bet apie nė vieną jų negalėjau pasakyti wow, šitas yra mano! 

Iki „Bouclème Intensive Moisture Treatment“ sekėsi ir geriau, ir visai prastai, bet galiu reziumuoti, kad tai tebuvo pakaitalai. Tuo tarpu šis drėkiklis tikrai smarkiai išsiskiria bendram fone ir taip norisi tikėtis, kad jo gamyba nesustos.


„Bouclème Intensive Moisture Treatment“ sudėtis, INCIAqua, Cetearyl Alcohol, Coco Caprylate, Glycerin (Vegetable), Brassicyl Isoleucinate Esylate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Trichilia Emetica (Mafura) Seed Butter, Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Seed Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, *Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil, *Rosa Centifolia (Rose Absolute) Flower Oil, *Pelargonium Roseum (Rose Geranium) Leaf Oil, *Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil, *Elettaria Cardamomum (Cardamom) Seed Oil *Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil, *Michelia Alba (Magnolia) Flower Oil, *Juniperus Virginiana (Cedarwood) Wood Oil, *Citrus Nobilis (Mandarin Red) Peel Oil, *Cymbopogon Martini (Palmarosa) Leaf Oil, *Coriandrum Sativum (Coriander) Seed Oil, *Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Styrax Tonkinensis (Benzoin) Resin Extract, Phenyl Ethyl Alcohol (Natural), Hydroxypropyltrimonium Honey, Tocopherol, Sorbic Acid, Linoleic Acid, Brassica Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Diheptyl Succinate, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Cetearyl Nonanoate, Ethylhexyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Hydroxyacetophenone, **Linalool, **Geraniol, **Citronellol, **Limonene
*natural pure essential oils
**potential allergens

Kaip jau minėjau, 100 ml „Bouclème Intensive Moisture Treatment“ pakuotę gavau su „Naturisimo“ grožio atradimų dėžute, už kurią visą mokėjau 19,95 svaro. 

Gamintojo puslapyje 100 ml drėkiklio galima įsigyti už 15 svarų. Tuo tarpu „Naturisimo“ prekiauja 250 ml intensyvaus drėkiklio pakuotėmis, kurių kaina 26 svarai.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)