,

COVID-19 kronikos. Kodėl per pandemiją reikėtų įprasti dažytis?

13:26


Nepagirtiną įprotį dažnai liesti veidą koronaviruso pandemija atgręžė prieš mus pačius. Visuomenės sveikatos specialistai pataria kontroliuoti, ką darome su rankomis (aha, lyg būtų taip paprasta). Pavyzdžiui, užimti jas veikla ar bent naudoti ryškaus kvapo rankų muilą ar kremą, kad joms artėjant prie veido nosį pasiektų ir sureaguoti priverstų kvapo banga.

Būtent karantino metu aš vėl pradėjau dažytis. Ne pilnu makiažu, ne kasdien, bet akių zoną būtinai. Ir patariu daryti tą patį.

Akys - viruso durys į organizmą

Skaičiuojama, kad veidą paliečiame 3-5 kartus per minutę. Išeitų apie 240 kartų per valandą ir net 4 tūkst. kartų per dieną. Pamenate, kada 4 tūkst. kartų per dieną rankas plovėte? Aha, aš apie save tokio fakto irgi nepamenu. O COVID-19 vietoje tikrai džiaugčiausi tokiu dažnu „liftu“ iki galutinės paskirties vietos - akių, nosies ar burnos gleivinės.

Neverta gilintis, kodėl taip darome. Neabejotina, kad toks elgesys yra neatsargus sveikatos atžvilgiu ir iš dalies jį fiziškai riboja nebent dėvima kaukė ar vienkartinės pirštinės ant rankų. Manau, kad stiprų refleksą gali užgožti tik dar nemalonesnis akių dirginimo refleksas ir čia moterys turi privalumą, nes pritrinti į akis tušo trupinėlių yra ir paprasta, ir veiksminga.

Dažymas gali padėti išsiugdyti refleksą

Turiu jautrias akis ir visada maniusi, kad nelaimei, dabar sakau - laimei. Per pandemijos įkarštį akių makiažą prisiminiau kaip puikų būdą išsiugdyti akių nelietimo refleksą pripratinant save prie to, kad patrinsiu ir bus labai didelis diskomfortas. Daugiau priežasčių dažytis nelabai ir buvo, nes net per dalykinius  online susirinkimus makiažo detaliai nesimato, o ir apskritai jis nenusako profesinių gebėjimų.

Reikia tik neatsparaus vandeniui tušo ir nepamiršti juo blakstienas nudažyti iš pat ryto. Man užteko savaitės, kad link veido artėjanti ranka priverstų susimąstyti - STOP, ką aš čia darau? Nes jau patyriau, kad akys paraudonuos, sudirgs, jas grauš ir be paliovos markstysiuosi.

Nieko efektyvesnio kol kas nesugalvojau. O ir veidrodyje kartais pamatomas ryškesnis vaizdas kelia nuotaiką :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)