, , , , ,

Odą atauginantis „Madara“ kosmetikos priedas Stm

21:41


Pasistengsiu greičiau įvertinti kartu su grožio dėžutėmis gaunamas kosmetikos priemones, kad jos nenugrimztų į užmarštį. Šįkart tai bus vienas iš dešimties „Madara“ asortimente esančių asmeninių kosmetikos priedų (angl. custom actives) - odos kolageno stiprinimui skirtas Stm su miškinių žiomenių (angl. Dragonhead) kamieninėmis ląstelėmis.

Jei „Madara“ į savo grožio INSIDER BEAUTY BOX Spring/2020 dėžutę, kurios turinys iš anksto neatskleidžiamas ir laikomas paslaptyje, įdėjo šį buteliuką, darau išvadą, kad jis galimai yra pats universaliausias. Kaip ir brangiausias iš dešimties, beje.

Priedas skirtas odos stimuliavimui ir atkūrimui, jos kolageno bazės stiprinimui, pigmentinių dėmių mažinimui ir senėjimo stabdymui.

Forma - lengvas, gal kiek tąsus gelis. Spalva rausva. Kvapas - į saldumą, nedominuojantis. Rekomenduojama 1-3 lašelius priemonės įlašinti į veido ar kūno drėkiklį, jei norisi - į aliejų ir naudoti įprastai.


Viduje - reto augalo kamieninės ląstelės

Stm žvaigždė yra miškinė žiomenė (Dracocephalum Ruyschiana) ir savo aprašymuose „Madara“ nurodo, kad šis augalas suteikia ne šiaip kokią, o hiper dozę antioksidantų.

Gamintojas taip pat teigia, kad miškinės žiomenės kamieninėse ląstelėse yra flavonoidų ir polifenolių, taip pat ir tokių antioksidantų kaip rozmarino ir chlorogeno rūgštys, kurios pasižymi dar ir priešuždegiminiu poveikiu.

Daug informacijos apie miškinės žiomenės savybes ir poveikį odai nepavyko rasti, gal dėl to, kad tai yra retas ir plačiai kosmetikoje nenaudojamas augalas, todėl tenka kliautis matomu praktiniu poveikiu odai.

Labai įdomu, kaip kamieninės ląstelės išgaunamos. Pasirodo, jos išauginamos laboratorijoje apdorojus ir susmulkinus kad ir porą augalo lapelių, iš kurių specialioje terpėje išauga nespecializuotos augalo bazinės ląstelės - kamieninės ląstelės. Iš jų ir pagaminamas ekstraktas odai. Super, reto augalo natžvilgiu tai labai tausi technologija.

Taip, tai veikia

Kaip man patiko Stm! Pradėjau nuo veido, bet šito priedo potencialas labiausiai ir akivaizdžiausiai atsiskleidė būtent ant kojų. 

Pakankamai intensyviai plaukiojau baseine (čia iki karantino) ir jei bendrai odai chloruotas vanduo didelio įspūdžio nedarė, tai silpniausią vietą - pėdas - išvarginau kaip reikiant. Sausos, nušerpetojusios jos man ėmė kelti didelį stresą, nes tokių bėdų anksčiau neturėjau, kaip ir patirties, kaip turėčiau tai išspręsti. Apie nesėkmingus ar iš dalies sėkmingus pastarųjų mėnesių bandymus būtų galima plėstis be galo.

Taigi, vakare tiesiog įsilašinau porą Stm lašų į „Madara“ kūno losjoną, kurį naudoju, ir ištepiau pėdas. Niekuo daugiau ypatingai jų neizoliavau, nesimoviau silikoninių kulniukų, todėl ryte pamatytą rezultatą galėjau sieti tik su Stm poveikiu. Tai buvo akivaizdus posūkis į gerąją pusę: pėdų ir kulnų sausumas sumažėjo, jos tapo drėgnesnės. Su kiekvienu kitu kartu pėdos įgauna vis daugiau sveiko rausvumo, o šerpetojimų ir įskilimų mažėja.

Tas, kas bent kartą gyveninme yra turėjęs sausų pėdų iššūkį, mane supras - tai yra wow! Idealios pėdų būklės dar nepasiekiau, bet Stm potencialas yra neabejotinas. Veidui, beje, Stm mielai naudoju irgi.

Niuansai

Individualus dalykas, bet aš taip ir nesužinojau, kaip realiai kvepia šis niekad gyvai nematytas augalas miškinė žiomenė: žiedai ar lapai. Taip yra todėl, kad į priedą įdėta papildomai kvapo ir mano skoniui jis galėtų būti ne saldus, o, tarkim, žoliškas.

Kitas dalykas, kad priede gana aukštai yra alkoholis, kuris vis dar dažnai naudojamas augalų ekstraktams konservuoti ir tokiose vieno ingrediento“ priemonėse išryškėja labiau. Neturiu fobijos dėl alkoholio buvimo kosmetikoje. Be to, Stm atveju alkoholį čia pat „užgesina“ drėkinantis glicerinas. Tačiau jei jums svarbu, atkreipkite į tai dėmesį.

Dabar galvoju, kad tikrai kartočiau „Madara“ Stm priedą ir nepatirčiau pagundos pasirinkti kurį nors kitą kosmetikos priedą iš jos asortimento.

„Madara“ Stm kosmetikos priedo sudėtis/INCI: Aqua/Water, Alcohol, Glycerin, Dracocephalum Ruyschiana (Dragonhead) Cell Culture Extract, Carrageenan, Cellulose Gum, Ceratonia Siliqua Gum, Sucrose, Aroma/Fragrance, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Sodium Phytate, Maltodextrin, Lactic Acid, Citric Acid, Linalool, Limonene.

Stm kainuoja 21,99 euro/17,5 ml, dabar taikoma 30 proc. nuolaida, taigi kaina sumažėjusi iki 15,39 euro.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)