, ,

COVID-19 kronikos. Į higieninius paketus panašūs stebuklai akims

12:53


Patinę, patamsėję paakiai, pavargusios ir išsausėjusios akys. Pažįstama situacija? Ir tikriausiai nesuklysiu pasakiusi, kad 99% žmonių tai sprendžia ar bent bando spręsti šalčiu. Ledukais, kompresais ar šaldytuve pašaldytu šaukšteliu. Bet jei namiškiai jūsų dar neužklupo su keista, higieninį paketą primenančia šildančia kauke akims, patikėkit, jums dar yra ką gyvenime išbandyti.

Šaltis ar šiluma?

Plonytė paakių oda išduoda viską: kad miegojote vos kelias valandas, kad patyrėte stresą, kad prieš miegą padauginote skysčių. O gal tiesiog neišlošėte genų loterijoje. Ir užmaskuoti šią zoną makiažu yra tikrai sunku, o vyrams gal apskritai neįmanoma.

Tai, kad šaltis padeda nuimti paburkimą, sumažinti maišelius po akimis, atšviežinti žvilgsnį, yra klasika. Ir priemonių tam yra įvairių: nuo daugkartinio naudojimo akinių, kurių viduje yra atvėsti gebantis gelis, ar nefrito masažuoklio veidui, iki paprasčiausių ledukų ar arbatinio šaukštelio, įmesto į šaldytuvą.

Alternatyva - šiltos procedūros veidui. Tai garinimas, šilti kompresai ar įvyniojimai, kurie nuramina ir gerai atpalaiduoja, taip pat ir giliau - raumenis. 

Kosmetologinės procedūros paprastai apima abu etapus: atpalaidavimo ir nuraminimo, o pabaigoje - vėsinimo ir žvalinimo. Įprastame gyvenime dažniausiai tiek nežaidžiame ir darome tik tai, kas greituoju būdu galėtų pagrazinti vaizdą veidrodyje. Tad jei miegoti kritote įsitempę nuo streso, o po ryte dar ir pašaldote negražiai atrodančias vietas, kažin, ar visuomet šaltis bus pats geriausias pagalbininkas.

Savaime sušylančios kaukės

Tikriausiai būsiu jei ne paskutinis, tai priešpaskutinis žmogus pasaulyje, išbandęs savaime sušylančią kaukę akims. Jos veikimo principas panašus kaip žiemai skirtų šildukų rankoms: sudėtyje yra geležies miltelių ir aktyvuotos anglies, tik pradarius pakuotę nuo sąlyčio su deguonimi kaukė ima išskirti šilumą. Temperatūrą tokia kaukė išgauna labai malonią - apie 40 laipsnių temperatūrą, kuri laikosi apie 20 minučių. 

Jei normali žmogaus kūno temperatūra yra apie 36,6 laipsnio, tai kaukė šiltesnė tik 3,4 laipsnio, tačiau tiek užtenka, kad visa akių zona sušiltų ir maloniai atsipalaiduotų.

Kadangi kaukė skirta naudoti vieną kartą, jos dizainui per daug dėmesio niekas neskyrė. Man ji panaši į higieninį paketą, užkabintą už ausų. O dar kai tokią užsidedi ant akių, vien pati mintis apie tai kelia juoką. Nežinau, ar būtų protingą tokią kaukę pasidaryti iš ryto ir dėl būtinybės 20 minučių pabūti ramiai, užsimerkus, ir kad ji tikrai atpalaiduoja ir migdo. Bet po darbų ar prieš pat miegą ji yra pats tas.

Pasakysiu, ką tokia kaukė padaro su akių zona. Atpalaiduoja, išlygina, nuima paburkimus ir maišelius, jei tokių yra. Galiausiai - paakius nušviesina. Dar labai efektyviai grąžina drėgmę akims, kurios per dieną nusikamuoja nuo kompiuterio ir išsausėja iki perštėjimo.

Ir taip. Visa tai tik šilumos dėka.

Kinija prieš Japoniją

Aprašiau ir nufotografavau japonišką sušylančią kaukę akims, kurią pirkau Didžiosios Britanijos Amazon'e. Bet pradėjau tai nuo „AliExpress“. Tiesiog nedarykit taip, kaip aš. Jei norite išbandyti tokį dalyką, iš pat pradžių rinkitės patikimesnį variantą, nerizikuokit.

O buvo taip. Užliūliuota, kad apsiperkant pas kinus kur kas dažniau lydi sėkmė, o ne nesėkmė, pagalvojau, kam permokėti už elementariausius akių šildukus? Ir apsipirkau. Ir tai buvo tikrai blogas sprendimas. 

Nors šilumos efektas buvo puikus, bet iš kelių rūšių kaukių tik viena neturėjo to tragiškai baisaus kvapo. Užmerkus akis atrodydavo, kad man ant akių kažkas užmetė tepaluotą skudurą iš garažo, kur meistrai juo visą dieną šveitė mašinų dugnus. Neperdedu, patirdavau jausmą, kad tas tepalas tuoj pat pradės lašėti į akis. Taip kad nerizikuokite. Didelė tikimybė, kad nusivilsite, jei nepataikysite iš pirmo karto.

Ar tokią kaukę galima naudoti keletą kartų. Šyla ji tik vieną vienintelį kartą. O kaip miegojimo kaukė savo paskirties neatliks ir šviesos neblokuos, nes pati yra iš dalies permatoma. Dar yra vienas tipas miegojimo kaukių, kurios priduoda lengvo sunkio ir taip padeda atsipalaiduoti, bet šylančios kaukės yra be galo lengvos, tarsi popierinės, tad irgi ne.

Yra trijų rūšių: bekvapės, levandų ir citrusų kvapo. Kainuoja 6,99 svaro/1 pakelis, kuriame yra 5-ios kaukės.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)