, ,

Treniruotė veidui: įrankių kokybė. III dalis

15:12

Išpopuliarėję veido masažuokliai suteikia puikią progą nelabai sąžiningiems pardavėjams sugaudyti pirkėjus, kurie norėtų pataupyti, o atsirinkti tikrai kokybišką daiktą nėra taip jau paprasta.

Volelių, grybukų ir kitokių a la akmeninių veido masažo įrankių pilnas AliExpress'as. Pardavėjai rašo, kad tai nefritas, ametistas. Peržiūrėjus pirkėjų nuotraukas ir atsiliepimus akivaizdu, kad tie įrankiai pasižymi akmens savybėmis: yra neplastmasinio svorio, turi vėsumo, padėti į šaldytuvą atšąla. Tačiau prie šio puikaus paveikslo pirmiausiai nedera įtartinai mažos kainos. Be to, teko skaityti, kad masažo įrankiai čia tokie pigūs nes yra gaminami ne iš akmens, o iš jo atliekų: dulkių, ypač mažų gabaliukų, kurie yra suklijuojami į masę ir nušlifuojami kaip reikia.

Volelis nuotraukoje (kairėje) yra iš AliExpress ir atkreipkite dėmesį, kaip skiriasi nuo guashos, kurią atsisiunčiau iš Vokietijos (dešinėje). Jo tekstūra tiršta, vientisa ir aš niekaip nesugebėjau atsikratyti minties, kad jame daug klijų. Gulėjo padėtas į šalį, kol nenusipirkau guashos.

Guashą jau rinkausi Europoje, nes vėl bijojau klijų :D Principas labai paprastas: tokios priemonės turėtų būti patikrintos ir notifikuotos prekybai ES rinkoje. Pati akmenyse nieko nenusimanau ir asmeniškai nedrįsčiau vertinti kokybės. Taip kad guashą pirkau Vokietijoje (parduotuvė www.rossmann.de), prekės ženklas „For your beauty“. Tai rožinis kvarcas, bet vėlgi matosi nuotraukoje, kad tekstūra jo yra labiau gabalinė.

Ką padariau, tai abu pasvėriau ir rezultatas tikrai ne AliExpress volelio naudai. Padarytas iš dviejų pilnavidurių akmeninių volelių ir dar plius akmeninės rankenos, jis sveria vos 60 g. ir tai jo grynas svoris. Tuo tarpu guashos svoris - 63 g., nors sakyčiau, kad tikrai turėtų sverti mažiau už volelį, nes yra plona ir iš pažiūros turi mažiau tūrio. Palyginimui susiradau volelį Iherb'e ir ten ant pakuotės nurodytas volelio svoris yra 85 g. Vadinasi, manasis sveria net 25 g. mažiau ir tam aš nematau jokių pagrįstų priežasčių.

Čia įrašas būtų ir pasibaigęs, bet draugė parodė veido masažo įrankių išpardavimą vienoje UK išparduotuvėje. Či pradinės kainos jau atrodė panašios į tiesą, padaryta nuolaida - gera, bet suabejojau ar tai ne AliExpress daiktai, nes man pasirodė matyti AliExpress'o feed'e. Bet ačiū, gal jau pakaks tų eksperimentų mokant pinigus, yra dar vienas kelias įsitikinti pardavėjo patikimumu, tik nenuleiskit rankų paieškose! Taigi, imu googlinti ir ką randu? A la šeimyninis verslas: mergaitė sugalvojo, kad nori pardavinėti veido, makiažo įrankius, ir su broliu įkūrė kompaniją, kuri auga ir plečiasi. Nieko apie tai, kas gamina, kur gamina, kokiais principais remiasi gamyboje, kur kasa akmenis ar kas jiems juos tiekia... Ne paslaptis, kad tokių perpardavinėtojų yra apstu.

Žodžiu, išvadą pasidariau labai paprastą. Ne eilinis pirkėjas ir ne perpardavinėtojai turi derybinę ir kokybės užsitikrinimo galią, o didelės prekybos bendrovės, kurios tiesiogiai susiduria su šalies kontroliuojačiomis institucijomis. Taip kad neapsigaukime :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)