, ,

Treniruotė veidui su guasha. II dalis

14:51


Aš jį įsimylėjau. Kol neturėjau figūrinio kiniško guasha akmenėlio, nežinojau, kaip man jo reikia. O dabar žaidžiu su juo kasdien! Fainiausia, kad jo naudojimui nereikia ieškoti atskiro laiko: skaitant knygą, žiūrint TV ar naršant internete vis tiek viena ar abi rankos būna laisvos.

Kas yra guasha? Tai tradicinės kinų medicinos įrankis masažui. Masažui skirta dalis turi porą suapvalintų išsikišimų, o laikymo pusė dažniausiai būna kvadrato ar širdies formos. Kosmetinėms reikmėms dažniausiai galima įsigyti guashą, pagamintą iš pusbrangių akmenų nefrito, rožinio kvarco. Teko matyti ir plastikinių, ir net medinių guasha variantų. Savotiškai guashą atkartoja ir šimtus eurų kainuojantys modernūs veido masažo prietaisai su besisukančiais ar vibruojančiais bumbuliukais.

Su guasha reikia braukti per odą šiek tiek spaudžiant. Internete galima rasti tikrai kraupių vaizdų su iki raudonumo pribraukytomis nugaromis, šlaunimis, rankomis. Galbūt, jei tai atlieka reikalą išmanantys profesionalai. Vis dėlto namudinis variantas ir ypač ant veido turėtų būti švelnus ir netraumuojantis.

Guasha padeda pagerinti kraujo ir limfos cirkuliaciją, atpalaiduoti bei tonizuoti raumenis. Taip pat skatina gijimo procesus, mažina uždegimus, kalbant apie veidą - pakelia ir paryškina jo kontūrą. Super daiktas!

Dėl savo reljefinės formos guasha labiausiai ir tinka veido kontūro pakėlimui. Tarpelis leidžia patogiai apglėbti skruosto, žandikaulio liniją, antakius, netgi nosį. Kam jau kam, o jai saikingai dėmesio tenka ir profesionalių masažų metu.

Ką aš pastebėjau. Veidas pakilo kartu su skruostais ir žandikauliu. Ir dar lengvai galiu įsitikinti, kad pagerėjo ir kraujo pritekėjimas, ir limfos nutekėjimas, nes veidas atrodo gyvas, gyvybingas, liesesnis geriau išryškėjus visiems linkiams, o jei iškyla koks spuogelis ar užmeta greičio hormonai per PMS - laaabai greitai viskas išsivaikšto bei sugyja.

Naudoti guashą reikia ant švaraus veido, jokiu būdu ne ant makiažo. Nes ir odai nepatiks braukomi pagulėjusio makiažo likučiai, ir pats makiažas nuo masažo suvažinės į rėžius. Oda taip pat neturi būti sausa ir dėl masažo skausmingai tampoma: tiks serumas, drėkiklis ar aliejus. Nenaudočiau guashos, jei yra trapūs kapiliarai, nes masažas gali pabloginti jų būklę. Kas dar labai svarbu, tai periodiškai nuplauti ar/ir dezinfekuoti savo guashą, kad neužsineštume infekcijos.

Savo guashą pirkau tikrai ekonomine, ne astronomine kaina Vokietijoje. dar bus trečia dalis apie tai, kaip dairantis masažo įrankio nusipirkti tikrą akmenį :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)