, ,

Treniruotė veidui - už ar prieš? I dalis

16:08


Liesti ar neliesti? Štai kur klausimas, kalbant apie odą, veidą, plaukus. Ilgą laiką laikiausi principo, kad geriau neliesti. Juk nešukuojami, o tik iškedenami po plovimo plaukai taip gražiai susibanguoja. Arba - aš juk nesimokiau masažo, galiu pertempti ar perspausti.

Veido odos masažo įrankiai, tarp kurių yra glotnūs ir reljefiniai voleliai, akmens lazdelės ar kiniškas akmenėlis gua sha, dabar yra ant bangos. Jie „privoluoja“ prie veido lakštines kaukes ar paakių zonos kaukes, paskirsto ir padeda įsigerti, įtapšnoti į odą jos drėkinimui, maitinimui skirtas priemones, netgi pakoreguoti bei pakelti veido reljefą. Kas sąžiningai sėdėjo lockdown'e be masažų, kosmetologų ir su smarkiai apribotomis judėjimo galimybėmis, tas tikrai turėjo pasigesti pagalbos savo odai ir raumenų tonusui.

Socialiniuose tinkluose matau, kaip mamos nuopelnus už papurusius garbanotus vaiko plaukus priskiria jų nešukavimui. Ir tame yra tiesos. Vaiko organizme daug hialurono, kolageno, jis pakankamai anksti eina miegoti ir išsimiega. Be to, mažasis žmogus greičiausiai dar nėra ir nesveiko maisto valgytojas ar kofeino gerbėjas.

Su suaugusiais yra taip, kad mūsų organizme jaunystės medžiagų su amžiumi vis mažėja, dienotvarkės nėra labai stabilios, o veiklos - ne tik džiugios ir ne tik teikiančios pasitenkinimą. Dar pridėkim įvairius malonius, bet ne visai sveikus įpročius, stresą ir turim jau visai kitą situaciją, kurios viena išraiškų - įsitempusi galvos oda ir silpnėjantys plaukai.

Pati asmeniškai neprisimenu neskausmingo masažo, nes paprastai raumenys ar fascijos būna suspazmuoti, įsitempę ir tokių skaudžių iki kvapo atėmimo taškų pasitaiko bet kur: nugaroje, rankose, kojose, pečiuose, galvoje, net pilvo ertmėje. Spazmai reiškia, kad kažkas kažkur nepriteka ar nenuteka, todėl po masažų palengvėja, o paskui ir vėl tas pats.

Fizinė veikla stiprina kūno raumenis, greitina kraujo ir limfos cirkuliavimą bėgiojant, vaikštant, šokant, sportuojant, plaukiant ar tiesiog intensyviai tvarkantis. Bet veido neužpompuosi nei šokiais, nei bėgiojimu ar plaukimu, todėl jam ne taip pasisekė, jei tai ne veido joga ar tiesioginis fizinis stimuliavimas.

Man veido joga kažkaip neprilipo, nes reikalauja atskiro laiko ir dėmesio. Bet į įprastą dienotvarkę lengvai įtraukiau vibruojančią mentelę veidui, kuri padidina odos minkštumą, paslankumą. Ir galiausiai persilaužiau - pora mėnesių buvimo namuose ir suvokimas, kad galbūt tai ne paskutinis toks kartas, privertė pergalvoti strategiją, todėl įsigijau vieną iš tų dabar labai madingų dalykų: kinišką figūrinį akmenėlį guasha. Kas tai yra, ką su juo daryti, koks poveikis bei pliusai/minusai - kitame įraše labai greit.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)