,

„Odacité“ veido prausiklis su anglimi

22:39


Absorbuojančių savybių turinti anglis, išpopuliarėjusi pastaraisiais metais, yra vienas iš šiuolaikinės kosmetikos hitų. Prausikliai, šveitikliai, kaukės, dantų pastos - ji tinka visose nuplaunamose priemonėse. JAV bendrovės „Odacité Black Mint Cleanser“ mėtinis prausiklis su anglimi savo juoda spalva leidžia pasidžiaugti akims, o vėsinanti mėta stimuliuoja uoslę ir gaivina odą.

Geras veido odos prausiklis yra labai svarbus. Tobula, jei be visų savaime suprantamų jo savybių, jis dar ir suteikia džiaugsmo taip skatindamas neužmiršti, kad miegoti galima eiti tik švariu veidu. Mėgstu kuo universalesnius prausiklius, kurie bendrai atitiktų savo paskirtį: nuplautų odą jos nesausindami ir kiek įmanoma labiau pašalintų makiažą. Paprastai turiu vieną prausiklį ir noriu, kad jis tiktų visiems atvejams.

Anglis - labai stiprus absorbentas

Apsinuodijus ar šiaip sunegalavus virškinimui yra įprasta išgerti anglies tabletę. Dėl savo porėtumo didelį paviršių turinti anglis tiesiog praeina virškinimo traktu ir kaip kempinė susiurbia į save dujas, garus, ištirpusias medžiagas.

Žinomo lietuviško prekės ženklo „Sanitas“ angliukų aprašyme nurodoma, kad vos 1 g aktyvintos anglies plotas yra net 500-2000 kvadratinių metrų. Iš mokslo pusės apie grožį rašantis blogas „LAB Muffin“ skaičiuoja dar vaizdžiau: 1 g aktyvintos anglies prilygina 3 olimpiniams plaukimo baseinams, 7 krepšinio aikštelėms arba 230 automobilių parkingo vietų. Beje, šią nuorodą patariu paskaityti tiems, kam įdomus aktyvintos anglies veikimas plačiau.

Suvokiant, kaip stipriai gali absorbuoti anglis norėtųsi vieno dalyko - nepersistengti su anglies kiekiu kosmetinėse priemonėse.

Vienintelis ir sėkmingas

„Odacité“ mėtinis juodas prausiklis yra vienintelis klasikinis prausiklis gamintojos asortimente. Dar yra micelinis vanduo ir žali suputojantys milteliai, tačiau tai jau labiau nišiniai dalykai. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šis gelio tipo prausiklis su anglimi, rasulo moliu ir mėtomis yra skirtas probleminei, riebiai odai, bet tai nėra tiesa.

Mėtos prausiklyje nėra šaldančios ar kandančios, todėl tiesiog gaivina. Nors anglis sudėtyje yra aukščiau kito absorbuojančio ingrediento molio, tačiau absorbuojančią paskirtį turinčias sudedamąsias dalis švelnina ir visai gale esantys saulėgrąžų aliejus su glicerinu, bet ir pagrindinė plaunamoji medžiaga - tvarus, iš dumlių išgaunamas betainas, kuris yra švelnus odai, bet leidžia suformuoti tirštą putą.

Prausiklis plauna labai švelniai, odos nesausina, suteikia jai iš dalies matinį efektą. Prausikliui įsiputojant dingsta anglies suteikiama juoda spalva ir ima dominuoti balta puta. Kadangi anglies milteliai ir rasulo molis yra linkę sėsti ant dugno, prieš naudojant prausiklį reikia būtinai suplakti.

Verta pastebėti du dalykus: pipirmėčių eterinis aliejus daro šį prausiklį labiau tinkamą šiltajam sezonui ir jo kaina nėra maža - 39 svarai/100 ml.

Daugiau nuotraukų Feisbuke ir Instagrame.

„Odacité Black Mint Cleanser“ prausiklio sudėtis, INCIWater [Aqua], Algal Betaine [Capric/Lauric/Myristic/Oleic Amidopropyl Betaine], Decyl Glucoside, Lauryl/ Glucoside, Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Xanthan Gum, Activated Charcoal, Rhassoul Clay [Moroccan Lava Clay], Tea Tree Leaf Oil [Melaleuca Altemifolia], Peppermint Oil [Mentha Piperita], Rosemary Leaf Extract [Rosmarinus Officinalis*], Sunflower Seed Oil [Helianthus Annuus*], Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate, Glycerin, Tetra­sodium Glutamate Diacetate I.
*Organic Origin

Aš turiu šio prausiklio miniuką, viso dydžio versiją galima įsigyti „Naturisimo“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)