, ,

Vasaros hitas - plaukų džiovinimo turbanas

16:58

Praėjo tie laikai, kai dėl peršalimo ar perpūtimo galvos srityje tėvai gąsdino meningitu. Šių laikų antihitas - tikėtinas veido nervų paralyžius. Vedu į tai, kad vasarą pagunda išlėkti šlapia galva yra milžiniška, o progų persipūsti - atitinkamai milijonas. Ką daryti nespėjant išsidžiovinti plaukų? Rizikuoti grožio nervais? Štai ir ne, išeitimi gali tapti mikropluošto audinio turbanas, pritaikytas specialiai greitam plaukų džiovinimui.

Tokį švedišką Smart Microfiber System“ turbaną gavau lauktuvių iš draugės ir paieškojusi daugiau informacijos įsitikinau, kad pasaulyje tai labai populiarus dalykėlis. Kodėl? Mikropluoštas labai gerai sugeria drėgmę ir, kaip rašoma bent jau ant mano turbano pakuotės, plaukų išdžiūvimą pagreitina net 10 kartų.

Pagrįstas ir absoliučiai normalus klausimas: o kodėl ne plaukų džiovintuvas? Dėl dviejų pagrindinių priežasčių: plaukų nerekomenduojama nuolat džiovinti džiovintuvu, be to, džiovinant džiovintuvu tik į tai ir belieka susitelkti. O dėvint galvos apdangalą galima valytis dantis, teptis kremu, dažytis, gerti kavą ir apskritai daryti viską, kas tik šauna į galvą.

Yra ir kam toks turbanas netiktų: toms, kurios ne tik džiovina, bet ir kartu formuoja šukuoseną. Na galbūt ir tai įmanoma atsirinkus laiką, kuomet plaukų drėgnumas yra tinkamas šukuosenai formuoti.

Savojo turbano nenugrūdau į giliausią stalčių. Nuo pirmojo pabandymo jis apsigyveno vonioje ir dabar draugiškai dalinasi kabliuką su plaukų džiovintuvu, nes mikropluošto apdangalą labai dažnai naudoju, kai plaunu galvą ryte (jei vakare, per naktį ir taip išdžiūna).

Vertinant naudojimo niuansus pastebiu, kad plaukai tikrai išdžiūsta gerokai, geroookai greičiau. Kas labai patiko, kad jei plaukus džiovinu natūraliai, pirmiausiai jie džiūsta iš viršaus, o jei susegu ar prisegu vardan patogumo ir jų kartkartėmis nepakedenu, ir po pusės dienos galiu aptikti, kad prie odos vis dar smarkiai drėgna. Kadangi plaukus į turbaną reikia patalpinti galvą nulenkus ir plaukus nukreipus link kaktos, o jų ilgiui skirta turbano uodega, kuri suvyniojama ir prisegama, mikropluoštas gerai drėgmę ištraukia iš apačios.

Nuoširdžiai neįsivaizdavau, kiek veiksmingas toks galvos apdangalas, bet joks rankšluostis taip efektyviai, efektingai, švelniai ir greitai nenusausina plaukų. Iš akies vertinant, tie žadami 10 kartų greičiau neatrodo pagražintas pažadas.

Kuo esu patenkinta, tai kad susivyniojus į tokį turbaną nupurškiu ir ištepu veido odą, tada ramiai pasidarau makiažą, ant veido neslystant ir nekrentams paklydusioms plaukų sruogoms, sužiūriu katę, apsirengiu. Ir uždarau duris nesukdama galvos, kad pūstelės vėjas ar kondicionierius. Žinoma, jei norisi absoliutaus sausumo, procesą galima užbaigti plaukų džiovintuvu, kurio indėlio reikės minimaliai ir plaukas sausės mažiau.

Turbanas sveria vos gramus, yra lengvas, užima minimaliai vietos, todėl jį galima neštis į sporto klubą ar prigriebti su savimi keliaujant.

Tiesa, prižiūrint mikropluoštą ir skalbiant šį audinį nerekomenduojama naudoti kondicionierių ar minkštiklių. Geriausia naudoti paprasčiausią bazinę skalbimo priemonę - skystą ar miltelius ir viskas.

Kadangi tai dovana, kiek kainuoja nei klausiau, nei žinau. „Amazon“ panašūs kainuoja apie 20 JAV dolerių.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)