, , , ,

Balzamas lūpoms su SPF. Ar tikrai tokio reikia?

09:46


Lūpų oda yra plonytė, todėl nusipelno geros apsaugos nuo saulės spindulių. Ar tam reikia atskiros priemonės? Matyt, kad taip. Net jei apsauga nuo saulės sąžiningai ištepate ir lūpas, taip pat ir tokias dažnai užmirštamas veido zonas kaip akių vokai bei ausys, pastaraisiais bent jau nevalgote, negeriate ir jų nelaižote, priešingai negu lūpų. Kadangi nuo lūpų bet kokia priemonė dingsta greičiau, atnaujinti ją paprasčiausia su elementariausiu balzamu.

Intensyvūs šios vasaros karščiai paskatino išbandyti „Badger“ lūpų balzamą SPF15 su cinku, tai yra - mineraliniu filtru. Ant pakuotės nurodoma, kad cinkas yra permatomas, angliškai „clear“, leidžiant suprasti, kad jis lūpų nebalins ir jų spalvos nekeis.

Lūpų balzamų vasarą paprastai nenaudoju, bet kai taip negailestingai kepino saulė, teko permąstyti kai kuriuos savo įpročius. Be to, man buvo svarbu, kad lūpų balzamas neturėtų spalvos, nes pasikeitusi darbotvarkė ir plaukimo treniruotės lemia, kad kasdien dažausi retai ir norėjau, kad bet kaip perbraukus būtų lygiai bei negriebčiau su spalva už lūpų kontūro ribų.

Labai lengvo, vos įžiūrimo balkšvumo šis balzamas turi, bet palyginti kad ir su mineralinius filtrus turinčiu kremu ar losjonu, jis ant odos praktiškai nėra pastebimas, todėl patogus naudoti per daug nekreipiant dėmesio į braukimo tikslumą ar stiprumą.

Kitas klausimas, ar užtenka SPF15, nes jis yra sąlyginai mažas. Pasakyčiau, kad per akis. Metai po metų naudojant mineralinę apsaugą nuo saulės pastebiu, kad ji ne tik saugo kūną nuo įkaitimo, nes tiesiog fiziškai nepraleidžia saulės spindulių, todėl atidžiai išsitepus nudegti, sudegti ar net įdegti su ja nėra paprasta. Be to, lūpų apsaugą paprasta dažnai atnaujinti, todėl tokio SPF tikrai užtenka.

Tiesa, balzamas neturi jokio kvapo, todėl priskirčiau jį visiškam „basic“ variantui, tinkančiam bet kur, bet kada ir prie bet ko.

Išskirtinių ypatybių ar neįtikėtinų savybių balzamas neturi, tačiau kaip funkcinė, tikslinės paskirties kosmetikos priemonė yra iš tiesų gera.

„Badger Clear Zinc Oxide Sunscreen Lip Balm“ balzamo sudėtis, INCIUncoated Zinc Oxide 8%, *◊Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, *Cera Alba (Beeswax), *Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, *Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopherol (Sunflower Vitamin E).
*=Certified Organic ◊=Extra Virgin Olive Oil
Balzamą pirkau JAV Iherb“, jo kaina - 2,97 JAV dolerio.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Aš dar pernai nusipirkau iš to pačio iHerb "Hurraw!" firmos: Balm, Sun Protection Balm SPF 15, Tangerine Chamomile. Tai jis turi malonų kvapą, tačiau lūpos tikrai gaunasi šviesesnės, nes jis nėra permatomas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai būtų keista, jei nė trupučio lūpų nešviesintų balti mineraliniai filtrai :)

      Panaikinti