, , , ,

Pasaulinė mada: veido prausimas medumi [RECEPTAS]

14:33


Na bet ir karštis. Karštas savaitgalis ir, tikėtina, visa kita savaitė. Žinau, aš lygiai kaip ir kiti vis skųsdavausi: kiek mažai saulės, kur šiluma? O dabar jau gal net ir perdaug to gėrio, bet ko negalima pakeisti, prie to galima bandyti prisitaikyti. Esu gal tik porą kartų pasidavusi pirmo įspūdžio impulsui ir puolusi kažką karštosiomis aprašinėti, bet gal ir jums bus ne tik smagu, bet ir patiks naują dalyką bandyti kartu?

Taigi, grožio triukas, kurį man parodė draugė, ir kuris be proto populiarus visame pasaulyje. Tai veido odos prausimas medumi. Paieškoję internete įsitikinsite, kad tai nei išimtinai ajurvedinė/indiška, nei kinų grožio ritualų dalis. Medumi veidą prausia moterys visame pasaulyje, pradedant namų šeimininkėmis, baigiant grožio redaktorėmis. Ir alpsta dėl gerumo.

Kiek kartų bandžiau? Du. Kada? Vakar vakare ir šiandien ryte. Patiko? Nerealiai.

Būkim atviri, vardan gražios odos stengiamės ir kartais nusiperkam tikrai keistų, brangių, neveiksmingų dalykų. O stebuklas mums po ranka, laukia neatrastas.

Kodėl medus?

Medus yra plačiai žinomas drėkiklis, kurio nevengiama odos priežiūros priemonėse. Be to, jis puiki priešuždegiminė, antimikrobinė priemonė. Kodėl? Medaus pH yra labai žemas - apie 3,5 ir, kaip teigiama, tokioje terpėje bakterijos tiesiog neišgyvena, nes joms reikia apie 7 pH. Čia turėtų rimtai suklusti žmonės, turintys problemų su aknės tipo ar šiaip sunkiai suvaldomais ir užgydomais odos bėrimais.

Medų sudaro beveik tik natūralus cukrus ir vanduo (dar neužmirškime ir vitaminų, mineralų, amino rūgščių ir panašaus gėrio), todėl jis yra geras drėkiklis. Kad oda mėgsta saldžiai, anokia paslaptis - apie medaus kaukes suskirdusioms, sausoms lūpoms arba išpopuliarėjusius cukrinius lūpų šveitiklius daugelis yra girdėję ar net gi praktikuoja.

Be to, medus veikia prieš uždegimus, gydo žaizdeles, slopina raudonį.

Jeigu reikia dar vieno argumento įvertinti medaus naudą, tai jame yra prebiotikų, padedančių gerosioms mūsų bakterijoms klestėti, o odai - išlikti sveikai ir skaisčiai

Kodėl vasarą?

Prikankina mus tie šalti ir drėgni, atšiaurūs orai, po kurių vasara atrodo tikras išsigelbėjimas ir natūralus SPA odai. Bet vasaros karščiai turi ir mažiau malonią pusę: oda gali imti labiau riebaluotis, dar yra toks reiškinys kaip odos bėrimas nuo perkaitimo, kuris atsiranda dėl prakaito liaukų blokavimo. Stengiantis odą nuriebinti, pasausinti, naudojant pernelyg liesas priežiūros priemones gali atsirasti nedžiuginantys sausos odos ploteliai. Ir taip toliau, ir panašiai.

Tradiciškai vasarą rekomenduojama naudoti arbatmedį - dezinfekuoja, levandas, mėtas/pipirmėtes - vėsina dėl jose esančio mentolio. Bet ar jums užtenka tiesiog pataškuoti probleminius taškelius su arbatmedžio eteriniu aliejumi, ar pasipurkšti levandų, pipirmėčių vandeniu? Man nelabai. Ir kaip ją pripumpuoti drėgmės netam kartui, o bent jau dienai - buvo neaišku. Iki dabar.

Receptas

Veido prausimui medumi reikės:

  • Iki 1 arbatinio šaukštelio medaus,
  • Vandens jam nuplauti. Viskas.

Prsiklausiusi apie skausmingus kūno masažus su medumi ir jų niekad nepasiryžusi išbandyti, įsivaizdavau, kad medus ant odos yra kažkas panašaus į depiliacinę pastą - limpa, tempia odą, todėl naudotinas nedideliais kiekiais kaip sudedamoji kremo ar prausiklio dalis. Bet na negali šitiek žmonių pasaulyje pasiryžti nuolatiniam diskomfortui, ar ne?

Vakare minimalų dienos makiažą kaip ir įprastai nuvaliau šlakeliu aliejaus, nuprausiau lengvu prausikliu ir lengvai nusausinau veido odą rankšluoščiu, kad liktų maloniai drėgna, tačiau ant jos neliktų tekančio šlapumo. Ir paskirsčiau medų. Didelei mano nuostabai, jis ant odos minkštėjo tiesiog akyse, apie jokį lipnumą/prilipimą ar skausmą nebuvo nė kalbos, dėl ko smagiai iš savo baimių pasijuokiau. Palikau medų ant veido, kol prausiausi, o nuploviau pačioje pabaigoje.


Beje, nusiplauna jis greitai ir labai lengvai.


Pastebėjimai

Neverta turėti nepagrįstų lūkesčių - medus įprasto prausiklio nepakeis ir pudros ar akių tušo nenutirpdys. Prausimąsi medumi iš anksto priimkite kaip tam tikrą odos terapiją arba papildomą žingsnelį priežiūros rutinoje.

Beje, prausimasis su medumi už kaukę man pasirodė geriau, nes yra įtrinamas, įmasažuojamas negailint jo. Be to, nebaisu, kad nutekės į plaukus, ant vonios krašto ar ant pagalvės, kaip ir kur belaikytumėt. 


Na, bet svarbiausia, koks tokio prausimo rezultatas - oda tokia drėgna ir tokia skaisti, kad malonu į veidrodį žiūrėti. Vis liečiu ir vis netikiu, kad įgavo tokio sveiko kūdikiško putlumo. Poromis ir taip nesiuskundžiu, bet jos kažkaip irgi pasikoregavo į gerąją, mažesniąją pusę.


Jeigu prausiklis pernelyg smarkiai plauna, sakykim, vasarą tokius naudojame dažniau, jis išmuša odą iš balanso ir tas jaučiasi. Medus kaip tik subalansuoja, prisotina ir nuramina. Kelios besimatę smulkios nesąmonės užgijo per naktį, kas, sutikite, atrodo nelabai įtikėtina. Dar kas - suvienodėjo ir tapo sveikesnis bendras odos tonas.


Negaliu pasakyti, kad vasarą labai smarkiai dažausi, bet jei taip ir toliau, tai dažysiuosi dar mažiau :)

Patiko taip, kad medumi odą trumpam ištepiau ir iš ryto, nors rytais man pakanka tik vandens, o rimtesnis prausimasis niekaip neprilipo.

Beje, skaičiau, kad medaus gėrimas vėsina organizmą jei ką. Tad galite pabandyti gerti vandenį su trupučiu medaus.

PS Kadangi buvo gaila šviežio medaus, naudojau pirktą ekologišką. Galite išbandyti net ir su korio trupinėliais, kurie atliks šveitiklio funkciją.

PPS Stebuklas stebuklu, bet jei esate alergiški medui - ieškokite savo stebuklo, šis, deja, ne jums.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. Kaip tik prisiminusi si jusu straipsni laikau medu ant veido. Tik as ji nuprausiau. Tada sumaisiau moli,medu ir vandeni :)

    AtsakytiPanaikinti