, , , , , , , ,

Grožio parodos „Pelenė“ grobis

15:47


Kiekvienais metais, išskyrus kai tikrai niekaip negaliu, svarstau, ar verta apsilankyti grožio industrijos parodoje „Pelenė“. Einu tikrai ne kasmet, bet pasvėrusi pliusus ir minusus šiais metais nutariau nueiti. Su nedideliu trijų įmonių sąrašu galvoje, neatsakytais klausimais, erdve atsitiktinumui ir be jokių didelių lūkesčių.

Tikrai smagu, kad paroda „persikrovė“, tapo labiau struktūrizuota ir patogesnė lankytojams. Nepaisant to, kad šiemet joje nedalyvauja didieji Lietuvos eko rinkos žaidėjai, bet buvo verta pamatyti, ką įdomaus gamina mažesnieji. Nuotraukoje matote visą šių metų mano „grobį“ iš parodos ir dar vieną gamintoją turiu omenyje labai rimtai, tiesiog labiau apsimokės jo priemonių įsigyti už parodos ribų.

Taigi, ką pamačiau gero ir įdomaus. Alytaus „Vivi“ ir kavinių tinklas „Caif Café“ šiemet pristatė naujieną - rankų kremą su kavos užpilu, arba užplikyta kava. Šis kremas pristatomas kaip naujiena, skirta parodai, tačiau stende dirbusios konsultantės patikino, kad jį planuojama gaminti ir vėliau. Nuostabus saldžios latė kvapas - natūralus, tikras ir pakankamai stiprus, spalva - rusva. Tikriems kavos mylėtojams, neatsispyriau!

Pasak „Vivi“, ribotam 200 pakuočių „Caif Café“ espresso rankų kremo sukurti buvo sunaudoti daugiau nei 5 kilogramai arabikos. Nustebino ir (kaip ir maniau) nepasitvirtino, kad kremas yra su natūraliais kavos tirščiais - taip buvo skelbiama „Vivi“ pranešime. Jei domina šis kremas, turėkite omenyje, kad jokių tirščių ar kitų nesusigeriančių į odą ingredientų nėra, o jei būtų, tai būtų pats tikriausias šveitiklis.


Parodoje kavos rankų kremo kaina 10 eurų, parduotuvėse jis kainuos po 13 eurų.

Herba.lt, kuri Lietuvoje prekiavo „Jonzac“ (jau tikrai būtuoju laiku - kol baigsis likučiai), šiemet parodoje siūlo gerą „Uriage“ natūralaus terminio vandens kainą. Didelė 150 mililitrų pakuotė kainuoja vos 3 eurus, kaip ir 50 mililitrų mažytė, nes galioja iki šių metų lapkričio. Visa vasara prieš akis, tikrai susinaudos. Labai švelni, ypač smulki dulksna, purškė man ant natūralaus ir vandeniui neatsparaus blakstienų tušo ir kad nors ką :)

Užsukau į „Uoga uoga“ stendą, kur išsirinkau vienintelę jų tuo metu turėtą kaukę veidui bei lengvesnį kondicionierių plaukams, kuris turėtų nuimti elektrinimąsi. Nė vieno dar neatidariau ir nebandžiau, bet kai tai padarysiu, būtinai pasidalinsiu nuomone. Vos neužmiršau lūpų blizgio - jo nepirkau, tiesiog gavau dovanų.


„Uoga uoga“ šiemet gavo „Soil Association Cosmos Natural“ sertifikatą, patvirtinantį gaminių natūralumą, ir rodo puikų pavyzdį tiems, kurie dar to nepadarė ir netiki, kad tai įmanoma.

Kažkada buvau radusi internete, bet nustūmiau į paraštę, kitą tokį gamintoją iš Alytaus „EKO kolekcija“. Kaip ir „Uoga uoga“, tai buvo visiška improvizacija, tačiau patiko elegantiškas stendas - vistik turi alytiškiai stiliaus jausmą, ir vieni, ir kiti. Čia išsirinkau drėkinančią „Natur Boutique“ veido esenciją su alavijo geliu, rožių ir ramunėlių kremą veidui (ne sau, pailgos rudos pakuotės), mažą plaukų kondicionierių su kokosų aliejumi bei mažą kūno prausiklį su alaviju, putoklinių muilių žievės ekstraktu bei pemzos grūdeliais. Dar gavau porą mėginėlių.

Veido priemonės užkabino pirmiausiai puikiomis lengvomis konsistencijomis, jas paverčiant kažkuo tarpiniu tarp gelio ir kremo.

„EKO kolekcijos“ sudėtys geros, kvapai švelnūs, malonūs arba visiškai jų nėra.Visų gaminių kaina apie 7-9 eurus, parodos metu taikomos nuolaidos.

Galiausiai darau išvadą, kad buvo verta skirti laiko šiemetinei „Pelenei“. Apie išbandytas priemones su laiku parašysiu „Natūraliame ID“.

Būkite linksmos ir gražios :)

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Anonimiškas2015-04-11 18:14

    Idomus Uoga uoga lupu blizgis - spalva, swach'ai... Seniai jis mano lietuvisku gamintoju noru sarase. Bet vis neapsisprendziu ko noriu!

    AtsakytiPanaikinti