, ,

Egzotiškieji perlų milteliai/perlų pudra

09:39

perlų kosmetika

Egzotiška tema, mano galvoje gyvenanti mažiausiai keletą metų. Šiais ištobulintų technologijų bei logistikos laikais, kai informacijos gausa tiesiog užverčia žmogų, labai lengva užsinorėti ir realu gauti ką nors iš už jūrų-marių. Man taip atsitiko su Kinijoje odos priežiūrai ir į vidų plačiai naudojamais perlų milteliais. Ir siunčiausi juos tada labai sudėtingai: iš Kinijos į Ameriką, tada į Lietuvą.

Ta Kinijos parduotuvė, prekiavusi medicininio lygmens (angl. Medical grade) perlų pudra jos savo asortimente jau neturi. Tik nesiūlau siųstis tokių dalykų iš Kinijos elektroninio turgaus „Aliexpress“, nors ten prikrauta nuotraukų, kaip vaikai išsiterlioję veidus neva valgytais perlų milteliais - nepasitikėčiau kokybe. Geriausia būtų susirasti patikimą, su daug gerų atsiliepimų parduotuvę ar ieškoti perlų miltelių rinkose, kad ir JAV (www.iherb.com), kurie yra atsirinkę tiekėjus ir gali garantuoti aukščiausią klasę.

Perlai virsta pudra

Kaip papuošalai perlai vertinami už prislopintą, tik jiems būdingą spindesį, kurį stengiamasi atkartoti ir pigioje bižuterijoje. Tačiau į pudrą sumalti perlai vizualiai tampa panašūs į cinko oksido ar dantims šveisti skirtus miltelius: jokio spindesio, tiesiog matinė balta masė.

Vis tik perlų pudros tekstūra yra išskirtinė. Jei tarp pirštų patrintumėte cinko oksido miltelius, jie pasiskirstytų labai lokaliai, gana neplonu sluoksniu. Tuo tarpu perlų milteliai dengiasi labai plonai, faktiškai šydu, jie tiesiog slysta per odą.

Sudėtis ir privalumai



Viena iš perlų pudros savybių yra odos šviesinimas. Žinant, kad Azijos moterys yra pamišę dėl baltos odos ir visokeriopai ją saugo, nenuostabu, kad perlų milteliai yra viena iš topinių odos priežiūros priemonių.

Perlų milteliuose yra antioksidantų, kurie stimuliuoja vieną stipriausių žmogaus organizmo antioksidantų superoksido dismutazę (pastaroji JAV populiari kaip maisto papildas). Perlų proteinai skatina kolageno gamybą, tai koncentruotas ypač gerai pasisavinamo kalcio šaltinis, pasižymi aibe amino rūgščių ir mineralų.

Perlų pudra gydo uždegimus, detoksikuoja ir atpalaiduoja.

Naudojimo būdai

Sumaišyti su vandeniu ar hidrolatu, perlų milteliai virsta neįtikėtino minkštumo ir švelnumo mase. Taigi - kaukės. Jas galima gamintis tik iš perlų miltelių ar įberti jų papildomai. Prisipažinsiu, man gaila nuplauti tokį gėrį po trumpo palaikymo ant veido, esu kaukę dėjusi tik kartą ir daugiau nekartojau.

Dar vienas būdas - perlų milteliai kaip užbaigiamoji pudra. Aktualu toms, kurių oda yra riebesnė. Kadangi perlų pudra dengiasi ypač plonu sluoksniu, ji makiažo spalvos tono nepakeis. Nebent esate tamsesnio gymio ir gelsvo odos atspalvio - tokiu atveju perlų pudra gali matytis, ypač, jei jos nepagailėsite.

Veido kremo, losjono, serumo dalis. Mano mėgiamiausias naudojimo būdas, mažą žiupsnelį perlų pudros įberiant į drėkiklio porciją ryte ar vakare. Oda nurimsta, nuskaistėja, tampa matinė.

Būdas, tinkantis tik turint medicininės paskirties perlų miltelių - jų vartojimas į vidų. Nors internete jis sulaukia daug pagyrų, pati to nebandžiau.

Apibendrinimas

Perlų pudra gali būti kur kas naudingesnė, įdomesnė ir subtilesnė alternatyva įvairioms ryžių, bulvių (ironizuoju) ir kitoms panašioms pudroms. Nors perlų miltelių kaina kaip tokia nėra maža, tačiau naudojasi jie taupiai, ekonomiškai ir juos pirkti vis tiek yra pigiau, nei perlų miltelių pudrą gražiame indelyje. Pabandykite :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)