, , ,

„Lidl“ SOS kremas rankoms

08:29

Lidl SOS kremas rankoms

Niekuo neypatingas, iš paprasčiausių ingredientų sumaišytas „Lidl“ rankų kremas man tapo šios žiemos wow! Rašau apie jį dabar todėl, kad ne tik gamta, bet ir parduotuvės ruošiasi pavasariui ir lentynose nebelieka sunkiasvorių kosmetikos priemonių. Jeigu „Cien SOS Hand Concentrate“ rudeniop atsiras prekyboje, rekomenduoju jį čiupti ir pasidėti žiemai.

Šią žiemą nerašiau apie jokį rankų kremą, nes netiko joks: nei su argano aliejumi, nei su manukų  medumi, nei su niekuo, nes rankos išėjo iš proto. Jos sausėjo, raudo, oda skeldėjo akyse. O rodos, ir šalčių ilgų net nebuvo. Tačiau susiklosčius tokiai situacijai nutariau, kad nuplakimo pojūtis išbandžius naują kremą gali būti visai ne kremo kaltė, todėl neverta skubėti jo peikti ir dar viešai. Rankų būklė vis blogėjo ir blogėjo. Artėjo riba, kuomet be hormoninio preparato gal net ir nebeapsieisi. Ir staiga draugė iš rankinės ištraukė šį glicerininį stebuklą, kurio pati niekuomet nebūčiau pirkusi.

Galvoju, kad kartais pernelyg priekabus mąstymas neleidžia įvykti maloniems netikėtumams. Vanduo, glicerinas, riebieji alkoholiai, per vidurį - konservantas fenoeksitanolis. Tiesiog nepatikėčiau, kad šis mišinys bent kažkaip gali veikti. Ir dar SOS režimu. O pasirodo...

Reta „Lidl“ prekės ženklo kosmetikos priemonė galėtų pretenduoti į natūralumą. Kiek pavarčiau kitus rankų kremus, radau silikonus pridengiančius natūralius aliejus, sintetinių kvapų, kitų nepageidautinų sudėtinių dalių. Kas sausoms ir suskerdėjusioms rankoms padeda SOS variante?

Vanduo. Glicerinas - drėkiklis, minkštiklis. Cetearilo alkoholis - riebusis alkoholis, kondicionierius. Fenoeksitanolis - konservantas. Palmitino rūgštis - riebioji rūgštis, emolientas. Stearino rūgštis - irgi riebioji rūgštis, emolientas, Natrio cetearilo sulfatas - surfaktantas. Benzilo alkoholis - tirpiklis ir konservantas.

Sudėtis tikrai paprasta ir pigi, bet nėra nei prasta, nei kažkuo pavojinga.

Gamintojo teigimu, koncentratas susigeria greitai, o 75 ml tūbelės pakanka 200 kartų. Dėl susigėrimo, tai kaip pažiūrėti.

Kalbant apie koncentratą negaliu pasakyti tiksliau, nei įvertino draugė: masė. Balkšva, tiršta masė, kurios geriau nepadauginti. Jei tepama plonu sluoksniu ir viena - susigeria tikrai greit, nepalieka riebaus pėdsako. Blogiausiais  momentais pirmiausiai tepdavau alavijo gelio ir citrinvyčių mišiniu, ant viršaus - SOS koncentratą, tuomet gerdavosi gerokai ilgiau.

Nuoširdžiai nežinau ir nesuprantu, koks šio rankų kremo veikimo mechanizmas. Iš esmės jo sudėtis daugiau-mažiau atitinka vaistinėse parduodamų liposominių rankų kremų sudėtį, kurioje iš esmės vien funkciniai ingredientai. Tik, žinoma, „Cien“ tikriausiai keletą ar keliolika kartų pigesnis variantas.

„Cien SOS Hand Concentrate“ kremo sudėtis, INCI: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Cetearyl Sulfate, Benzyl Alcohol.

Koncentratas pirktas Lidl'e, kiek kainavo - nežinau, nes gavau jį dovanų.

Jums dar gali patikti

3 komentarai (-ų)

  1. Cien kremai nei ekologiški, nei kažkuo ypatingi, pigūs, bet kažkodėl geri :-) tikrai esu girdėjusi gerų atsiliepimų. Kažkur internete yra atliktas tyrimas apie veido kremus, palyginti įvairaus brangumo veido kremai, pradedant Nivea ir Cien, baigiant vos ne Channele ar kitais prabangiais. Geriausiu išrinktas Cien. Tik neatsimenu koks šaltinis

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, jie yra visiškas paradoksas :) Žinau, apie kokį tyrimą kalbi http://bit.ly/2lgD3ra . Tuo metu aš savęs su juo nesutapatinau, o pasirodo, be reikalo... :)

      Panaikinti
  2. Kaina - 1,29 Eur! Kadangi turiu žiauriai problemines rankas, pati netikėtai sau pasidomėjau sudėtimi ir nusipirkau - bent jau neerzina ir suminkština. Apskritai galiu naudoti (nepaisant daugybės bandymų rasti natūralią alternatyvą) tik Essex tepalą (sudėtyje tik vazelinas+parafinas), bet kokia kaina už tokią elementarią sudėtį (apie 5 Eur)!

    AtsakytiPanaikinti