, ,

Pavasario priesakai

12:25


Po dar vienos žiemos tenka konstatuoti, kad ji vėl buvo pilka ir tarsi pikta pamotė skreite nuo mūsų slėpė saulę. Ką gi, teks prisiminti svarbiausius dalykus, kuriuos buvome pamiršę, kad netektų gydyti nudegimų, neatsirastų pigmentinių dėmių ar kitų galbūt sunkiai išsprendžiamų ar neišsprendžiamų problemų.

Sudie rūgštims. Nesvarbu, jos buvo profesionalios, gilios-kabinetinės, ar naminės-vaisinės procedūros. Saulė rodysis vis dažniau, o rūgščių ploninama oda gali pasidengti pigmentinėmis dėmėmis, greičiau nudegti.

Citrusinių vaisių ir kitiems fototoksiniams eteriniams aliejams - ne. Patariu iš naujo persibėgti per jautrumą saulei didinančių eterinių aliejų sąrašą ir užmiršti juos iki vėlyvo rudens.

Apsauga nuo saulės - būtina. Neapsigaukite, kad pavasario saulė tai ne vasaros. Be apsaugos galite nudegti veidą, rankas, nes pavasarį saulė ypač aktyvi ir kibi. Kad ir mažo procento SPF, bet jis gali apsaugoti nuo didesnių bėdų.

Saulės akiniai. Jei žiemą jie taupė jums vietą rankinėje, sugrąžinkite juos ten. Oras permainingas, tai apsiniaukę, tai plieskia saulė, akims apsaugos reikia ne ką mažiau negu odai.

Dėmesys odą stiprinančioms medžiagoms. Viena apžvalga apie citrinvyčių CO2 neatspindi to, kaip šį ekstraktą mėgstu ir kokiais kiekiais naudoju. Jis didina odos atsparumą saulei, ramina sudirgimus ir alergijas, skaistina. Šalto ir karšto, sauso oros kombinacijos žiemą išvarginta oda bus dėkinga, jei į kasdienę priežiūrą įtrauksite lašelį mėgiamo ekstrakto, serumo ar maitinančio, gyvybingumą žadančio kremo.

Pakankamas kiekis skysčių. Gerkite vandenį, mineralinį vandenį. Daug vandens yra vaisiuose ir daržovėse. Vienas labiausiai šarminančių organizmą vaisių yra melionas. Kodėl ne? Ir nauda, ir desertas.

Pasikeiskite. Ką nors pakeiskite: dažymosi manierą, pasirinkite kitą nagų lako spalvą, kad maža smulkmena padėtų pasijausti KITAIP.

Gražių akimirkų bundant gamtai :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)