, ,

Natūrali kempinė kūnui prausti

11:17


Jūrų ir vandenynų dugne užaugusios natūralios kempinės puoselėja mūsų kūno odą. Ir kuo mažiau jos „gražintos“, balintos, tuo geresnės. Švelnios, ilgai tarnaujančios, neįelektrinančios kūno. Patikimų tiekėjų surenkamos taip, kad nebūtų žalojamos šių daugialąsčių organizmų augimvietės ir jie galėtų ataugti vėl ir vėl.

Tokia kempinė yra nepalyginamai mielesnė ir sveikesnė už savo sintetinius atitikmenis, kurie mūsų parduotuvėse pardavinėjami mažomis, patraukliomis kainomis, faktiškai už centus. Jei negalite parsigabenti ar įsigyti tikros natūralios kempinės, tuomet geriau pirkite paprastą plaušinę, nes sintetika artimame sąlytyje su oda neduoda nieko naudingo. Negana to, odą gali erzinti, įelektrinti.

Natūrali, jūros ar vandenyno dugne užaugusi kempinė turi charakteringą stipresnį ar švelnesnį sūraus vandens, arba atostogų kvapą, kuris su laiku nusikvepia. Ji geba absorbuoti daug vandens ir savo kanalėlių dėka tolygiai paskirsto prausimosi priemonę.

Skirkite tinkamą dėmesį šiam mielam jūros 
gyvūnui, kurį priėmėte gyventi savo vonioje. 

Baigus praustis, jį patį reikia išprausti švariu nekarštu, iki 60 laipsnių Celsijaus vandeniu, kad neliktų muilo, pienelio ar dušo želės likučių, švelniai nuspausti ir palikti džiūti. Taip pailginsite kempinės gyvenimo laiką.

Jeigu tokią kempinę sau įsigysite atostogaudami ir dar norėsite parvežti lauktuvių artimiesiems - taupykite vietą bagaže. Sudrėkinkite jas, suspauskite ir supakuokite į sandarų maišelį. Užims nedaug vietos ir į namus atvyks pačios geriausios formos. Teliks išdžiovinti ir išdalinti.

Lygiai tokiu pat sudrėkinimo ir suspaudimo būdu kažkada į Lietuvą parsivežiau minkštą jūros kempinę, kuriai pabaigus savo gyvenimą ėmiau ieškoti alternatyvos vietoje.

Nuotraukoje matote natūralią Atlanto vandenyno kempinę, įsigytą „Žalioje rasoje“. Jos kaina apie 15 eurų. Kadangi ilgaamžiškumas ir atsparumas jau išbandytas porą kartų ir įsitikinta, kad tarnauja apie porą metų - štai todėl vertinu ją kaip ekonomišką variantą.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)