, , ,

Itališkas „Deborah Milano“ makiažo pagrindas su SPF

14:52


Itališka kosmetika „Deborah Milano“ niekada nepretendavo į natūralumą, bet augant pirkėjų susidomėjimui pasiūlė ir natūralių dekoratyvinės kosmetikos priemonių, skirtų išrankesnėms klientėms. Ir ką - puikiai! Dar pridursiu, kad jomis prekiaujama ir Lietuvoje, aš radau elektroninėse „Camelia“ vaistinės ir „Eurovaistinės“ parduotuvėse, tik reikia žiūrėti, kad būtų užrašas „Formula Pura“.

Pradėsiu nuo makiažo pagrindo „Deborah Milano“, kurį išsirinkau „Fair Rose“ atspalvio. Kiekis įprastas, kaina jo gera, tada dar buvo nuolaida. Be to, prieš apsispręsdama pažiūrėjau nuotraukas lenkaičių bloguose ir mane įtikino. Nėra taip, kad užtinkuotų veidą, bet bendras vaizdas - tolygus, gaivus ir skaistus.

„Deborah Milano“ deklaruoja, kad makiažo pagrinde yra 0 parabenų, kvapiklių, naftos produktų ir silikonų. Pats pagrindas yra hipoalerginis, nesukuriantis kaukės efekto, tačiau ilgai išliekantis ir suteikiantis odai komforto jausmą. Be to, jo apsaugos nuo kenksmingų saulės spindulių faktorius siekia SPF15, kas yra didelis pliusas.

Pagrindas lengvos tekstūros ir visiškai neriebus. Lengvai skirstosi, suteikia veidui švelnų matinį efektą. Ne tik neriebina, bet ir nesausina, tačiau jei žvarbesnis rytas, aš į ją įmaišau mažą lašelį aliejaus ar kokio CO2 ekstrakto, kad oda būtų pamaitinta.


Visai nestebina tai, kad pagrindas labai lengvas, nes pažiūrėjus į jo sudėtį matyti, kad gamintojas nuo to visapusiškai draudėsi. Nesitikėkite gėlių vandenų, aliejų gausos, ekstraktų ir apskritai gyvų substancijų, jų čia nėra ir tikslas ne toks. Tai labai techninis dalykas, atliekantis konkrečią funkciją - suvienodinantis veido odos spalvą, lengvai pamaskuojantis ir apsaugantis nuo kenksmingos saulės. Kaip ir tiek, bet iš tikrųjų man labai patinka jį naudoti - gal tiesiog ilgiuosi paprastumo :)

Sudėtis puikiai iliustruoja mano žodžius. Pirmas vanduo, o paskui jį rikiuojasi kažkas - įvairios medžiagos, jų dariniai ir vediniai, kurie taip pat atlieka savo paskirtį. Minkština, drėkina, maitina, sugeria odos riebalų perteklių, paspalvina, konservuoja. Sudėčiai persiritus į antrąją pusę atsiranda paprastosios kiaulpienės ekstraktas (Taraxacum Officinale), lengvutis saulėgrąžų aliejus (Helianthus Annuus Seed Oil) ir viskas.

Kalbant apie atspalvį, ėmiau tuo metu buvusį šviesiausią ir pagal jo pavadinimą laukiau, kad jis gali būti šiek tiek rožinis, bet ne, labai neutrali spalva, nuotraukose išvis panašesnė į geltoną. Kvapas labai švelnus, kiek salstelėjęs.

Daugiau nuotraukų įdėjau feisbuke, kur galite pamatyti makiažo pagrindo konsistenciją bei kaip jis pasiskirsto.

Ar pirkčiau dar kartą? Taip. 

„Deborah Milano Formula Pura“ makiažo pagrindo sudėtis, INCI: Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Undecane, Talc, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Isoamyl Laurate, Propanediol, Tridecane, Titanium Dioxide, Silica, Sodium Chloride, Magnesium Sulfate, Lauroyl Lysine, Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Taraxacum Officinale Extract, Acacia Decurrens Flower Cera, Helianthus Annuus Seed Cera, Helianthus Annuus Seed Oil, Jojoba Esters, Hydrogenated Lecithin, Magnesium Stearate, Phenoxyethanol, Tocopherol, Ethyl Vanillin, Caprylyl Glycol, Aluminum Hydroxide, Polyglycerin-3, Ethylhexylglycerin, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

Savo makiažo pagrindą pirkau „Camelia“ el. vaistinėje, deja, jos asortimente „Deborah Milano“ nebeliko. Užtat šį brandą turi Eurovaistinė“ ir asortimentas tikrai nemažas. „Deborah Milano“ makiažo pagrindas čia kainuoja 13,29 euro/30 ml, bet dažnai taikomos įvairios nuolaidos.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)