, , ,

Sumažinto kaloringumo „Weleda“ maistas veido odai

22:37


Pavadinimą parašiau šiek tiek juokaudama, bet taip. Ilgus metus vieną iš savo populiariausių, atpažįstamiausių ir praktiškai tik negailestingoms žiemoms tinkantį „odos maistą“ (angl. skin food) gaminusi „Weleda“ sukūrė gerokai lengvesnę jo formą „Weleda Skin Food Light“. Jei klasikinė formulė yra itin riebi, nutaikyta į labai sausos odos turėtojus ar proginius pasitepimus užėjus šalčiams, tai naujoji formulė yra ir lengvesnė, ir kur kas universalesnė.

Pačios „Weledos“ teigimu, jos bestseleris originalus maitinantis kremas „Skin food“ buvo sukurtas 1926 metais, taip kad jam jau beveik 100 metų!  Seniai jį turėjau rankose, todėl prisimenu tik tai, kad kvapas jo malonus, bet kremas vuvo toks riebus, kad mano oda nepajėgė jo sugerti. Lengvesnės versijos miniukas pas mane atkeliavo su „Naturisimo“ dėžute ir išbandžiusi net nustebau, kokia maloni naujoji kremo formulė.

Labiau į drėkinimo pusę pasuktas kremas man asmeniškai geriau dera su lengvu gaiviu kvapu. Gamintojas teigia, kad panaudojo našlaičių, ramunėlių bei medetkų ekstraktus, tačiau jis ne tik gėliškas, bet ir turi optimistinę citrusine natą. Užteptas geriasi greitai ir maloniai, o pats susigėrimas ir jausmas po jo turi lanolinui būdingo ne aksominio, o šiek tiek slidaus pojūčio, kuris staigiai išnyksta.

Vis dėlto, nepalieka jausmas, kad ir šis kremas skirtas kaprizingesnėms, didesnės apsaugos reikalaujančioms odos arba pereinamiesiems laikotarpiams tarp sezonų, žygiams gamtoje, kopimui į kalnus, plaukimui ir pan. Neįsivaizduoju, kad jis galėtų pakeisti įprastą dieninį kremą ir tapti pagrindine ar net vienintele kosmetikos priemone rytais, tačiau radau jam paskirtį, kuri jam puikiai tiko.

Ir mažas kiekis, o kartu ir svoris, ir subtili pagalba sausėti ar aplinkos veiksnių galinčiai neatlaikyti odai kremą man padarė tinkamu naudoti po plaukiojimo baseine. Dėl baseinuose naudojamų priemonių oda ne kažkaip įspūdingai, bet vistiek kažkiek pasausėja, o „Weleda“ odos maistas padeda akimirksniu uždaryti drėgmę ir atstatyti odą. Jeigu ką, štai ir variantas rudeniui, žiemai ir ankstyvam pavasariui, jei su oda tektų tvarkytis rimtesnėmis priemonėmis.

„Weleda Skin Food Light“ sudėtis, INCIWater(Aqua), Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Beeswax(Cera Alba), Theobroma Cacao(Cocoa) Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii(Shea) Butter, Limonene*, Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis(Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Lanolin, Carrageenan, Xanthan Gum, Lactic Acid, Glyceryl Caprylate, Fragrance(Parfum)*, Linalool*, Geraniol*, Citral*
*from natural essential oils

„Weleda“ kremo kaina „Ecco Verde“ parduotuvėje - 8,99 euro/30 ml. Noriu atkreipti dėmesį, kad pagal rašomus atsiliepimus ir Europoje, ir už Atlanto jį labai gerai vertina pirkėjai.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)