, ,

Stangrinantis „Madara“ dieninis kremas su beržų sula

18:24


Tinkamas dieninis kremas veidui yra labai svarbu. Idealiu atveju jis odą sudrėkina, pamaitina, nuramina ir leidžia nesirūpinti, kad kažkur netikėtai išsiryškins sausos dėmės ar netikėtai įsijungę vidinės organizmo sistemos ims ir paskatins papildomo sebumo gamybą. Nesitikiu, kad pavyks gyvai išbandyti kiekvieną potencialų variantą, tad „Madara“ dieninį kremą išsirinkau per atstumą internetu - tik pagal sudėtį ir atsiliepimus. Ir pataikiau taip gerai, kaip net nesitikėjau.

Beržų sula

Bendrąja prasme bet kuris kremas yra gerai suplaktas vandens ir aliejaus mišinys. Tačiau nemaža dalis natūralios kosmetikos kūrėjų būtiną vandens dalį jau stengiasi išnaudoti maksimaliai efektyviai  atsisakydami ... vandens. Vietoje jo naudojamos drėkinančios alavijo sultys, įvairūs gėlių vandenys. Na, o „Madara“ pasirinko tradicinį mūsų regionui produktą - beržų sulą. Gamintojo teigimu, ji ląstelių dalijimąsi paspartina 25 proc., saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio bei mažina tiek aplinkos, tiek genetinių veiksnių sukeliamus senėjimo procesus.

Beržų sula pradeda kremo ingredientų sąrašą, todėl aišku, kad jo yra daugiausiai. Pati sula pasižymi amino rūgščių, mineralų, enzimų, antioksidantų gausa, joje yra proteinų, cukrų, C ir B grupės vitaminų. Neverta net dvejoti, kad šis pavasarinis gyvybės kokteilis yra nepalyginamai geriau negu paprastas vanduo ir odai duoda kur kas daugiau naudos.

Suloje esantiems betulinui ir betulino rūgščiai priskiriamos antinavikinės, odos drėkinimo ir atjauninimo savybės. Čia įdedu nuorodą dar iš 2003 metų straipsnio apie tai, kad gamintojai betuliną siūlo tokiems kosmetikos gigantams kaip „Elizabeth Arden“ ar „Estee Lauder“. Labai panašu, kad iš beržų išgaunamos medžiagos yra efektyvios, tačiau esu tikra, kad geriausios ir efektyviausios jos savo natūraliame būvyje kartu su kompleksu kitų medžiagų, nei išskirtos, izoliuotos ir kažkur paprastuoju būdu pridėtos.

Šaltalankiai, mėlynės ir visa kita

„Madara“ kremo pagrindiniu aliejumi pasirinko lengvą ir neutralų simondsijų aliejų, taip pat nepagailėjo vėl gi mūsų regionui būdingų gėrybių: šaltalankių, mėlynių, raudonųjų dobilų, rasakilos, paprastojo kaštono, paparčių ekstraktų. Atpažįstami augalai man kelia buvimo namuose, net kiek nostalgišką artumo jausmą.

Iš „sunkiosios“ artilerijos kreme yra sviestmedžio sviesto, bet jis visame ingredientų sąraše yra maždaug per vidurį, todėl jo nėra daug. Lygiai tiek, kad neapsunkintų ir neriebintų odos, o tik suteiktų jai maitinimo komfortą. Kreme taip pat rasime hialurono bei iš dumblių išgautų polisaharidų, atitinkamai jie drėkina bei stangrina odą.

Sudėtyje nurodytas žėrutis (mica) turėtų atspindėti šviesą ir mažinti raukšlelių pastebimumą, bet realybėje žėručio tikriausiai reikėtų su mikroskopu ieškoti (ir tai pliusas!), nes pats kremas nėra nei švytintis, nei žėrintis.

Efektas

Rinkdamasi dieninį kremą skaičiau komentarus „Madara“ puslapyje ir balsu juokiausi iš vienos komentatorės pastebėjimo, kaip šis kremas vos per 20 minučių didelę porą ant nosies galiuko sumažino net 2 kartus. Neee, galvojau, būti taip negali.

Bet kai pati pirmus kartus ištepiau veidą šiuo kremu, atėjo ir mano laikas gerokai nustebti. Nors sudėtis gera, turtinga, bet ar sula, mėlynės ir dobilai gali sutverti netikėtų stebuklų ant veido? Tikrai taip nemaniau, bet efektas ir mane pribloškė. Kremas suteikia akivaizdų odos liftingo efektą, pašviesina, išskaistina. Negaliu sakyti, kad turiu porą ar kažkokią raukšlę, bet bendras vaizdas ir jausmas buvo wow!

Be visų vitaminų, antioksidantų, drėkiklių ir kitų gėrybių visada yra labai svarbu, ar kremas tinka individualiai. Ar nepagailėta uodą puoselėjančių, sveikatinančių medžiagų? Ar ne pernelyg smarkiai maitinantis? Ar netempia odos? Ne, ne ir ne. Galiu pasakyti, kad šis kremas sukomponuotas kaip reta vykusiai ir tikrai leidžia nesukti dėl nieko galvos visą dieną. 

Kvapas yra malonus, bet labai lengvas ir neįkyrus.

Patiko labai, su malonumu naudoju ir rekomenduoju tiems, kas ieško kažko panašaus.

„Madara Time Miracle Ultimate Facelift Day Cream“ sudėtis, INCIBetula Alba (Birch) Juice, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Isoamyl Laurate, Silica, Hippophae Rhamnoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract, Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract, Sodium levulinate, Titanium Dioxide (CI 77891), Alchemilla Vulgaris (Lady's Mantle) Extract, Galium Verum (Lady's bedstraw) Extract,
Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Fruit Extract, Aroma, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit Butter, Sodium anisate, Xanthan Gum, Betaine, Cellulose, Sodium PCA, Lactic Acid, Cyathea Cumingii (Fern) Leaf Extract, Mica ( CI 77019 ), Aesculus Hippocastanum (Horse-chestnut) Seed Extract, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Tocopherol, Sodium phytate, Sodium Hyaluronate, Alteromonas Ferment Extract, Phenethyl Alcohol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate.

Kremą pirkau „Madara“ puslapyje, jo kaina - 54,95 euro/50 ml. Tikrai tiek nemokėjau, pasinaudojau gamintojo skelbtomis didelėmis nuolaidomis :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)