, , , ,

Tarp įtakingiausiųjų - du teisingi šokoladai

22:28


Ar žinote, kad į visų laikų įtakingiausių pasaulyje šokoladukų tryliktuką pateko ir du, įvardinkime, teisingo šokolado gamintojai?


Žurnalas „Time“ paskelbė, kad jo apklausti ekspertai į tryliktuką išrinko ekologišką šokoladą gaminančią įmonę „Grenada Chocolate“ (7 vieta) ir rankų darbo šokolado gamintoją „Scharffen Berger“ (8 vieta).

Karibuose esančioje Grenados valstybėje 1999 metais įkurta įmonė „Grenada Chocolate“ simpatijas pelnė, nes šokolado plyteles ėmė gaminti neatitoldama nuo kakavos pupelių augimvietės bei sulaužė tendenciją, kad nors kakavmedžiai auga tropiniame klimate, šokolado plytelės daugiausiai gaminamos Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Šis modelis, skatinantis vietos ekonomiką ir suteikiantis darbo vietos žmonėms, buvo įvardintas kaip „tikrajam darbuotojui priklausantis kooperatyvas“. Jį vėliau įdiegė Madagaskaro „Madécasse“ ir Ekvadoro „Pacari“.


1997 metais JAV San Franciske įsteigta bendrovė „Scharffen Berger“ gamina pirmą pasaulyje plačiai imtą parduoti rankų darbo šokoladą. Įmonė pirmenybę teikia juodajam šokoladui. Šios įmonės sėkme laikoma tai, kad ją 2005 metais įsigijo „Hershey“. Pasak knygos „Chocolate: The Sweet History“ („Šokoladas: Saldi istorija“), tai paruošė dirvą rankomis gaminamo šokolado judėjimui.


„Scharffen Berger“ savo puslapyje skelbia, kad ji pirmoji ėmė nurodyti procentinę kakavos masę gaminiuose.


Smagu, kad tarp pasaulinių tendencijų formuotojų atsiranda ir tokie gamintojai.


Visą tryliktuką galite pasižiūrėti „Time“ paskelbtame sąraše.


Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)