, , , ,

„Avril“ tušas #Out

09:39

Avril kosmetika

Ekonominės kainos yra ir stiprybė, ir silpnybė. Tai neabejotinai pritraukia naujų klientų ir skatina drąsiau pirkti, pažindintis. Kita vertus, žemesnė kaina turi ir kitą pusę: ingredientai paprastai tik neatidėliotini, nebrangūs, negudrūs. Tokie negudrūs, kad per pusantrų metų  su „Avril“ tušu blakstienos pastebimai susilpnėjo. Sprendimas paprastas: jis pripažintas baigęs savo kadenciją ir bus keičiamas kitu.

Gerai pagalvojus, Prancūzijos gamintojas „Avril“, kaip ir daugelis kitų gamintojų, yra iš esmės vieno produkto kompanija. Subjektyvia nuomone - būtent tušas blakstienoms yra jo „arkliukas“ ekologiškoje linijoje. Gera kaina, geras vaizdas ir geras išsilaikymas.

Galima rasti tikrai daug įkvepiančių, šviežių vertinimų, koks „Avril“ tušas pigus ir geras. Taip. Bet ilgesnio jo naudojimo vaisiai verčia permąstyti pasirinkimą. Skaitykite, kodėl.

1,5 metų „Avril“ tušo kadencijos pabaiga

„Avril“ tušą įsigyti ne problema maždaug nuo 2013 metų vasaros, kai jis ir buvo pradėtas gaminti. Visiškas atsitiktinumas, kad jį pardavinėti ėmė viena Prancūzijos parduotuvė, kurioje ir taip kartais apsipirkdavome, todėl su dideliu nekantrumu jį išbandė būrys lietuvaičių, o pabandę - su juo ir liko.

Toliau galioja tai, kad „Avril“ tušas yra gerai pigmentuotas ir pagamintas labiau vandens negu aliejų pagrindu. Tai lemia, kad jis pakankamai greitai džiūsta, netepa paakių, nenuteka, dengiasi be gumuliukų. Palyginti su prieš jį naudotais eko blakstienų tušais, jis pats yra sausesnis ir palieka blakstienas kietesnes - tai buvo akivaizdu iš pat pradžių.

Na, kietesnės ar minkštesnės blakstienos, tai nesufleravo problemų. Svarbu, gerai atrodo! Bet bet... 


Kantrybė pradėjo trūkinėti, kai „Avril“ tušas palyginti dažnai ėmė reikalauti pamainos, ypač, kai prasidėjo šildymo sezonas, nors yra laikomas atokiai nuo tiesioginių šilumos šaltinių. Kaip tik prisireikia papildyti bendras šampūno, dantų pastos ir panašias atsargas, taip balta vėliavėle mojuoja ir džiūti pradedantis „Avril“. Na kiek galima šitaip? Kas keletą mėnesių - du-tris. Toks jausmas, kad perku jį ir perku.

Bėgant laikui vienkartinė apie 7 eurų kaina pradėjo atrodyti didoka, įvertinus, kaip dažnai ją prireikia susimokėti už naują tušą. 

Nepasakyčiau, kad mano tušo naudojimo įpročiai labai skiriasi nuo bendro vidurkio. Du sluoksniai tušo kas rytą ir viskas. Tiesa, nuolatos, kasdien, septynias dienas per savaitę. Tačiau per metus prireikia kokių 5 „Avril“ tušo tūbelių, o tai jau apie 35 eurai (120 litų). Gal ne toks jis ir pigus? Netgi skaičiuojant ne pagerintomis lietuviškomis, o užsienietiškomis kainomis.

Kas tokio yra „Avril“ tušo tūbelėje?

Taigi, pigus ir efektingas suteikiamu vaizdu. To visiškai pakako, kad apie pusantrų metų jis būtų naudojamas be pakeitimų ir eksperimentų.

Apsigalvoti privertė vienas vakaras, kuomet nuprausus veidą pažiūrėjau atidžiau ir nepatiko blakstienos. Braukiant sausos, trapios, matinės.

Labai gerai pamenu, koks smagus skirtumas pasijuto, kai vietoje sintetinio tušo pradėjau naudoti „Dr.Hauschka“ tušą. Po dienos, jau nuvalius makiažą jautėsi, kad blakstienos dirbo ne tik darbą „būkime gražios“, bet ir buvo maitinamos, puoselėjamos. Jos matomai sustiprėjo, pastorėjo, tapo elastingos, net slidžios.


Galbūt, jei dieną jos būtų dažomos „Avril“ tušu, o naktį gaivinamos serumais ir aliejais, viskas būtų kitaip ir šio įrašo net nebūtų. Tačiau „Avril“ tušo kondicionavimo savybės yra arba per mažos arba jų visai nėra. 

Kas šiaip ir neturėtų kelti nuostabos, nes šiame tuše daugiausiai vandens, bičių vaško ir spalvą suteikiančio mineralinio pigmento. Simondsijų aliejaus esteriai atlieka emoliento, tirštiklio vaidmenį ir suteikia gaminiui vaško savybių, kitos sudedamosios dalys irgi yra tirštikliai, emulsikliai, klampumą suteikiantys ingredientai, glicerinas ir t.t., netgi aviečių vanduo, alkoholis, po kurio eina akacijų guma, vėl vaškas. Ir tik arčiau galo yra vienas lengviausių saulėgrąžų aliejus, vitaminas E, marulų aliejus, kurie turėtų puoselėti blakstienas. 

Žinoma, galima būtų papildomai dairytis aliejų, serumų, tačiau iš principo nepatinka metodas dieną „kankinti“, o naktį gaivinti. Be to, užimtos moterys ne visuomet turi laiko papildomoms procedūroms, kai didžiausias vakaro žygdarbis yra pasiekti lovą.

Išvados

Dėl ilgalaikio sausinančio efekto „Avril“ tušas netiko nuolatiniam naudojimui. Kartais, progoms, su pertraukomis - taip. Bet turint omenyje jo gana greitą džiūvimą, jis iki progos gali ir neišgyventi.

Ilgalaikio naudojimo reziumė būtų toks: „Avril“ padarė viską, kad ekologišku tušu nenusiviltų net ir didžiausios ekoskeptikės, nes jis duoda ir spalvos, ir ilgio, ir apimties, be to - gerai išsilaiko, nėra aliejingas ir pirmą kartą bandančiųjų neišgąsdins, gal net paskatins rinktis jį naudoti nuolatos. 

Kas dar? Puikus šepetėlis! 

Ar „Avril“ tušas tinka nuolatiniam-ilgalaikiam naudojimui? Nelabai, nes yra labai vaškingas ir blakstienas maitina gana prastai, todėl jei naudosite be pertraukų, gali atsitikti taip, kaip nutiko man.

Vėl atsidūriau pradiniame taške ir ieškau naujo blakstienų tušo. Subalansuoto ne tik efektui, bet ir draugiškesnio blakstienoms. Tekste užsiminiau apie „Dr.Hauschką“, tačiau prie šio tušo nenoriu grįžti todėl, kad nepatinka dabartinis šepetėlis.

Greitu laiku laukite įrašo apie visiškai naują prekės ženklą su puikiu, tankiu šepetėliu. Jeigu netiks ir nepatiks, mintyse yra ir kitų variantų. Te prasideda paieškos ir tegu būna sėkmingos!

„Avril“ tušo sudėtis, INCI: Aqua, Cera Alba, CI 77499, Jojoba Esters, Isostearic Acid, Glyceryl Behenate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Rubus Idaeus Fruit Water, Alcohol, Acacia Senegal Gum, Copernicia Cerifera Cera, Sodium Hydroxide, Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Phospholipids, Citric Acid, Sodium Phytate, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract.

„Avril“ tušo kaina Prancūzijos „Mondebio“ yra 6,95 euro/9 ml, Austrijos „Ecco Verde“ - 6,99 euro/9 ml.

Jums dar gali patikti

12 komentarai (-ų)

  1. Kaip gaila, kad pasikeitė nuomonė ir pajutote, kad sausina blakstienas :( man tai vienas geriausių bandytų natūralių tušų, blakstienos išlieka elastingos, nepastebėjau sausinimo jokio. Tikiuosi, atrasit Jums tinkantį tušą :) lauksiu apžvalgos!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Modesta, nuoširdžiai džiaugiuosi :) Nes ką čia slėpti, didžiausi kantrybės išbandymai gresia ieškant naujo tušo ar šampūno. Tuo visiškai nesidžiaugiu.

      Dabar į „Avril“ įlašinau porą lašų aliejaus ir man jis patinka labiau. Bet pačiai prikišus rankas jis tapo kažkoks iki galo nesubalansuotas, nors ir minkštenis ant pačių blakstienų :)

      Panaikinti
    2. Sėkmės paieškose :) aš šiuo metu užsiimsiu šampūno paieškomis. Turiu mylimus, bet atradimų troškimas veda prie vis nebandytų produktų testavimo, Ko pasekoje vaikštau kaip neplauta galva, kuri dar ir kartais nori niežtėti..

      Panaikinti
    3. Modesta, vadinasi ir Tu ant tų pačių sūpynių sūpiesi, tik su šampūnų bandymais :) Ir Tau sėkmės paieškose, geriausiai - po ranka laikant kokį nors tinkantį variantą :)

      Panaikinti
  2. Hauschka tušą ir aš nurašiau po to, kai pamačiau šepetuką. Ir labai pasigailėjau, kad prieš eidama pirkti išmečiau seną pakuotę, būčiau bent šepetukus apkeitusi. Avril tušas man laaabai patinka, naudoju jau keletą mėnesių, gal net ilgiau, kol kas nieko tokio nepastebėjau. Kartais visai leidžiu sau blakstienų nedažyti, nes bet kuriuo atveju 7 dienas per savaitę jas dažyti nelabai naudinga :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beje, „Avril“ šepetėlis labai į senąją „Dr.Hauschką“ panašus.

      Apetitas auga bevalgant ir norisi tokių dalykų, kur netektų labai sukti galvos, kiek tų dienų prabėga su ir kiek be :)

      Panaikinti
  3. O mane visai sudomino išmėginti :) Vis tiek beveik kiekvieną vakarą naudoju ricinos aliejų, tai gal labai didelės žalos ir nebus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galvoju, kad truputį pasikuklinau, nes kas vakarą veidui naudoju aliejų, kuriuo tuo pačiu ištepu ir bakstienas, todėl atstatančių dalykų jos gauna.

      Živile, pabandyk, tušas turi pliusų. Mano atveju man jo minusas yra per didelis ir tuos pliusus nusveria, ieškosiu naujo tobulo :)

      Panaikinti
    2. O kokį aliejuką blakstienoms naudoji ? :) pati turiu argano aliejų ir vis svarstau, tiktų jis ar ne. Plaukams gi tobulas atradimas. Pradėjau eksperimentą "leisk blakstienoms pailsėti" :D ir visai jų nesidažysiu kurį laiką. Diskomforto nejaučiu, niekas kreivai nežiūri, tad....ištversiu be proto ilgai :)

      Panaikinti
    3. Labai mėgstu puiklapius nakčiai, tuo pačiu tepimu jų gauna ir blakstienos. Štai „Kvapų namų“ aprašymas, kad puiklapiai naudojami netgi kaukėms nuo plaukų slinkimo: http://aromata.lt/kosmetika/lt/produktai/kosmetiniai-aliejai/specialieji?ekologiskas-puiklapiu-foraha-tamanu-aliejus . Klausimas liko vienas, kodėl mano blakstienos vis dar neremia dangaus?

      Argano tiktų. Jei plaukams tinka, puikiai tiks ir blakstienoms :)

      Praktikoje įrodyta, kad aplinkiniai paprastai net nepastebi, ar esi išsidažiusi. Jei manęs paklausia, ar rankinėje neturiu tušo paskolinti, ir pati stebeilijuosi, ar tikrai blakstienos nedažytos :)

      Panaikinti
  4. oi ne, mano atvejis kitoks. Blaktienos blankios, trumpos, vos pastebimos, tikrai ne juodos, tai nepasidažiusi atrodau "kaip be akių" :)))) kadangi iki 18 metų net nesidažiau, tai blakstienų dažymas šoko man nesukels :) žodžiu, nėra ko pergyventi !

    AtsakytiPanaikinti
  5. Protas, o ne blakstienos mus puošia :)

    AtsakytiPanaikinti