, , , ,

Ekonomija: rankų kremas su granatais

09:21

nebrangus ekologiškas rankų kremas

Dar viena šaltojo sezono realija: kuo tepti sausėjančias, skilinėjančias rankas? Natūralių ir ekologiškų rankų kremų paieškos bei naudojimo stažas atskleidė netikėtą šių priemonių pusę. Be to, kad tradiciškai vieniems rankų kremams trūksta riebumo, o su kitais pusvalandį šiukštu negalima niekur liestis, nemaža dalis jų buvo su labai stipriais ir, priedo, labai keistais kvapais. Tokiais keistais, kad net daug ką atleidžiant vardan natūralumo, jie buvo nepakenčiami.

Galiausiai paieškos baigėsi ties „Alterra“ rankų kremu su granatų kauliukų aliejumi, alavijo sultimis bei sviestmedžiu. 


Šiuo prekės ženklu pažymėti du „Natrue“ sertifikuoti vokiški ekologiški rankų kremai (nuotraukoje - ankstesnio leidimo pakuotė) - su granatais ir su ramunėlėmis. Poveikiu panašūs, tačiau kvapas malonesnis granatinio rankų kremo. Ramunėlės tiesiog individualiai per saldžios, bet ką gali žinoti - gal Jums būtų kaip tik, jei mėgstate saldumą.


Granatinio „Alterra“ rankų kremo privalumai:



  • Nei per lengvas, nei per sunkus,
  • Gerai ir neužtrukdamas susigeria,
  • Drėkina sausą rankų odą,
  • Neriebina plaštakų,
  • Maloniai, neerzinančiai kvepia.
Nepasakyčiau, kad tai minusas, tačiau vieną niuansą reiktų paminėti. 

„Alterra“ rankų kremas į rankinę ir naudojimą grįžta sužvarbus rudeniui, tačiau oro temperatūrai žiemą nukritus iki tikrai didelio minuso, vien kremo neužtenka, į pagalbą pasitelkiu sviestmedį tiek plaštakų naktinėms kaukėms, tiek prieš einant į lauką.

Kita vertus, jei „Alterra“ rankų kremas būtų tiek riebus, kad tiktų apsaugai esant -20 laipsnių Celsijaus, jis būtų visiškai nurašytas naudoti patalpose, kaip lėtai besigeriantis ir labai riebus.

„Alterra“ rankų kremo sudėtis atskleidžia, kad vadinamieji raktiniai ingredientai nesipuikuoja sudėties pradžioje, tai ir yra pigumo kaina. Rankų kreme daugiausiai vandens, sojų aliejaus, glicerino, alyvuogių aliejaus ir tik toliau rikiuojasi sviestmedžio sviestas, dar per kelis žingsnelius - granatų aliejus bei alavijo lapų sultys.


Na, bet kremas savo funkcijas atlieka, todėl kol kas nebus į nieką keičiamas.


„Alterra“ rankų kremo su granatais sudėtis, INCI: Aqua, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Alcohol*, Olea Europaea Fruit Oil*, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Stearate Citrate, Cellulose, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Punica Granatum Fruit Extract*, Ginkgo Biloba Leaf Extract*, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Farnesol**
*ingredients from certified organic agriculture
**from natural essential oils

„Alterra“ rankų kremo kaina yra 9,99 lito/75 ml, įsigyti galima „Droge“, kur jam gana dažnai būna nuolaidų.

Jums dar gali patikti

4 komentarai (-ų)

  1. Kažkada, seniai seniai, šis Jūsų įrašas ir jo rekomenduotas kremas man tapo tikru atradimu. Išbandžiau, pradžiugau, ir šis Alterros produktas tapo mano mėgstamiausiu ir pačiu geriausiu rankų kremu, kurį ilgai ir laimingai naudojau iki dabar. Ačiū Jums labai už šį atradimą!
    O dabar jis dingo iš Drogo parduotuvių...:( Jau kuris laikas nėra, ir konsultantės sako, kad gamintojas/tiekėjas jo nebeveža, ir nežinia, ar dar bus.. Nebežinau, ko griebtis,— visi kiti, kažkada anksčiau bandyti, nepatiko, o rankos prašosi dėmesio. Gal galite rekomenduoti ką nors panašaus, prašau! Kad puikiai drėkintų, bet nebūtų super riebus. Būtų neintensyvaus kvapo, nebrangus ir įsigyjamas Lietuvoje. :) Labai lauksiu Jūsų rekomendacijų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su „Rossmann“ gaminiais taip jau yra, bet niekad nežinia, kur galiausiai vistiek rasi tą produktą. Gal dar pabandykit pažiūrėti didesniuose „Droguose“?

      Jei vistik ne, tuomet siūlau apsilankyti „Thomas Phillips“ ir paieškoti ryškiai geltonose tūbelėse esančio „Love Your Planet“ rankų kremo. Kvepia citrusiniais, gerai geriasi, neriebus, kaina - vos 1,20 euro,

      Panaikinti
  2. O, ačiū labai už rekomendaciją! Reikės pabandyti. Kaina neįtikėtina; tikiuosi, poveikis bus irgi geras.:) Ar turite omenyje šį?
    http://www.thomasphilipps.lt/pr/kosmetikos-ir-buitines-chemijos-prekes/kremai/ranku-odos-balzamas/742
    Pasitikslinu, nes „Love your planet" niekur neužrašyta, bet visi kiti Jūsų paminėti parametrai atitinka, o ir kito rankų kremo bent jau jų svetainėje nėra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne tas. Parašykit man į el.paštą, atsiųsiu nuotrauką :)

      Panaikinti