, , , , ,

Atradimas: skaidrus alavijo gelis

09:34

Nerealus šių metų atradimas - Meksikoje užaugusių tikrojo alavijo (Aloe Barbadensis) lapų sulčių gelis odai. Pati nustebau, kad šitiek laiko apskritai neatkreipiau į jį dėmesio, nors ir žinojau, kad toks dalykas „Aroma-Zone“ asortimente egzistuoja. Nepaisant to, dar prieš kokį mėnesį nebūčiau galėjusi nieko apie jį pasakyti.

Kažkaip šį pavasarį ypatingai ieškau stipriai drėkinančių priemonių ir atradau puikių dalykų. Jau prisipažinau, kad kosmetologė patarė neužsižaisti su stipriomis priemonėmis, bet dėl alavijo tikrai nebartų.

Neverta kartotis, visi ir taip žino, kad alavijas yra nuostabus odos drėkiklis. Pridursiu - ir plaukų tvarkytojas taip pat.

Su malonumu veido ir plaukų kaukėms naudoju „Kvapų namų“ iš Ispanijos atsivežamų šviežių alavijo lapų sultis, užšaldytas ledukų formelėje, tačiau jos nelabai transportuotinos. Be to, neturiu nei tirštiklių, nei konservantų, nei įdirbio, kad iš jų pasigaminčiau prognozuojamo išlaikymo trukmės daiktą - bent jau ne šaldiklio gyventoją.

Be to, „Aroma-Zone“ alavijo sulčių gelį man rekomendavo draugė, kurios kaskart norisi paklausti, ką darai, kad taip gerai atrodai? Ir, žinoma, viliojanti galimybė pabandyti mažą kiekį - o jei dirgins, alergizuos?

„Aroma-Zone“ alavijo gelio pliusai:


  • Ekologiškai užauginti alavijai („Ecocert Greenlife“ sertifikatas),
  • Puiki sudėtis,
  • Švelni bei lengva tekstūra, ant odos nepaliekanti gelį tirštinančios medžiagos gumulavimosi pojūčio,
  • gelio pH yra 5,5 - tapatus odos pH,
  • Iš fermentuotų ridikėlių šaknų išgautas natūralus konservantas (apie jį žemiau),
  • Visiškai paruoštas naudoti produktas, kurio 93,8 proc. sudaro šiluma nepaveiktos alavijo sultys,
  • Galimybė pradėti nuo 30 mililitrų buteliuko.
Trumpai stabtelint prie pirmojo pliusų sąrašo punkto, noriu pasakyti, kad žinoma sertifikavimo agentūra visuomet yra solidesnis ir patikimesnis pasirinkimas nei neaiškios „alavijų tarybos“, kuriomis mėgsta manipuliuoti kai kurie tinklinės prekybos atstovai.

O jau ko tik šis alavijo gelis neturi: vitaminai A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, aibė mineralų, enzimai, cukrūs, amino rūgštys, taninai ir taip toliau. 

„Aroma-Zone“ aprašymu, alavijo gelis leidžia kompensuoti odos prarandamą drėgmę, aprūpina ją vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis, skatina jos atsinaujinimą, gerina mikrocirkuliaciją ir ramina.

Alavijas yra puiki priemonė prieš senėjimą, skatinanti kolageno ir hialurono rūgšties sintezę. Jis gali padėti sumažinti pigmentines bei senatvines dėmes ant veido ir rankų.

Taip pat alavijo sultys ant odos sukuria apsauginę plėvelę, kuri saugo nuo vėjo, druskų, saulės ar taršių dalelių poveikio.

Mano nuomone, tai yra nuostabus dalykas. Giliai drėkina odą, ją stangrina, putlina, šviesina ir stiprina. Neerzina ir nedilgina. Kvepia švelniai, kaip šviežios alavijo sultys. Pasiektas geras balansas naudojant tirštinančią medžiagą, kuri veikia išimtinai buteliuke ir nesigumuluoja tepant gelį ant odos.

Su mažu buteliuku labai įsibėgėti iš pradžių nebuvo kaip, daugiausiai gelį naudojau veidui, nužvarbusioms rankoms (pavasaris tikrai neleido atsipalaiduoti) bei susialergizavusiems odos ploteliams, kurių sausumo ir niežėjimo nebeveikė niekas. Valio, jie nurimo, sugijo ir susivienodino su aplinka.

Odai tobulas derinys yra šis gelis kartu su „Kvapų namų“ CO2 citrinvyčių ekstraktu, man pasufleravęs ir kompoziciją plaukams. 

Paprastai kas vakarą išplautus plaukus ištepu nenuplaunamu „John Masters Organics“ kondicionieriumi. Eksperimento vardan išspaudžiau jo mažesnį kiekį nei įprastai, kiek trūksta pridėjau „Aroma-Zone“ alavijo gelio, viską sumaišiusi padengiau mišiniu plaukus per visą jų ilgį. Bendras mišinio kiekis - 1-1,5 žirnio dydžio. 

Natūraliai išdžiūvus plaukams, rezultatas buvo nepakartojamas - blizgantys, purūs, atsigavę ir susibangavę plaukai. Voilà! Štai ir kuo puikiausia plaukų formavimo priemonė, kuri realiai skirta kitoms funkcijoms - maitinimo, drėkinimo ir gaivinimo - atlikti. Aišku, šiek tiek gaila laiko ir išlaidų ieškant tobulos plaukų priežiūros ir formavimo priemonės, bet iš kur galėjau žinoti, kad alavijo gelis išspręs šį (įgrisusį) klausimą?

Be to, alavijo gelis tinka po saulės vonių, nusideginus, po vabzdžių įkandimų, nes ramina ir mažina niežulį.

Kas dar? Dar apie ridikėlius! Šiame gaminyje konservanto funkciją atlieka iš ridikėlių šaknų išgauta medžiaga leuconostoc. Neįsivaizduoju, koks jos teisingas lietuviškas atitikmuo, kalbininkai dar nepadirbėjo šiuo klausimu.


Jos efektyvumas prilyginamas parabenams ir kai kurių eko sertifikavimo agentūrų leidžiamam fenoksietanoliui (phenoxyethanol). Užtenka 0,5-2 proc. šios medžiagos gaminyje, kad jis būtų apsaugotas nuo mikrobų ir bakterijų.

Leunocostoc'o aukso amžius prasidėjo sulig visą pasaulį prieš maždaug dešimtmetį krėtusiu paukščių gripu. Tuomet buvo pastebėta, jog tradicinėmis fermentuotomis korėjietiškomis daržovėmis (kimči) maitinami viščiukai yra atsparesni paukščių gripui ir imta ieškoti, kokia medžiaga turi tokių stiprių antimikrobinių savybių.


Alavijo gelis tirštintas ksantano guma, o pH reguliuoja argininas (amino rūgštis).

Dar pridursiu, kad šis alavijo gelis yra vienas populiariausių ir mėgiamiausių „Aroma-Zone“ produktų, todėl parduotuvė šiemet jį pasiūlė, dėmesio, vieno litro talpoje. Viso litro!

„Aroma-Zone“ alavijo gelio sudėtis, INCIAloe Barbadensis leaf juice*, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, Xanthan gum, Arginine (*Ingrédients issus de l'Agriculture Biologique).

Alavijo gelio galima įsigyti „Aroma-Zone“ tinklapyje, jo kaina yra 3,5 euro/30 ml, 6,9 euro/100 ml, 11,9 euro/250 ml ir 27,5 euro/1 litras.

Pirmoje nuotraukoje - 30 ml alavijo gelio permatomas buteliukas, per kurį matosi paties gelio spalva, o žalio butelio (apačioje) talpa yra 250 ml. 

Šį įrašą iškart priskyriau „Iš mažo į didelį“ kategorijai, nes pirma - labai patiko, nes antra - matau įdomių perspektyvų su juo: naudoti vieną, arba mišiniuose, plaukams, veidui ir visam kūnui.

Nepaisant palyginti nemažo 250 ml kiekio, šio butelio pompa neišleidžia gelio po 10 ml, vieno paspaudimo puikiausiai užtenka veidui. Jei reikia daugiau - pompuoti tenka ilgiau.



Jums dar gali patikti

12 komentarai (-ų)

  1. Ačiū, labai naudinga informacija. Aš irgi esu alavijo gelio gerbėja, tik naudoju Aubrey Organics alavijo gelį, jame 98% alavijo, konsistencija skysta, galima sakyt, kaip vandens. Bet būtent tuo jis man ir patinka. Būtinai išbandysiu Jūsų receptą plaukams:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsiprašau, suklydau, 98% organinių ingredientų, o ne alavijo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manyčiau, kad ne ką blogesnis, net sudėtis panaši - tik "Aubrey Organics" vandens dar yra, jei labiau mielas skystesnis variantas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bet ant buteliuko esančiame ingredientų sąraše vanduo nenurodytas. Bent jau tame, kurį aš turiu. Iš i-herb siunčiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip įdomu :) Tada klausimas, kuris iš dviejų variantų yra naujesnis, nes gamintojo puslapyje yra su vandeniu ir 99% :http://www.aubrey-organics.com/Aloe-Vera-Gel.aspx

    AtsakytiPanaikinti
  7. Greičiausiai gamintojo puslapyje naujausia informacija. Išvados dvi- arba pakeitė receptūrą, arba ir anksčiau dėjo, bet nerašė.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man labai įdomu, kiek laiko užteko 30 ml buteliuko ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei vien veidui, įmaišant į kremą ar sumaišant su aliejumi ar CO2, turėtų užtekti netrumpai. Sakyčiau mėnesiui af porai :)

      Panaikinti
  9. Sveiki, ar šis gelis tiktų fiksuoti garbanoms? Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakyčiau, kad teoriškai taip, o praktiškai - jei tiks. Alavijas tikrai gali sustatyti plauką tiek naudojant jį ant sausų, tiek ant šlapių plaukų. Bet pasiėmiau ekologišką vyrišką želę plaukams palygininimui - joje formuojantį efektą suteikia augalinė guma, todėl ir rezultatas gaunasi elastingesnis, plaukai būna paklusnesni net įdienojus ar vakarop. Alavijo gelis tuo tarpu išdžiūsta ir pajudinus plaukus jie tiesiog išsisluoksniuoja, bent jau man, vaizdas pasidaro panašus į elektrinimąsi.

      Jei jau turit alaviją, šalia viso kito galit išbandyti plaukams. Bet jei norėtumėt įsigyti vien plaukams formuoti, būtų apdairu nusimatyti ir atsarginį variantą :)

      Panaikinti
    2. Labai ačiū už išsamų atsakymą :) Gal galite parekomenduoti kokią nors natūralesnės sudėties priemonę fiksuoti garbanoms? Internete teko matyti ir namie pagamintų priemonių iš linų sėmenų ar chia sėklų, tačiau mane ne itin tenkina palyginti trumpas galiojimo laikas.

      Panaikinti