, , ,

„Natur Boutique“ drėkinanti esencija veidui

09:39


Lietuvos natūralios kosmetikos gamintojams iš profesionalių laboratorijų padarius galą pasakoms, kad natūralūs kremai verdami apšnerkštose virtuvėse, pakelkime kartelę dar aukščiau. Man buvo naujiena, kad lietuviško prekės ženklo „Natur Boutique“ gaminius kuria mūsų kraštietė, profesionali fitoterapeutė su britišku diplomu. Nepaisant diplomo ir mielo dizaino, tai turi būti dar ir veiksminga. Ar taip ir yra? Taip!

Šį kartą rašau apie „Natur Boutique“ drėkinamąją esenciją veidui. Jeigu ieškote lengvo kvapo gerai drėkinančios priemonės - atkreipkite dėmesį. Mane pribloškė, kokį stiprų liftingo efektą suteikia ši esencija. Tai tikras perliukas ir vienas puikiausių šių metų atradimų.

Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje (VCUP) prieš kažkiek metų atsidarė bene pirmoji Lietuvoje salelė, prekiavusi ekologiška kosmetika, iš kurios geriausiai prisimenu „Logona“ ir „Sante“. Vėliau ji buvo uždaryta, o dabar ekologiškos ir natūralios kosmetikos tradicijas VCUP tęsia Alytaus „Eko kolekcija“ su nuosavu prekės ženklu „Natur Boutique“ ir importuojamomis eko prekėmis. Šiemet „Pelenėje“ prasukau „Eko kolekcijos“ stendą, sutikau malonią konsultantę ir susigundžiau kai ką išbandyti.




Iš tikro nieko keisto, kad eini ir praeini tokią salelę, jei nežinai, kokį puikų joje gali rasti lietuvišką „know how“.


Autorė

Pirmiausiai apie tą, kuri stovi už „Eko kolekcijos“ - Loretą Dumbliauskę. Aš asmeniškai nežinojau, jei negirdėjote ir Jūs, tuomet netiesiogiai susipažinkite. L.Dumbliauskė yra baigusi fitoterapijos studijas Londono Westminsterio universitete, kur įgijo mokslinių žinių apie vaistinius augalus, aromaterapiją ir jų panaudojimą įvairioms sveikatos problemoms spręsti.

„Šios žinios ir profesionali fitoterapinė patirtis įvairiose klinikose Londone, ilgainiui ir paskatino sukurti „Natur Boutique“ produktų liniją, nes grįžusi į Lietuvą negalėjau užsiimti fitoterapeutės praktika - Lietuvoje tam reikalingas gydytojo išsilavinimas. Šiuo metu, savo žiniomis dalijuosi ir konsultuoju „Eko kolekcijos“ klientes, - tinklaraščiui „Natūralus ID“ sakė L.Dumbliauskė.

Sužinojus tai, man tapo nenuostabu, kad esencija tokia veiksminga, nors jos sudėtis palyginti paprasta.


Nieko naujo, kad natūralioje kosmetikoje svarbiausi yra augalai ir iš jų išgautos medžiagos. Prisipažinsiu, man jau negana to, kad „susidomėjau, labai patinka, domiuosi sveiku gyvenimo būdu, mūsų kremuose tik natūralūs aliejai“ ir panašiai. Norisi cinkelio, „arkliuko“, išskirtinumo, neįprastos idėjos ar, kaip šiuo atveju - rimto žinių bagažo. Ką ir besakyti,
Westminsterio universiteto studijos tam puikiai tinka.

Mano vertinimu, „Natur Boutique“ atveju išskirtinumas yra veiksmingos formulės, išmoningai derinant augalus ir kartais juos panaudojant net ir tokius, kokių kitur neteko sutikti - bet apie tai kitą kartą. Įdomu, kokie būtų kitų žmonių įvertinimai, bet aš asmeniškai čia visiškai nepasigendu nei hialurono, nei panašių laboratorinių dalykų, jei ir be jų veidas „pasikelia“ į viršų.


Esencija

Drėkinančią veido esenciją man pasiūlė kaip ypač tinkančią laikui, kai patalpose dar sausa nuo šildymo, oras - apyžvarbis, o odai trūksta drėgmės. Pirmas spustelėjimas ant rankos leido įsitikinti, kad tai nei visai kremas, nei visai gelis - malonus tarpinis variantas. Susigeria greitai, veidas lieka minkštas, bet iš karto „pakeltas“ į viršų - labai geras stangrinimo efektas, ko niekas man nesakė, o aš nesitikėjau.

Parodos metu ant rankų buvau prisitepusi visko, net kremo-repelento, todėl Natur Boutique“ esencija pasirodė esanti bekvapė. Naudojant namuose esencijoje atskiriu silpną nakvišų aliejaus (Oenothera Biennis Seed Oil) kvapą. 
Kartu su alaviju, nakvišų aliejus yra šios esencijos žvaigždė. Kas jį yra vartojęs vieną, ne kapsulėse, ir tą kvapą pažįstate, nesibaiminkite, jis silpnas.

Nakvišų aliejuje yra Omega-6 ir vitamino E. Todėl šis aliejus ne veltui vadinamas gaivinančiu odą, nes ją minkština ir drėkina, sulaiko drėgmę, ramina sudirgimus ir saugo nuo agresyvių išorės veiksnių - saulės, vėjo, šalčio, didina elastingumą, sulėtina senėjimo procesą. Be to, tai yra ir vienas populiariausių aliejų, naudojamų medicininiais tikslais.

Pasak gamintojo, esencija vėsina, ramina ir intensyviai drėkina. Su dideliu kiekiu stipriai drėkinančio alavijo gelio ir odos elastingumą bei drėgmę palaikančiu nakvišų aliejumi.




Veidui ir dekoltė užtenka vos vieno mažo paspaudimo, todėl prognozuoju, kad esencija bus ekonomiška. Atkreipkite dėmesį, kad vos vienas
brūkštelėjimas šią esenciją paverčia vandeniu - ji visiškai neriebi.

Tikriausiai pati sau būčiau išsirinkusi ką nors su rožėmis, bet norėjau tokios priemonės, kuri tiktų ne tik man vienai.


Šios esencijos sudėtyje yra tokia iš kokosų išgauta medžiaga kaip Coco Caprylate, arba kitaip vadinamas augalinis silikonas. Ši medžiaga išgaunama iš kokosų aliejaus, panaudojant kelis sintetinius procesus, kuriuos leidžia dalis ekologiškus sertifikatus išduodančių agentūrų.

Kodėl naftos silikonai yra nepageidautini? Nes plaukus ir odą padengia plėvele, pasižymi lėtu suirimu ir teršia aplinką.

Yra precedentų, kad Coco Caprylate medžiaga silikonus kosmetikos gamybos įmonės pakeitė visuose savo gaminiuose, nepaisant to, kad ji už silikonus yra brangesnė ir, kaip teigiama, neduoda kaupimosi efekto plaukuose ar ant odos.

Dailus, pailgas ir daug vietos neužimantis buteliukas su apsauginiu dangteliu. Kai esencija pasibaigs, išplausiu jį ir naudosiu tol, kol veiks jo pompos mechanizmas.

Kam įdomu, „Eko kolekcija“ žaliavas importuoja iš užsienio, daugiausiai iš Didžiosios Britanijos.

„Eko kolekcijos“ esencija patiko taip, kad noriu „Natur Boutique“ paakių kremo, nors eidama į „Pelenę“ turėjau visai kitų planų ir pamąstymų. Bet kai efektas toks geras, negaila ne tik nė vieno esencijai išleisto euro, bet ir norisi išbandyti dar ką nors iš šio gamintojo asortimento.

„Natur Boutique“ drėkinančios esencijos sudėtis, INCI: Aqua, Aloe Barbadensis (organic leaf) Extract*, Oenothera Biennis Seed Oil*, Glycerin, Biosaccaride gum-1, Coco Caprylate, Scerloteun gum, Propandiol & Salix Alba, Euphrasia Officinlis (organic eyebright) extract* & Helianthus Annus (organic sunflower) Seed Oil*, Sodium Bicarbonate, Benzyl Alcohol.
*sertifikuoti ekologiški ingredientai.

Drėkinančios veido esencijos kaina yra 7 eurai/30 ml, „Eko kolekcijos“ puslapyje jos neradau, bet Vilniuje parduotuvėje tikrai yra.

„Natur Boutique“ linijos ir kitų ekologiškų prekių ženklų gaminių galima įsigyti internetu arba Vilniuje „Eko kolekcijos salelėje VCUP 3 aukšte, prie išėjimo į parkingą. Taip pat Alytuje, parduotuvėje „Eko Kolekcija", Santaikos g. 34, šalia „Maximos“.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Labai įdomu:) buvau "Pelenėje" ir žiūrėjau į jų esencijas, labai jos mane masino, bet šiuo metu turiu daugiau nei pakankamai įvairių kremų ir jų mėginių, tačiau ateityje tikrai užsuksiu į jų parduotuvę, nes man itin aktualu lengvi drėkinantys kremai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Specialiai palikau nuotrauką, kur matosi ir sencija ir dar keli jų kremai. Yra ir su rožėmis, ir su citrusais - įvairiems skoniams. Aš gal būčiau ir nepirkusi, bet pabandžiau ant rankos iš testerio ir labai patiko lengvumas. Man esencija ir dabar gerai, kaip serumas, kremo papildymas, vasarą tuo labiau bus gerai :)

    AtsakytiPanaikinti