, ,

„Malsenos“ ekologiškuose miltuose - pesticidai

17:04


Įmonės „Malsena Plius“ pagamintuose ekologiškuose viso grūdo ruginiuose miltuose rasta neleistino pesticido epoksikonazolo.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba „Malsenai Plius“ nurodė sustabdyti  visos šiais metais pagamintos ekologiškos produkcijos - tiek išplatintos rinkoje, tiek esančios sandėlyje, realizavimą. Be to, „Malsena Plius“ privalo atšaukti produktus iš rinkos, už juos pirkėjams bus sugrąžinti pinigai.

Tarnyba pranešė, kad miltai yra saugūs vartoti, tačiau neatitinka ekologiškos produkcijos reikalavimų

„Tokie atvejai netoleruotini, kai ekologiškumo ženklais pažymėti produktai tikrovėje neatitinka jiems keliamų reikalavimų. Tokiu būdu visuomenėje didėja nepasitikėjimas ir kitais šiuo gamybos būdu užsiimančiais gamintojais. Apie nustatytus pažeidimus informavome šią veiklą sertifikuojančią ir kontroliuojančią įstaigą – „Ekoagros“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Tirtos partijos (Nr. 15D0912, tinkamumo vartoti terminas - iki 2016-09-04) ekologiškų ruginių miltų buvo pagaminta 3930 kilogramų.

Tai jau antras „Malsena Plius“ ekologiškų miltų mėginys, kuriame 2015 metais nustatyta pesticidų liekanų.

Pasak tarnybos, įmonėje naudojama ta pati linija tiek ekologiškiems, tiek ir neekologiškiems produktams fasuoti, todėl galimai miltai buvo užteršti dėl netinkamai išvalytos gamybos įrangos.

„Malsenai Plius“ ekologišką produkciją bus leidžiama vėl tiekti į rinką tik atlikus kiekvienos pagamintos ir supakuotos partijos laboratorinius tyrimus.

Nusivyliau. Puikiai prisimenu, kai įmonės atstovai spaudoje tikino, kad gaminami spelta miltai gali būti laikomi ekologiškais, nes yra švarūs. Tuo liūdniau, kad problemų atsiranda ir su sertifikuota produkcija, ką kalbėti apie nesertifikuotą.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)