, ,

„Desert Essence“ plaukų linijos fenomenas

08:58


„Desert Essence“ šampūnų bandymuose šeimos rate pralaimiu triuškinančiu rezultatu. Man netiko, o kitiems ne tik tinka, bet net ir labai patinka. Kodėl? Kur slypi šios jau 37 metus sėkmingai rinkoje konkuruojančios JAV įmonės paslaptis? Arbatmedį, simonsijų ir kokosų aliejų pagrindiniais ingredientais pasirinkusi „Desert Essence“ vadovaujasi šūkiu: grožis yra natūralus, o gamta yra graži.

Vertinsiu „Desert Essence“ šampūną su žaliaisiais obuoliais ir imbieru bei bekvapį bazinį kondicionierių.

„Desert Essence“: ant ko statoma (ne)sėkmė

Net jeigu to neįvardiname, bet perkant mus veikia, ar patrauklus akiai dizainas, ar skoninga pakuotė, ar patinka kvapas? Turinys praktikoje išbandomas po viso to. O jei perkama internetu ir dar iš už jūrų-marių, dažniausiai apskritai gauni katę maiše.

Sakyčiau, „Desert Essence“ yra labiau orientuota į emociją ir parduoda pirmiausiai ją. Ryškios pakuotės, akcentuotas „piešinys“, parodantis, ko galima tikėtis viduje.

Negaliu labai kritikuoti sudėčių, nes visumoje jos geros. Tebūnie „Desert Essence“ to neakcentuoja, tačiau šampūnuose ir kondicionieriuose tikrai negaili giliai drėkinančių alavijo sulčių, aliejų, ekstraktų.

Kaina? Patraukli ir nedidelė, kaip už natūralų gaminį.

Kas ne taip? Asociatyvūs, netikri kvapai, kurie „Desert Essence“ priemones artina prie pseudo natūralių gaminių. Žalieji obuoliai, itališkos vynuogės... Man betrūksta tik „Baby Doll“ ar „Sea Breeze“ aromatų į kompaniją.

Natūralius kvapus užfiksuoti ir priversti išsilaikyti yra ne ką mažesnis menas, nei sukurti sėkmingą kvapiąją kompoziciją. Tuo tarpu „Desert Essence“ kvapo aukščiausia nata staigiai nusikvepia dar duše, o, sakyčiau, nemaloni laboratorinė bazė lieka kitai ir dar kitai dienai, kuo primena „Natura Siberica“ liniją.

Man mielesnis ir suprantamesnis principas yra funkcinių ingredientų, panaudotų ekstraktų, aliejų, o ne „prikabintų“ kvapų akcentavimas. Pirmas atvejis suponuoja potencialiai didesnį natūralumą ir aiškumą, ko iš priemonės galima tikėtis.


Bekvapis „Desert Essence“ kondicionierius




„Natūralų ID“ skaito nereali moteris, su kuria man praktiškai  viskas tinka - net pudros atspalvis, šešėlių spalva. Neįtikėtina :) Nusižiūrėjusi nuo jos ir kartu padrąsinta, pirmąjį įsigijau „Desert Essence“ bekvapį kondicionierių plaukams.

Giriu amerikietiškas kompanijas už tai, kad sudėtyse dažnai sutinku alaviją. „Desert Essence“ pirmiausiai tuo ir papirko, kad sudėtis suponuoja gilų drėkinimą, subalansuotą maitinimą ir plaukų gaivinimą. Kondicionieriuje yra alavijo sulčių - pirmiausiai, žaliosios arbatos lapų ekstrakto,  kitų ekstraktų, vitamino B5, sviestmedžio.


Su kvapais iš „Desert Essence“ nieko nenorėjau, nes kaip jau išsisakiau, man jie atrodo pritempti. Štai kodėl rinkausi bekvapį kondicionierių ir jis manęs nenuvylė.

„Desert Essence“ kondicionieriaus savybės:

  • Bekvapis. Norint galima papildyti eteriniais aliejais, arba nedaryti nieko,
  • Malonios, slidžios tekstūros,
  • Ne per sunkus ir ne per lengvas,
  • Labiau maitinantis negu drėkinantis,
  • Ekonomiškas, gali ir nusibosti kol išsinaudos.

Ieškant europinio atitikmens, man jis pasirodė labai panašus į klasikinį „Sante“ kondicionierių „Brilliant Care“, kuris naudojasi ilgai ir taupiai. Tik šis, priešingai nei „Desert Essence“, turi kvapą ir jo lengviau padauginti bei permaitinti plaukus.

Su malonumu naudoju, jaučiasi, kad „Desert Essence“ labai skalsus. Puikiai vertinu kokybės ir kainos santykį.

Plaukai padrėkinami ir pamaitinami, slidūs, neapsunksta, blizga. Jeigu neatsiras koks nors naujas, labiau dominantis variantas, šis kondicionierius vertas kartojimo.

„Desert Essence“ bekvapio kondicionieriaus „Fragrance Free Conditioner“ sudėtis, INCIAloe barbadensis leaf (aloe vera) juice*, camellia sinensis leaf extract (green tea)*, cetearyl alcohol, glycerin (palm), behentrimonium chloride, leuconostoc/radish root ferment filtrate, caprylic/capric triglyceride, hydrolyzed jojoba esters, jojoba esters, panthenol (pro-vitamin B-5), simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, lepidium meyenii root extract (maca root)*, yucca brevifolia root extract (yucca cactus)*,butyrospermum parkii (shea) butter, symphytum officinale leaf extract (comfrey)*, urtica dioica (nettle) leaf extract*, macrocystis pyrifera extract (sea kelp)*,salix alba (willow) bark extract, potassium sorbate, citric acid, water (aqua).
*Ekologiškos sudėtinės dalys

„Desert Essence“ bekvapio kondicionieriaus kaina yra 6,05 dolerio/236 ml, pirktas „Iherb“. 71 šios parduotuvės pirkėjas penkiabalėje sistemoje kondicionieriui skyrė vidutiniškai 4,3 balo.

„Desert Essence“ šampūnas su žaliaisiais obuoliais ir imbieru



Padrąsinta kondicionieriaus sėkmės ir dar nieko nežinodama apie „Desert Essence“ kvapus, nutariau bandyti laimę su šio gamintojo šampūnais. Atsiliepimuose jų kvapai nekliūna, be to, kaip neretai nutinka, eteriniais aliejais „nepalengvinti“ šampūnai būna labiau maitinantys, sunkesni, ko nenorėjau. Todėl išsirinkau purumo suteikiantį šampūną su žaliaisiais obuoliais ir imbieru, skirtą ploniems plaukams.

Neslėpsiu, veikė ir tai, kad savo sudėtimis „Desert Essence“ panašu į „Aubrey Organics“, tik pigiau kainuoja. Sudėčių pradžioje - alavijo sultys, panašios plaunančios medžiagos. Tačiau, kaip paaiškėjo, esmė slypi detalėse.

Kaip ir internete, realybėje patiko šampūno pakuotė: aiški, gryna. Sprendimas šampūną pilti į apverstą pakuotę yra retesnis nei į pastatomą buteliuką, tačiau dangtelis yra sandarus ir šampūnas pro jį nesisunkia.

Kvapas - absoliučiai saldaininis. Tai gali būti bet kas: žaliasis obuolys, trys kilogramai ledinukų ar vaikystės sodas.

Konsistencija nei per skysta,nei per tiršta. Tačiau kai dalinausi juo pabandymams, pasijuto, kad greituoju būdu jis neišsipila, tenka spausti tūbelę su jėga ir neatleidžiant.

Plaunant šiuo šampūnu plaukus labai nustebino jo slidumas. Vienu kraštutinumų laikant molį, kuris sunkiai paskirstomas plaukuose, o kitoje pusėje - sintetinį šampūną su SLS, „Desert Essence“ stovės arčiausiai pastarojo. Jei su natūraliais šampūnais nutinka, kad neaišku, ar jie gerai pasiskirstė ir ar visur užgriebė, tai „Desert Essence“ kelia tokį patį klausimą, tačiau tik dėl ypatingai didelio slidumo. Man liko kirbėti klaustukas, ar spėjo išsiplauti plaukai, kol šampūną išskalavau. Spėjo, tiesiog įspūdis toks.

Saldaininė kvapo nata nugaruoja labai greitai, lieka kažkokia nenusakoma bazė ir ta bazė dar jaučiasi plaukuose. Proporciškai mažai jo naudotojų, bet skaičiau, pasitaikė, kad ir tą bazę žmogus ėjo plauti iš plaukų po kelių valandų, nes negalėjo apsikęsti kvapo.

Nepaisant kiekiu didžiausių ingredientų atitikimo su mėgiamu „Aubrey“ šampūnu, sudėtis skiriasi tausojančiomis dalimis: aliejaus, ekstraktais, ištraukomis. „Desert Essence“ šampūno visuma mano plaukus paveikė visai ne į tą pusę. Plaukai neteko apimties ir sukrito. Jeigu būčiau plovusi žiemos metu, įtariu, dar ir elektrintųsi.

Dėl nepatinkančio efekto ir dėl erzinančių kvapo transformacijų man šis šampūnas nepatiko. Kadangi artimiesiems, priešingai, labai patinka „Desert Essence“ šampūnai, jis pateks į kitas rankas. Iš tų kitų galiu paminėti kokosų šampūną, kuris pasižymi ypatingai saldžiu kokosų kvapu. Turėkite omenyje, jeigu ketinate jį pirkti.

Bendrai galiu pasakyti, kad „Desert Essence“ gali patikti tiek prie tradicinių šampūnų tekstūros, tiek prie kvapų įpratusiems žmonėms. Jeigu nuo jų esate atpratę, „Desert Essence“ gali erzinti vien tuo.

„Desert Essence Green Apple & Ginger Shampoo“ sudėtis, INCI: Aloe barbadensis leaf juice*, pyrus malus (apple) fruit extract*, coco-glucoside (coconut/sugar), sodium coco-sulfate (coconut), lauryl glucoside (coconut/sugar), decyl glucoside (coconut/sugar), leuconostoc/radish root ferment filtrate, sodium chloride, glycerin (palm)*, natural fragrance/ flavor (parfum/aroma), zingiber officinale (ginger) root extract*, panthenol (pro-vitamin b-5, lepidium meyenii root extract (maca root)*, yucca brevifolia root extract (yucca cactus)*, symphytum officinale leaf extract (comfrey)*, urtica dioica (nettle) leaf extract*, macrocystis pyrifera extract (sea kelp)*, salix alba (willow) bark extract*, citric acid, potassium sorbate.
*Ekologiškos sudėtinės dalys

„Desert Essence“ obuolinio šampūno kaina yra 6,05 dolerio/237 ml, pirktas JAV parduotuvėje „Iherb“. Remiantis 354 vertinimais, penkiabalėje sistemoje „Iherb“ pirkėjai šampūną vertina 4,2 balo.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)