, , ,

Nesusipratimai: vokiškas „Alterra“ tušas

09:36


Esu jau antra šio ekologiško ir ekonomiško tušo „Alterra XXL Length“ šeimininkė. Tuo, ką apie jį pasakojo pirmoji buvo sunku patikėti. Ji atidavė jį man ir nebenori paimti atgal. Nenoriu jo ir aš, nesuvokdama, kaip tušas su tiek iksų nepadaro nieko. Na, aš bent jo nepirkau. Nors jei net ir būčiau pirkusi, vardan eksperimento ir ramios galvos dabar nesigailėčiau tų kelių eurų.

Su Vokietijos gamintoju „Rossmann“ bendradarbiaujantis Lietuvos tinklas „Drogas“ į lentynas įsileido nebrangias ekologiškas „Rossmann“ kūno ir plaukų priežiūros priemones „Alterra“, tačiau ne dekoratyvinę kosmetiką. Panašu, kad „mažos šalies mažos rinkos“ taisyklė negalioja, nes dekoratyvine „Alterra“ kosmetika neprekiauja ir „Rossmann“ parduotuvės Lenkijoje, o šios šalies rinka didelė. 


Po to, kai pabandžiau, galiu pasakyti, kad jeigu spręsčiau pagal šį „Alterra“ tušą - taip pat nenorėčiau statyti atskiro stendo, nors dar neseniai jis atrodė geidžiamas, bet utopinis.

Kuo patrauklus „Alterra“ tušas? Didelė talpa, sertifikuotas kaip ekologiškas ir maža kaina. „Alterra“ linijoje yra keletas blakstienų tušo rūšių - ilginantis, tankinantis, su multi efektu. Man perleistas tušas turėtų smarkiai ilginti blakstienas.


Deja, bet vizualiai rezultatas yra nulinis.


Kol nepabandžiau pati, niekaip negalėjau suvokti to, dėl ko buvau perspėjama: kad blakstienos atrodo kaip nedažytos. Dažeisi, bet nieko nesimato, išskyrus nedidelį jų patamsinimą. Ir, kaip buvau ir perspėta, iškart norisi viską nusivalyti, nes nei dažyta, nei nedažyta. Nei eiti miegoti, nei į žmones. Neaišku.

Efektas man priminė sovietinį blakstienų dažymo rinkinuką, kurį būdama vaikas radau užsimetusį ir iš pradžių net nesupratau jo paskirties. Tarsi šešėliai, bet kodėl pridėtas mini plastmasinis šepetėlis? Pasirodo, brauki šepetėliu per masę, tada per blakstienas, kurios vos pamažu ryškėja. Ir taip be galo. Brauki ir brauki, brauki ir brauki. Kaip rūšiuoti kruopas po vieną... 

Panašiai ir su „Alterra“ tušu, kuris tarsi visas jėgas turėtų atiduoti blakstienų išryškinimui, bet nėra išvis jokio efekto. Šiaip netepa, negraužia ir nebyra, kiek pavaikščiojau, bet jausmas buvo toks, kad blakstienos plikos.

„Alterra“ tušo šepetėlis neblogas, pakankamai tankus ir, mano manymu, neturėtų būti nesėkmės priežastimi.




Betraukiant šepetėlį pastebėjau, kad tušų kakliukuose būnanti detalė, toks specialus įdėklas, ties kuriuo šepetėlis lengvai pastringa ir kuris surenka masės perteklių, čia yra gana platus ir gerai šepetėlio nenubraukia. Normaliu atveju, tai būtų rimtas brokas, tačiau „Alterra“ atveju - net ir nėra to užsikabinusio tušo masės pertekliaus, todėl nėra ką labai nubraukinėti.

Iš vieno seka kita. Kad šepetėlis nelūžta nuo tušo - gerai, tačiau žinant, kad pačios masės yra nei daug, nei mažai - iš viso 9 ml, kyla klausimas, kur ji pasideda ir kokia ji yra. Kieta, sausa? Profesionaliai slapstosi nuo šepetėlio?

Dažantis sunkoka išsiterlioti, nes „Alterra“ šepetėlis yra ganėtinai patogus ir nesudaro sunkumų juo pasiekti trumpiausias blakstienas bei kampus.

Sudėtis nėra pritrenkianti, sakyčiau, išsisukta su minimaliausiu minimumu: vanduo, alkoholis, sintetinis molis, ricinos, migdolų, saulėgrąžų aliejai, amino rūgštis argininas. Nemaža dalis techninių ingredientų ir natūralus parfumas, kuris nėra būtinas ar neišvengiamas, tačiau neįkyrus ir ganėtinai malonus.


„Alterra XXL Length“ tušo sudėtis, INCI: Aqua (Water), Alcohol Denat., Magnesium Silicate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Sorbitol, Stearic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rhus Verniciflua Peel Wax, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Fragrance), Arginine, Hydrogenated Palm Glycerides, Magnesium Aluminium Silicate, Xanthan Gum, Glycerin, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Linalool, CI 77499 (Iron Oxides).

Šio „Alterra“ tušo kaina yra 3,49 euro/9 ml, galima įsigyti Vokietijoje interneto parduotuvėje „Rossmann“ (į Lietuvą nesiunčia) arba Vokietijoje firminėse „Rossmann“ parduotuvėse.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)