, , , ,

„Andalou“ citrininis kreminis veido prausiklis

09:57


Populiarėjanti augalinių kamieninių ląstelių technologija nėra prabangos dalykas. Ir ji veiksminga. JAV gamybos „Andalou Naturals“ citrinis kreminis veido prausiklis su Mejerio citrina ir manukos medumi mane tuo įtikino, nors sunkiai pasiduodu įvairiems naujiems metodams, kurie inovatyviai kažką šaldo, šildo, fermentuoja, skaido ir išskiria. Šįkart parašysiu apie prausiklį ir kamienines augalų ląsteles.

Šiaip šis prausiklis, kuriame yra kamieninių obuolių ir vynuogių ląstelių, yra netyčiukas.

„Iherb“ parduotuvė tuo metu taikė 20% nuolaidą grožio produktams. Pirkau tušą, o „Andalou“ prausiklį pridėjau, kad nebūtų tuščios dėžutės siuntimasis. Baigėsi tuo, kad „Iherb“ užsakymą neįprastai ilgai ruošė, galiausiai atsiprašė, kad tušo nėra ir naktį (mūsų laiku) pranešė, kad mielai man išsiųs kitas užsakytas prekes. Kol aš miegojau, ir išsiuntė - šitą vieną prausiklį. Ačiū už pridėtą drožtuką, bet mieliau būčiau gavusi tušą.

Ilgus metus veido odai prausti naudojau „Alterra“, „Weleda“ želes, kurios šiaip skirtos kūnui. Bet ir makiažą gerai nuprausdavo, ir šiaip patiko. Tačiau atėjus rudeniui pastebėjau, kad oda truputį pavargusi, papilkėjusi, stokoja skaistumo ir ne pro šalį būtų perkrauti jos priežiūrą.

„Andalou“, nes patinka šios firmos purškiklis plaukams. O citrininis todėl, nes jis vienintelis kreminis ir turėtų, kaip tikėjausi, būti švelniausias. Šitos prielaidos patvirtinti kol kas negaliu, nes reikėtų išbandyti ir palyginti visus „Andalou“ prausiklius.

„Andalou“ kreminio prausiklio savybės:
  • Švelni kreminė konsistencija,
  • Skirtas normaliai ir mišriai odai, su sausais žandais ir blizgančia T zona,
  • Tinkamas naudoti tiek ryte, tiek vakare,
  • Malonus citrinos kvapas, kuris ant odos neišlieka,
  • Neputoja (!),
  • Juo negalima plauti akių ir jis netinka makiažo pašalinimui nuo akių zonos,
  • Puiki sudėtis, su kamieninėmis augalinėmis ląstelėmis ir vitaminu C,
  • Skaistina, balina ir atšviežina odą, nesausindamas jos.
Štai, prašau. Perskaičiusi tokį aprašymą suabejočiau, ar noriu tokio prausiklio.

Pirma, akis vakare jau reikia tvarkyti atskirai.

Antra, jis neputoja, nors sudėtyje yra Decyl glucoside, arba natūralaus, švelnaus ir odos nesausinančio surfaktanto, išgauto iš gliukozės. Štai jis ir turėtų, kaip rašoma apie šią medžiagą, suformuoti netgi stabilią putą. Be to, mane suklaidino ir tai, kad jis įvardintas kaip prausiklis, o ne kaip pienelis ar losjonas.


Pažiūrėkite, kas nutinka patrynus: turėtų tarsi suputoti, bet tik išsisklaido ant odos ir viskas:




Na bet su akimis viskas ir taip gerai, svarbiau, ką jis nuveikia odos labui.

Trumpėjant dienai, niaukstantis dangui ir šąlant orui, man patinka aromaterapinis „Andalou“ prausiklio poveikis: citrinos kelia nuotaiką bei tonizuoja. Labai vertinu prausiklio poveikį, nes oda atsigavo, pagyvėjo, suvienodėjo jos spalva ir apskritai tapo akivaizdžiai skaistesnė, sveikesnė, lygesnės spalvos. Tarsi tai būtų lašelis gyvybės eliksyro, kurio trūko.

Prausiklį naudoju labai paprastai. Nuvalau akių makiažą, o 1-2 paspaudimus prausiklio paskirstau ant veido, švelniai pamasažuoju ir trumpai palaikau beveik kaip kaukę, po to nuplaunu.

Kol kas tai yra pati mylimiausia kosmetika priemonė iš „Andalou“ asortimento, nes oda atsigavo ir ėmė švytėti. Jaučiasi, kad prausiklis yra vitamininis - tiek pagal sudėtį, tiek pagal odą rūgštinantį, enziminį poveikį.

Mejerio citrina, manuka medus ir kamieninės ląstelės

Gamintojas akcentuoja Mejerio citriną, kurios ekstraktą panaudojo prausiklyje. Ji yra kažkur tarp tikrosios citrinos bei mandarinų/apelsinų. Kilusi iš Kinijos, auga šiltame klimate - taip pat ir JAV, kur Mejerio citrinai išpopuliarėti padėjo žinoma televizijos kulinarinių laidų vedėja ir knygų autorė Martha Stewart, pradėjusi naudoti šią citriną savo receptuose.

Žodžiu, citrina, bet ne visai ir tai paaiškina prislopintą citrusinį prausiklio kvapą.

Prausiklio sudėtyje yra ekologiškų alavijo sulčių, kurios yra pirmoje vietoje ir manuka medaus, kuris išgaunamas tik Naujojoje Zelandijoje iš manukų krūmų ir pasižymi drėkinančiomis savybėmis, taip pat simondsijų, erškėtuogių ir šaltalankių aliejų, vitaminų C ir E, vanilės, apelsinų, citrinos, ylang-ylang eterinių aliejų.

Na ir jūra nuostabiausių antioksidantų. „Andalou“ naudoja ekologišką 8-ių uogų kompleksą: acai, aronijos, meškauogės, mėlynės, juodojo šeivamedžio uogos, goji, erškėtuogės ir šaltalankiai.

Gal ir nereikėtų stebėtis, kad šitiekoje ekstraktų ir aliejų pasimetė viena putoti turinti medžiaga.

Atskirai reikėtų išskirti kamienines ląsteles, kurios išgautos iš augalų. Priešingai nei iš žmonių ar iš gyvūnų išgaunamos kamieninės ląstelės, jos nekelia etikos, moralinių, kultūrinių, tikėjimo ir kitų problemų. Nenorėčiau dėl prausiklio spanuoti košmarų su embrionais ar placentomis.

Kamieninės ląstelės laikomos pirminėmis, iš kurių gali išsivystyti bet kokio tipo kita ląstelė. Jos regeneruoja ir skatina atsinaujinti odos ląsteles, pagreitina jų dalinimąsi. Oda pagyvėja, pagerėja jos struktūra, hidrolipidinis balansas, apsauginės savybės.

Dėl unikalių savybių kamieninių ląstelių technologija vadinama jaunystės eliksyru, chirurgija be skalpelio. Beje, pastarasis apibūdinimas priskiriamas ir masažui.

„Andalou“ prausiklyje naudojamos obuolių ir vynuogių kamieninės ląstelės, kurios pažadina neaktyvias ląsteles, atkuria pažeistas ląsteles ir regeneruoja sveikas ląsteles.

Kartu su manuka medumi, kamieninių ląstelių komplekse gausu fermentų ir antioksidantų, o Mejerio citrina ir vitaminas C stimuliuoja medžiagų apykaitą, skaistina, šviesina, gaivina odą, gerina jos tekstūrą.

„Andalou Naturals“ prausiklio „Meyer Lemon Creamy Cleanser“ sudėtis, INCIAloe barbadensis juice*, decyl glucoside, helianthus annuus (sunflower) oil*, manuka honey, vegetable glycerin, sorbitol, citrus medica limonum (meyer lemon) extract, simmondsia chinensis (jojoba) and rosa canina (rosehip) oils*, lauric acid, cetearyl alcohol, hippophae rhamnoides (sea buckthorn) oil*, fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), vitis vinifera (grape seed) polyphenols, allantoin, camellia sinensis (white tea) and hibiscus sabdariffa extracts*†, tocopherol (vitamin E), vanilla planifolia and citrus aurantium dulcis (orange) extracts*, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, cananga odorata (ylang ylang) oil*, styrax benzoin, citrus medica limonum (lemon) oil*.
*Certified Organic
† Fair Trade

„Andalou“ kreminio prausiklio kaina yra 10,40 JAV dolerio/178 ml, pirktas „Iherb“ parduotuvėje, kurios pirkėjai šį prausiklį vertina 4 balais iš 5-ių.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)