,

„H&M” tvarios veiklos rezultatai 2015 metais

07:39

„H&M” nuotrauka
Švedijos drabužių, aksesuarų ir kosmetikos mažmeninės prekybos tinklas „H&M” paskelbė 2015 metų tvarios veiklos ataskaitą (angl. "HM Sustainability Report"), kuri atspindi tai, kodėl jis man taip patinka.

„H&M” surenka ir perdirba vis daugiau tekstilės gaminių (senų, nereikalingų drabužių bei namų tekstilės), didina švarios medvilnės bei perdirbtų medžiagų kiekį savo drabužiuose, be to, yra vienas didžiausių perdirbto poliesterio naudotojų pasaulyje. 


  • „H&M” pernai surinko perdirbimui daugiau kaip 12,3 tūkst. tonų senų drabužių - 20% daugiau nei prieš metus. Tiek tekstilės užtektų net 60 mln. vienetų marškinėlių.
  • Ekologiškos ir perdirbtos medvilnės kiekis „H&M” drabužiuose pasiekė 31,4%. 2020 metais tinklas 100% naudos tik tokią medvilnę.
  • Perdirbtas poliesteris dažniausiai išgaunamas iš PET butelių. Pernai „H&M” panaudojo poliesterio kiekį, viršijantį 90 mln. vienetų plastikinių butelių ekvivalentą.
  • „H&M” pernai panaudotos tvarios medžiagos bendrai pasiekė 20% - tai 6 punktais daugiau negu 2014 metais.
  • Pernai savo parduotuvėse, biuruose ir sandėliuose „H&M” sunaudotos elektros, išgautos iš atsinaujinančių išteklių, dalis pasiekė 78%, kai prieš metus ji sudarė 27%.
Tausesni, švaresni ar ekologiški Švedijos tinklo gaminiai žymimi ženklu „H&M Conscious”. Visas taip pažymėtas prekes galite rasti čia, o ekologišką sertifikuotą kosmetiką - čia.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)