, ,

„Kivvi” kūno marmeladas su geltonomis rožėmis

09:06


Ilgai magėjo išbandyti kurį nors iš „Kivvi” kūno ar lūpų marmeladų. Kas nežino, kas yra marmeladiniai saldainiai? Tai želės tipo saldumynai, sutirštinti želatina arba, įvertinus gausėjantį vegetarų ir veganų būrį - tiesiog obuolių pektinu. Bet šis tekstas ne apie konditerijos pradžiamokslį. Tebūnie tai greitas skiepas kiekvienam nuo naivumo, kad vadinamieji „Kivvi” marmeladai bent kažkuo panašūs į marmeladą :)

Pirkdama www.ecco-verde.com parduotuvėje susigundžiau paimti „Kivvi” kūno marmelado kelioninį dydį. Pasirodo, jo viduje yra elementarus sviestų ir aliejų mišinys, todėl gamintojas gauna 10 balų už puikią rinkodarą ir 1 balą už tikslumą.

Kadangi pavasaris beldžiasi su vos +1° ryte ir +2°C vakare, aliejai ir sviestai irgi dar neapleidžia aktualiausių temų viršūnės. Tad tebūnie šiandien „Kivvi”.

Kas paėmė marmeladą? Sudėtis



Atsakymas: niekas negalėjo paimti to, ko nebuvo iš pat pradžių. „Kivvi” gaminio sudėtis aiškiai parodo, kad tai vien sviestai, aliejai ir eteriniai aliejai. Nepaisant to, kad tą suvokiau, kažkodėl vistiek atrodė, jog gamintojas nežinomu inovatyviu būdu sugebėjo pateisinti pavadinimą: išplakė, supūtė, pakeitė ir vėl sulipdė į vieną, kad tekstūra būtų ypatinga. 

„Kivvi” naudojo sviestmedžio sviestą, kokosų, vynuogių kauliukų, alyvuogių, abrikosų, kviečių želmenų, makadamijų, nakvišų, simondsijų, avokadų, saulėgrąžų aliejus, šaltalankių, juodųjų serbentų, erškėtuogių, aktinidijų (kivi), aviečių, medetkų ir ginkmedžio lapų ekstraktus, vitaminą E. Švelnus kvapas išgautas iš eterinių aliejų.

Sudėtis puiki, puoselėjanti odą ir tinka visiems jos tipams, tačiau šiam mišiniui standumo suteikia tik sviestmedžio sviestas ir žemesnėje temperatūroje kietėti linkęs kokosų aliejus. Visi kiti ingredientai yra skysti. Tuo noriu pasakyti, kad „Kivvi” gaminys nėra tinkamas įsimesti į rankinuką, nors dydis ir viliojantis - jei bus šilta, mišinys išskys ir gali subėgti į pamušalą. Užtat jam puiki vieta būtų šildomos vonios grindys, kurios išlaikytų patogiausią naudojimui tekstūrą ir temperatūrą.

Praktinis pritaikymas


Nors dėl savo skystumo ir jautrumo temperatūrai „Kivvi” gaminys yra netransportabilus naminis atributas, man jis vistiek labai patiko. Ar dar nors kartą jį kartočiau? Nežinau. Vien dėl to, kad sviestų ir aliejų mišinių segmente pasirinkimas yra didelis, o pats mišinys nepateisina savo pavadinimo.

Šiuo metu skysta, blizgi „Kivvi” marmaledo konsistencija man labai patinka lūpoms pamaitinti ir apsaugoti rytais. Pirmiausiai patepu juo, ant viršaus „Couleur Caramel” lūpų laką, kurio spalvą nugesinu servetėle - ir šitas duetas atsilaiko mažiausiai pusę dienos, nesvarbu, kiek iki pietų išgerčiau kavos ir arbatos.

Matosi, kad ir lūpoms patinka, nes nesuskeldėję ir nenušerpetoję, lygios ir minkštos.

Jei norisi būtent tokio skysto, švelniai gėliškai kvepiančio sviestų ir aliejaus mišinio egzotišku pavadinimu - rekomenduoju. Jeigu tikitės kažko ypač netikėto - dairykitės toliau.

„Kivvi” kūno marmelado Yellow Rose Body Marmalade” sudėtis, INCIButyrospermum parkii (Shea) butter*, Cocos nucifera (Coconut) oil*, Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Olea europaea (Olive) fruit oil*, Aroma*/**, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil*, Triticum vulgare(Wheat) germ oil*, Macadamia integrifolia (Macadamia) seed oil*, Oenothera biennis (Evening primrose) seed oil*, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*, Persea gratissima (Avocado) fruit oil*, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Hippophae rhamnoides (Sea buckthorn) fruit extract, Ribes nigrum (Blackcurrant) fruit extract, Rosa canina (Rosehip) fruit extract, Actinidia chinensis (Kiwi) fruit extract, Rubus idaeus (Raspberry) fruit extract, Tocopherol (Vitamin E), Calendula officinalis (Calendula) flower extract, Ginkgo biloba (Ginkgo) leaf extract.
* ingredient from organic farming
** natural essential oils*

Kivvi” kūno marmeladas kainavo 4,79 euro/15 ml, pirktas www.ecco-verde.com.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)