, , ,

Sena meilė: ramunėlių CO2 veidui iš „Kvapų namų“

09:26

Kvapų namai, ramunėlių CO2

Tirštas, tamsiai žalias ramunėlių (Chamomilla recutita) CO2 ekstraktas yra tai, prie ko grįžtu jau gal trečią kartą. Teisybė, kad sena meilė nerūdija. Vertinčiau taip, kad šis CO2 geras tiek kaip odos priežiūros substancija, tiek kaip raminanti aromaterapinė priemonė.

Paprastai ramunėlių eterinis aliejus yra mėlynos spalvos dėl chamazuleno (azuleno). Tačiau, anot „Kvapų namų“, tausios CO2 ekstrakcijos metu ramunėlėse esantis maricinas lieka stabilus ir nevirsta mėlynu chamazulenu. Tai taip pat reiškia, kad ramunėlių CO2 turi daugiau priešuždegiminių savybių, palyginti su eteriniu aliejumi.

Aš ilgą laiką negalėjau priimti ramunėlių eterinio aliejaus, kuris kaip ir pvz. bazilikų atveju, mano supratimu yra pernelyg nutolęs nuo paties augalo savo kvapu. CO2 technologija gražina galimybę pajusti visą augalo kvapo spektrą ir pilnatvę.

Ramunėlių kvapas yra saldus, gėliškas, vaikiškas, švelnus. Visa tai atspindi ramunėlių CO2. Man šis kvapas labai primena vaikystę, kuomet prisiskindavau ramunėlių žiedų į kišenes, užmiršdavau o vėliau rasdavau jas pilnas džiovintų žiedų ir medaus kvapo.

Vaistinės ramunėlės mažina uždegimus, atpalaiduoja spazmus, dezinfekuoja žaizdas, stabdo odos senėjimą, veikia nuskausminančiai, naikina pleiskanas, netgi stiprina plaukus ir stimuliuoja imuninę sistemą.

Kvapų namai, ramunėlių CO2

Plaukams naudoti nebandžiau. Norint tai daryti, tektų gerai atskiesti ryškią ir intensyvią CO2 spalvą. Bet neatmetu, kad kada nors išbandysiu, juo labiau, kad plaukai gerai išlaiko kvapus, o kvepėti taip visai neatsisakyčiau.

Ramunėlių CO2 naudoju veidui, tiek vakare, tiek ryte. Pakabinu su mentele ir įmaišau ramunėlių CO2 į alavijo gelio ir aliejaus (arba kremo) mišinį. Ekstrakto spalva atsiskiedžia ir odos tonui neturi jokios įtakos, tačiau nuostabus kvapas ir ryškus atpalaiduojantis poveikis lieka.

„Kvapų namai“ nurodo, kad ramunėlių CO2 ekstraktas naudotinas kosmetikai, tačiau aš nepabijočiau juo ir, tarkime, skalauti, gerklę.

Beje, kalbant apie gerklę, turiu pasakyti, kad tai yra ir vienas atvejų, kuomet ramunėlių CO2 nenaudoju. Būtent tais atvejais, kai esu peršalusi, o gerklės gleivinė nesveikai išsausėjusi. Kai reikia drėkinimo, ramunėlės gali dar labiau sausinti ir kelti kosulį. Kitas atvejis - alergija, todėl visuomet ant mažo odos plotelio tikrinkite, ar ekstraktas nedirgina.


Ramunėlių ekstrakto kaina yra 10,30 euro/5 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)