, , , ,

Vasara žiemą: monoi aliejus su gardenijomis

12:05


Monoi aliejaus neabejotinai rasite natūralia ir ekologiška kosmetika prekiaujančiose parduotuvėse. Tai Taičio gardenijų žiedų ištrauka kokosų aliejuje. Anot „Wikipedia“, žodis monoi reiškia „kvėpintą aliejų“ ir neįmanoma su tuo nesutikti.

Kai šiemet prieš atostogas bėgau į „Kvapų namus“ pirkti migdolų aliejaus makiažui valyti, kaip tik buvo taikoma nuolaida gardenijų kvapo monoi. Be to, kad monoi yra natūralus fitolis (ištrauka aliejuje), jis dar ir papildomai kvėpinamas. „Kvapų namai“ turi gardenijų ir tiare kvapo monoi ir prisipažinsiu, kad žinodama gamintojų polinkį naudoti papildomus (gal ir kokius neaiškius ar labai stiprius) kvapus, iš niekur kitur monoi ir nesu pirkusi. Beje, monoi aliejai „Kvapų namuose“ yra vieninteliai, kuriuose yra sintetinių kvapiųjų medžiagų, o bendras kvapiųjų medžiagų kiekis neviršija 2%.

Monoi aliejaus privalumai:

  • Kokosų aliejus yra laikomas vėsinančiu odą ir kūną, todėl ypač tinkamas vasarai, nors kvapas ypač užburia žiemą - kai augalija „miega“,
  • Didina odos elastingumą ir atsparumą išorės veiksniams,
  • Puikiai atgaivina plaukus kaip aliejinė kaukė, neriebina ir neapsunkina jų,
  • Gali pakeisti kvepalus, nes monoi kvapas persiduoda ir drabužiams, ir patalynei, jei naudojote prieš miegą.
Plaukus lepinu kitais aliejais - tam kokosų aliejus niekad nebuvo mano favoritas, tačiau monoi aliejaus anksčiau turėdavau nuolat ir iš esmės tik plaukams, nes paties kokosų aliejaus paruošimas bei išgryninimas (pašalinamos nuosėdos), vėliau - gardenijų žiedų mirkymas pakeičia jo savybes. Jei nemėgstate tyro kokosų aliejaus - bandykite monoi. Juo labiau, kad malonus kvapo dvelksmas dar kurį laiką išlieka plaukuose.

Pastaruoju metu su gardenijų kvapo monoi aliejumi darau kaukes plaukams. Plaukai lieka paslankūs, lankstūs ir purūs. Už ką monoi rašau 10 balų, kad panaudojus jį kaip plaukų kaukę, netenka per keletą dienų plauti galvą ir bandyti nugesinti plaukų permaitinimo efektą.

Monoi aliejus pasižymi pagrindine kokosų aliejui būdinga savybe - jis yra kietas žemesnėje temperatūroje ir skystas aukštoje. Taip kad ir taros jam nebūna tobulos. Buteliukas mažiau patiks, kai temperatūra žemesnė nei 25°C - tada jį reikia pašildyti šiltame vandenyje, kad suskystėtų, o su indeliu sudėtingiau, kai temperatūra pakyla aukščiau 25°C, nes pilant galima išpilti per daug monoi.
Nuostabi priemonė, rekomenduoju išbandyti!

Monoi aliejus pirktas „Kvapų namuose“, be nuolaidos jis kainuoja 8,10 euro/30 ml.




Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)