, , ,

Įsielektrinusių plaukų sezonui - medinis šepetys

23:32


Pagrindinė žiemos sezono tema arba pasvarstymai tarp eilučių: elektrinasi plaukai, ką daryti? Kiek pakeičiate šampūnų, nusiperkate naujų balzamų ir kaukių? Kokių stebuklingų patarimų išgirstate? Pildykite jų sąrašą punktu „medinis šepetys“. Taip ir reikia suprasti - tai šepetys plaukams mediniais šereliais.

Nežinau, ar yra dar didesnis išbandymas plaukams už žiemą. Lauke šalta, drėgna, o patalpose - karšta ir sausa. Dėvime kepures, gobtuvus ar kitaip dengiame galvą. Įvertinant tai, kad sintetiniai audiniai užima vis didesnę dalį mūsų gyvenime, nenuostabu, kad plaukai įsielektrina iki traškėjimo. Plaukų statinį krūvį didina ne tik sausas oras, bet ir kaip niekas kitas gerai elektrostatinį krūvį kaupianti sintetika. 

Jei pagal nutylėjimą išbandėte aibę plaukų priežiūros priemonių ir šaltuko proga net skandinate juos aliejuose ir kaukėse, žinokite, kad ne ką mažesnę įtaką plaukų elektrinimuisi turi įrankis, kuriuo šukuojatės. Nemažai šukavimosi įrankių turi elektrostatinę dangą, bet, be kitų priežasčių, ji dar ir nusinešioja bėgant laikui.

Mano šiurpiausias prisiminimas buvo bandymas šukuoti plaukus šepečiu su natūraliais šereliais (kiaulės ar šerno) - galva šiaušėsi ir siaubingai elektrinosi net vasarą, nebereagavo į nieką. Todėl radusi informacijos, kad vienintelis tokio efekto nekeliantis šepetys yra iš medžio, labai nesuabejojau. Žinoma, medinė turi būti ne rankena, o būtent šereliai. Kaip draugiški plaukams minimi ir metaliniai šereliai, bet kadangi tokiais šukavausi visą gyvenimą, buvo įdomu ne pirkti vėl tą patį, o visiškai nauja patirtis.

Bambukinis šepetys




Iš pradžių pasirinkau šepetį su švelniais, slidžiais bambukiniais šereliais. Dėl to, kad bambuką visuomet malonu liesti, dėl to, kad tai yra aplinką tausojanti, greitai atsinaujinanti žaliava. O labiausiai dėl to, kad nusidėvėjo mano naudojamas šepetys paprastais plastikiniais šereliais, ir naują norėjau išsirinkti išsinagrinėjusi visus įmanomus už ir prieš, kurie rūpi.

Nuotraukoje matosi, kad medinis-bambukinis šepetys yra gana nemažas: ilgoka rankena, apvali ir palyginti plokščia galva. Turi pakankamai svorio, kad rankoje jaustųsi kaip maloniai masyvus daiktas, o ne barškaliukas. Be to, nėra kietas šukuojant, nepeša ir nekliūna.

Pliusus išvardinau, o minusas tik toks, kad nenutaikiau šio šepečio dydžio - jis tobulai tiktų tankiems, ilgiems plaukams, kurių daug, o ne trumpam kirpimui.

Santalo medžio šepetys



Suveikė intuicija, beveik tuo pačiu metu užsisakiau ir masažinį santalo medžio šepetį. Iš pažiūros grubesnį, ne taip glotniai apdirbtą. Tačiau forma jis buvo panašesnis į mano šimtametį plaukų šepetį su metaliniais šereliais. Dar tikėjausi, kad santalo mediena kažkaip ypatingai kvepės, beveik kaip kedro kurpaliai batams.

Santalo šepetys ir tapo mano kasdieniu pasirinkimu: patogi forma, pakankamai tankūs, gerai sruogą paimantys šereliai, jaučiamas gerai apdirbto medžio gabalas rankoje. Kad kažkaip išskirtinai kvepėtų - nepasakyčiau, bet savo funkciją atlieka puikiai ir aš esu juo patenkinta.

Apskritai dabar manau, kad matyt todėl niekad ir nesiskundžiau plaukų elektrinimusi, nes naudojau metalinius šerelius plaukų šukavimui. Ir matyt todėl dabar tokia problema neišlindo, nes šereliai ir vėl teisingi.

Prieš pirkdama naują plaukų šepetį, be abejonės apžiūrėjau vietinių mūsų parduotuvių asortimentą. Taip, jis gana skurdus - tai viena. Bet antra - panašūs šepečiai kainuoja brangiai. Nuslopinau norą „čia ir dabar“, užsisakiau Kinijos. Taip, tas pats stebuklų laukas - „Aliexpress“. Įveskite į paiešką „Wooden Hair Brush“, „Bamboo Hair Brush“, „Sandalwood Hair Brush“ ir pasirinkite patinkantį variantą, jeigu manote, kad iki pilnos laimės plaukams trūksta tik to.

Tam, kad įsivaizduotumėte, kiek man kainavo maniškiai - bambukinis vos 3,82 JAV dolerio, siuntimas - nemokamas. Už santalmedžio šepetį mokėjau apie 10 JAV dolerių, už siuntimą taip pat nemokėjau nieko.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)