,

Liūdni įspūdžiai iš šių metų „Pelenės“

19:16


Liūdesys... Taip vienu žodžiu galėčiau paguosti tas, kurios šiemet dėl kažkokių priežasčių negalėjo apsilankyti „Pelenėje“. Jei ši grožio naujienų paroda toliau sparčiai riedės ta pačia kryptimi, jau kitąmet joje neturėsiu ką veikti. Bet apie viską iš pradžių.

Pirmas raudonas signalas įsižiebė, kai feisbuke pasirodė Salomėjos iš tinklaraščio venividi.lt santūrus vertinimas, kad daug kas atrodė matyta ir neįdomu. Reikėjo tuo ir patikėti, nes jei mergina, kuri bando ir naudoja kur kas platesnį ratą kosmetikos priemonių, neliko įkvėpta, tai ką ten veiksiu aš? Bet nutariau, kad bent jau paskutinę parodos dieną vis tik nuvažiuosiu pažiūrėti.

Humanizmas ir lapės. Pasauliui pasukus humanizmo linkme, „Pelenės“ proga feisbuke buvo surengtas parodai skirtas trijų lapės apykaklių dovanojimo konkursas. Rimtai? Tarsi paroda vyktų ne šituo laikmečiu, kuomet žmonės vienijasi į „Tuščių narvų“ iniciatyvas, o garsūs Lietuvos žmonės fotografuojasi socialinei reklamai prieš gyvūnų išnaudojimą, o 30-40 metų atgal. Nenustebčiau, kad dalį auditorijos atbaidė būtent lapės.


15min.lt
Bendras įspūdis. Blizgučiai, priauginamos blakstienos, mikropigmentacijos ir panašūs reikalai. Viskas apie tai, ir jeigu nesi tikslinė tokių paslaugų ir prekių naudotoja, o aš nesu, tai nelabai yra ką veikti.

Natūralios ir ekologiškos kosmetikos blokas. Jo praktiškai nebeliko. Radau vos tris taškus, kurie man buvo įdomūs. Bet ir tai domino, ką buvau apžiūrėjusi pernai metais. Tai cukraus pastą depiliacijai verdanti ir alginatines kaukes gaminanti „Desėja“, natūralia kosmetika prekiaujanti „Juara“ ir lietuviškoji „Eko kolekcija“. Tokių gamintojų, kaip „Natura Siberica“ su visais susijusiais klonais, net neskaičiuoju, nes tuose stenduose siūloma tai, ką galima rasti ir parduotuvėse.

„Pelenėje“ nedalyvauja „Kvapų namai“, nėra „Livinn-Sveikų produktų“, nėra „Biotekos“ su naujausia „Dr. Hauschka“ dekoratyvine kolekcija, nėra Gintarinės vaistinės su „Žiede“, nėra „Biosalos“ su „Jonzac“. Na taip, suktum suktum ratus po visą Vilnių, visas parduotuves, vaistines ir apeitum, tam parodos nereikia. Tačiau faktas, kad nėra sudarytos sąlygos vienu kartu aplankyti jas visas ir, kaip tikėčiausi idealiu atveju, netgi tuos eko gamintojus, kokių Lietuvoje dar nėra.

Žaliasis smegenų plovimas. Čia žengta į naują lygį. Užsukau į a la žalią stendą ir apie kosmetikos turinį paklausiau konsultanto. Juokingas gavosi pokalbis: o tai kas jums yra natūrali kosmetika? Tai būtų kaip pomidoras? Ar jūs suprantate, kad be konservantų niekas nesilaiko? Šitas gamintojas yra vienas lyderių, padeda atsodinti miškus. C'monn :D Jeigu jūs pirkėją laikote idiote, kuriai už gryną pinigą „sueis“ plepalai apie tai, kad kosmetika notifikuota ES (tai bent pasiekimas, nerealiai. Šiaip jau tik tokią ir galima parduoti), kai esate paklausti apie eko sertifikatą, tai nepasivarginsiu peržvelgti bent vienos etiketės, kad įsitikinčiau, kad be naftos darinių gaminti nemokate. Kitą kartą tiesiog negaišinkite brangaus laiko kalbomis apie pomidorus.

Kainos. Nieko prieš už gerą, kokybišką, norimą daiktą sumokėti ir brangiau, na bet nagų odelių žirklutės už 20 eurų?! Čia gi 69 litai... Nutariau, kad geriau nueisiu į „Drogą“. Kita kainų grupė - 3 už 2 kainą ir panašūs pasiūlymai.

Pirkiniai. Viso labo du. Prancūziškas „Novexpert“ vitamino C serumas, kurio noriu nuo pernai metų (apie 44 eurai su parodos nuolaida) ir didžiausia bankė epiliacijai skirto cukraus iš „Desėjos“ (25 eurai), kadangi dažnai pritrūkstu laiko.

Laikas. Parodoje užtrukau vos pusvalandį... Ir tai skaičiuojant su laiku, kai strigo kortelių skaitytuvas ir teko palaukti savo eilės prie bankomato.

Pasitenkinimas. Gal greičiau nusivylimas. Viena iš tų retų naturalių gamintojų-parodos dalyvių „Eko kolekcija“ šįkart turėjo tokį mažą (neįtikėtinai) stendą, kad pirkti mėgstamo plaukų kondicionieriaus tiesiai iš parodos teko važiuoti į CUP'ą. Išbaigiau jį ir nenumačiau, kad „Pelenėje“ net jo nebus.

Kai pasiekiamas visas pasaulis, o atsisiuntimo galimybės yra beribės, „Pelenės“ šansus pritraukti eko kosmetikos mylėtojus vertinčiau labai skeptiškai ir visiškai be entuziazmo.

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)

  1. "Pelenės" stendo kaina yra labai didelė, todėl greičiausiai dalis eko įmonių nebesivargina ten dalyvauti.. Gal ir susidomėjimas mažesnis nei įprasta kosmetika, tai neatsiperka stendo nuoma bei darbuotojų atlygis. Ačiū už apžvalgą, nebuvau ir nė kiek nesigailiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tą patį girdėjau iš kitos eko įmonės. Apmaudu, labai nukenčia parodos turinys :(

      Panaikinti
  2. Nėra ir Bioeco su INIKA ir La Mav (:

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tik pastaraisiais metais ėmiau lankytis "Pelenėje" ir dėl mažo stažo neprisimenu parodoje "Bioeco". Ir vėl apmaudu, nes Jūs turit šitų ir kitų įdomių prekių ženklų... :)

      Panaikinti
    2. Bet kaip sakė Modesta kainos už dalyvavimą WOW, o iš ko ką pasakojate matosi, kad ir tikslinė rinka renkasi nebe ta :/

      Panaikinti
  3. Gera apžvalga. Aš, pvz., nesu tikslinė eko kosmetikos rinka, bet esu žmogus, kuriam įdomu. Paroda man atrodo tokia vieta, kurioje aš tai galiu atrasti.
    Beje, norėjau paklausti apie tą cukraus masę depiliacijai. Ar tikrai veiksminga?

    AtsakytiPanaikinti