, , , ,

Prancūziškas „Novexpert“ vitamino C serumas

13:51


Vitaminas C nenuilstamai budi sveikatos ir gero imuniteto sargyboje. Citrinos, apelsinai, greipfrutai, galiausiai - įprasti obuoliai. Pavasaris? Trūksta vitamino C. Ruduo, pirmieji peršalimai? Pavartokite vitamino C. Vaisiai, uogos, daržovės, taip pat susintetinti vitaminai ir maisto papildai tapo įprasta priemone stiprinti organizmą. Tačiau vitaminas C ne ką mažiau sėkmingai gali būti naudojamas ir kaip išorinė priemonė.

Simpatija, intuicija, rezultatas. Ir vieneri metai laiko. Tiek užtruko, kol galiausiai šiemet įsigijau prancūzišką „Novexpert“ serumą veido odai su vitaminu C. Mažiausiai ko noriu ir, aišku, to nedarysiu, tai nekartosiu paties gamintojo ditirambų sau. Tikriausiai šį serumą kūrė mokslo daktarai ir jis yra puikus. Tačiau kur kas svarbesnis yra bendras principas, kaip veikia kosmetikos priemonės su vitaminu C. Po to pasisakysiu  ir apie šį konkretų serumą.

Vitaminas C - prieš saulės spindulius ir pigmentines dėmes

Moksliniai tyrimai rodo, kad vitaminas C, žinoma, stabilios formos, yra puiki odos stiprinimo priemonė. Saulės spinduliai, kurie gali padaryti rimtos žalos odai, skatina oksidacinius procesus, o jie savo ruožtu žaloja ląsteles. Kitaip tariant, veikiant žalingiems spinduliams įsijungia cheminiai mechanizmai, tiesioginiai veikiantys ląstelių DNR, membranas ir baltymus, įskaitant kolageno ardymą. Savo ruožtu tai lemia odos uždegimus bei greitina senėjimą.

Fotosenėjimas, hiperpigmentacija, audinių uždegimas. Tai yra oksidacinių procesų rezultatas, o odą ir jos imunitetą gali sustiprinti išoriškai naudojamas vitaminas C.

  • Jis stimuliuoja kolageno gamybą,
  • Veikia kaip pigmentaciją mažinanti medžiaga, nes mažina melanino susidarymą. Beje, šiai kosmetinei problemai spręsti rekomenduojama naudoti kartu su sojos, saldymedžio produktais,
  • Mažina uždegiminius procesus, padeda gydyti aknę.
Smagiausia dalis yra ta, kad vitaminas C ypatingai tinka saulėto sezono metu, nes sustiprina apsaugines saulės kremo savybes.

Tik priminsiu tuo pačiu, kad sintetiniai saulės apsaugos kremai praleidžia spindulius ir neutralizuoja, kai jie jau yra prasiskverbę pro odą. Tuo tarpu mineraliniai filtrai, kuriuos pati naudoju ir aprašau šiame tinklaraštyje, veikia kaip fiziniai filtrai - jie atmuša spindulius ir nepraleidžia jų giliau. Sakyčiau, su pastaraisiais nei praktiškai, nei teoriškai neįmanoma nudegti.

Tuo tarpu vitaminas C veikia kaip laisvųjų radikalų neutralizuotojas ir šia funkcija papildo bei sustiprina apsauginių saulės kremų efektą.

„Novexpert“ serumas



Tai pirmasis vitamino C serumas, kurį naudoju. Lengvas, vos gelinis, neriebus, gaivus. Švelnios oranžinės spalvos, kuri odos nedažo. Jame yra 25 proc. stabilizuoto vitamino C, dalį jo sudaro japoniškas vitaminas C, klasifikuojamas kaip pusiau vaistas: ne vaistas, bet rimčiau, nei vien kosmetika. Būtent jis veikia prieš odos pigmentaciją. Prancūziška vitamino C formulė veikia prieš raukšles. Sudėtyje abu paryškinau, tačiau gamintojas nenurodo, kuris yra kuris.

Serumo kvapas - sunkiai apibūdinamas. Jis nestiprus, bet labiausiai panašus į medicininį, vaistinį. Nors tarp ingredientų yra pažymėta, kad sudėtyje yra natūralios kilmės kvapų, tačiau sakyčiau, kad čia kaip tik tas variantas, kai priemonei norėta ne suteikti konkretų kvapą, o užmaskuoti arba prislopinti vaistinį kvapą. Nors jis čia kaip tik labai tinka, nes gamintojas būtent ir pabrėžia gydomąsias vitamino C savybes.

Naudojimo pradžioje porą dienų labai patenkinta nebuvau, nes oda pasirodė kažkokia trapi arba taip tiesiog sutapo. Įsivažiavau ir viskas ėmė eitis kaip sviestu patepta. Oda pastebimai sustiprėjo ir atsigavo, praskaidrėjo.

Gamintojas serumą įvardina kaip booster'į, arba putlintoją. Tikrai, oda stangresnė ir šviesesnė, pigmentinės dėmės - mažiau ryškios.

Šis serumas gali būti naudojamas ryte ir (arba) vakare, vienas arba su kremu/losjonu. Kadangi yra visiškai neriebus, puikiai tinka ir kaip makiažo pagrindas, nes greitai susigeria ir visiškai neriebina odos.

Sudėtyje dar išskirčiau odą drėgme aprūpinančią hialurono rūgštį ir tokoferolį, arba vitaminą E, kuris veikia sinergiškai su vitaminu C, taip pat - karotiną. Serume yra mineralinio saulės filtro titano dioksido, tačiau labai mažas kiekis pabaigoje, todėl nuo saulės apčiuopiamos apsaugos serumas vienas pats nesuteiks.

„Novexpert“ serumo sudėtį užbaigia dumblių ekstraktas, o dumbliai yra žinomi kaip odos stangrintojai.

„Novexpert“ serumo su vitaminu C sudėtis, INCI: Aqua, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Glycerin, Methylpropanediol, Propanediol, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Silica, Glucosyl Hesperidin, Sodium PCA, Parfum, Anogeissus Leiocarpus Bark Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Beta-Carotene, Bisabolol, Adenosine, Sacharide Isomerate, Sodium Lactate, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Sclerotium Gum, Titanium Dioxide, Mica, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystereate, Zea Mays Starch, Phytic Acid, Biosaccharide Gum-2, Sodium Citrate, Lauryl Glucoside, Laminaria Ochroleuca Extract.

Plačiau apie serumą galite paskaityti juo prekiaujančios „Juaros“ tinklapyje, arba gamintojo puslapyje.

Reguliari serumo kaina yra 54,9 euro/30 ml, pirkau su nuolaida už 44 eurus - per metus kas mėnesį atsidėjus po 4 eurus, tiek ir susitaupo.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)